A NoxFire liga bundázásai miatt többé nem tudósít a kisebb ligákról a HLTV!

A NoxFire liga bundázásai miatt többé nem tudósít a kisebb ligákról a HLTV!

Keserédes hír ez, hisz egyrészről jóval kevesebb lehet a csalás, más részről a most induló új ligáknak hihetetlen nehéz dolguk lesz.

A két magyar csapatot szerepeltető NoxFire ligáról már rengeteg anyagot olvashattatok nálunk, ami nem véletlen. Évek óta nem láthattunk ennyire tisztán elcsalt meccseket egy ideig pedig nem értettük, hogy miért nem lép már a HLTV. Ez végül a mai napon megtörtént és Petar Milovanovic elmagyarázta azt is, hogy miért kellett eddig várni a döntésükre.

"A HLTV.org mostantól nem tudósít a kisebb, online rendezett round robin vagy liga felépítésű tornákról. Ez alól kivételt képez az ESEA MDL, ahol egy normálisan kialakított rendszert láthatunk feljutással és kieséssel, a rajongókat pedig túlságosan érdekli ahhoz, hogy elengedjük. Ez nem fogja érinteni a kisebb versenyek rájátszását vagy LAN részét.

Azért kellett meghoznunk ezt a döntést, mert sokan megvádolták a kisebb ligákat - leginkább a NoxFire-t - azzal, hogy meccseket fixálnak és csalnak el. Erről sajnos senki sem tudott perdöntő bizonyítékot felmutatni, ahogy azt sem tudhattuk meg, hogy az adminok, a szervezők vagy éppen a játékosok csinálják ezt.

Mivel nincs erőnk és időnk lenyomozni minden új ligát, arra pedig pláne nincs elég ember, hogy ezeket folyamatosan kövessük, így többé nem tudósítunk róluk a HLTV-n, hogy csökkentsük a rizikót(...)

(...) Ez a döntés a jelenlegi ligákra nem vonatkozik, kivéve a NoxFire League-re, hiszen látjuk, hogy a közösség teljesen elvesztette a hitét a versennyel szemben. Ettől függetlenül viszont egyszerűen nem tudjuk bebizonyítani, hogy a szervezők voltak a hibásak, ezért a verseny LAN részét ugyanúgy láthatjátok nálunk."

Látszik tehát, hogy az egész ügyet a NoxFire indította be, aminek végül az lett a vége, hogy rengeteg normális, kis ligát is ellehetetlenítettek ezzel, így pedig már szinte biztos, hogy a NoxFire nem jelentkezik újra egy harmadik szezonnal, mivel már a csapatok sem szeretnék, hogy egy lapon emlegessék őket a "bunda ligával". A jövőben tehát készüljünk fel arra, hogy az ehhez hasonló "bugri" ligákat már nem követhetjük a HLTV-n, aminek remélhetőleg az lesz az eredménye, hogy sokkal kevesebb elcsalt mérkőzésnek lehetünk szemtanúi, főleg ha a fogadóirodák is ráébrednek arra, hogy itt kőkemény csalások történtek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!