Megéri megvenni a Lansen C-t?

Megéri megvenni a Lansen C-t?

Arra a kérdésre keressük a választ, hogy érdemes-e megvásárolni az új svéd kihívót.

Mindenkit villámcsapásként ért, hogy az 1.4.1-es frissítés után pár nappal máris bekerült egy prémium egység a boltba, amit a szokásostól eltérően négy csomagban lehet beszerezni. A jól ismert Standard, Ultimate és Supreme csomagok mellett egy Odin farkasa álcastílussal rendelkező is fellelhető, -természetesen emelt áron.

A harckocsi történelmi háttere

A Svéd Páncélos Erők számára a Landsverk svéd cég kezdte meg az egység fejlesztését, ami a brit 20 fontos löveg másolatával lett volna felszerelve. Egy teljes méretű prototípus legyártásra is került, de a projektet végül nem folytatták.

Lansen C elemzés

Főfegyverzet

Az egység főfegyverzete félúton van a Primo Victoria és a Revo lövege között. Míg előbbitől nagyobb, addig utóbbitól kisebb alfával rendelkezik, és ennek ellentéte igaz a páncélátütési értékekre. Következésképp a Lansen C közepes hatótávon tudja kamatoztatni adottságait, amire a 930 m/s sebességgel szálló AP lövedéke csak ráerősít. Az APCR mellesleg már 1,150 torkolati sebességet kapott, tehát mesterlövészetre alkalmasabb választás.

Páncélzat

A BatChat páncélzatához lehetne hasonlítani a Lansenét abból a szempontból, hogy bár papíron nem túl vastag, addig a szögek miatt képes lepattintani magáról egy-két lövedéket. A test védettsége szemből 65 fokban döntött 60 milliméter vastag páncéllemez, a tornyán szintén 60 fok körül döntött 70 milliméter vastag páncélzat található. Ez biztos védelmet nem jelent ugyan, de nem olyan tragikus, mint elsőre tűnik.

Mozgékonyság

A Lansen C tulajdonképpen hasít, és épp a mozgékonyságával kompenzálhatja a lövedék alacsony átütési értékét és a páncélzat gyengeségeit. 

Tippek a Lansen C használatához

Aki játszott már az AMX 30-cal, annak elég annyit mondani, hogy megegyezik a két tank játékstílusa, de azok számára részletesebbet is kifejtjük a lényeget, akik nem ismerik a francia közepes tankot. A Lansen C a harctereket gerillája, amivel a legváratlanabb helyeken kell felbukkannod, és mindig arra kell törekedni, hogy az ellenfél csak a tornyodat lássa, azaz keresni kell a hull down pozíciókat.

A DPM értéke ugyan magas, de a közvetlen pofozkodást el kell kerülni, ha erre lehetőség adódik. Ha mégis elkerülhetetlen a közelharc, akkor az ellenfél körül körözve, annak lánctalpának folytonos megsemmisítésével borítékolható a győzelem.

Ajánlott felszerelések: Optika, Ventilátor, Töltésgyorsító
Ajánlott legénységi képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalin Roham

Végül, de nem utolsó sorban a felderítői képességeit emelnénk ki, hiszen egy nyílt pályán, ahol nincs könnyű tank, a Lansen C kitöltheti ezt az űrt. Természetesen csak passzív felderítéssel próbálkozz, mert az aktívhoz nemcsak a mozgékonyság, hanem az álcázási érték is hiányzik, - mivel csak a könnyű tankok őrzik meg eredeti álcázási értéküket mozgás közben is.

Megéri megvenni a Lansen C-t?

A Lansen C-t alapvetően mindenkinek ajánlanánk, mert ezúttal egy olyan prémium közepes tank került be a boltba, ami nem egyértelműen erősebb riválisainál, ugyanakkor megvan benne az a plusz, ami különlegessé és élvezetessé teszi a vele való játékot. Használd akár szórakozásra, akár farmolásra, a Lansen C a tökéletes választás!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.