Rise of Shadows Lorewalking: Vereesa, Catrina és Kalecgos rövid háttértörténete

A három Warcraft karakter legendás lapként jelenik meg a következő Hearthstone kiegészítőben. 

Rohamos léptékkel közeledik 2019 első Hearthstone kiegészítője, a Rise of Shadows, ami alapvetően az egykor legyőzött ellenfelek, mint például Dr. Boom vagy Rafaam bosszú hadjáratára épül. A történéseknek Dalaran ad majd otthont és a Blizzard jó néhány karaktert életre kelt lapok formájában a város híresebb lakói közül. Tisztában vagyunk vele, hogy sokatok úgy játszik a Hearthstonenal hogy nem mélyedt el a Warcraft világában, szóval most három érdekes Shadows lap karakterének rövid háttértörténetét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, hogy picit jobban is megismerjétek őket. Vágjunk is bele!

Vereesa Windrunner

Vereesa, becenevén Little Moon (Kis Hold, Alleria-tól kapta - a szerk) a legfiatalabb a három Windrunner testvér közül. Karrierjét nővéreihez hasonlóan Quel'thalasi Rangerként kezdte és egy korai küldetés alatt, mely során kiszabadították a Sárkány Királynő Alexstraszát a Dragonmaw klán fogságából, megismerkedett az emberi varázslóval, Rhonin Redhairrel, akivel a kalandok alatt szerelembe estek egymással. A sikeres missziót követően Vereesa nagyköveti pozíciót töltött be az Alliance és a Kirin Tor számára, hogy társával emlékeztesse a szövetséget az orkok melletti lehetséges fenyegetésekre is. Feladatköre miatt messze volt hazájától, mikor Arthas és élőholt serege lerohanta azt, családja azonban nem volt ilyen szerencsés és majdnem mindenki odaveszett, Sylvanas-ból pedig Banshee lett. A tragédiák után némi vigaszt nyújtott számára, hogy megszülettek iker fiai, Giramar és Galadin, az ezt követő években pedig tovább szolgálta az Alliance-t és több küldetésen is részt vett, hogy segítse Azeroth hőseit (a játékosok által irányított karakterek) a különböző fenyegetések ellen. Deathwing legyőzését követően azonban ismét tragédia érte, mivel Garrosh Hellscream Theramore elleni támadása során szerelmének fénye kihunyt, így csatlakozott a bosszúszomjas Jaina Proudmoore-hoz, hogy megtisztítsák Dalarant a vérelfektől. A  későbbiek során részt vett a Legion elleni harcban és hosszú évek után újra rátalált elveszettnek hitt nővérére, Alleriara, ráadásul a Three Sisters képregényben mindhárman újra találkoztak. 

Catrina Muerte

Catrina nem egy központi karakter a World of Warcraft univerzumában, viszont a játékosbázis nagy része minden bizonnyal ismeri, mivel részese az évenként megrendezett Day of the Dead eventnek. Az ünnepélyt közvetlenül a Halloween után tartják, alapjául pedig a Mexikói Día de Muertos szolgál, mely során az emberek összegyűlnek és halottaikra emlékeznek, hogy segítsék útjukat a túlvilágon. Az esemény szimbólumának számító La Catrina népi figura, ami José Guadalupe Posada "Calavera de la Catrina"(Az elegáns hölgy koponyája) című karikatúrájából született meg az idők során, nélkülözhetetlen kelléke mindennek, ábrázolása ellenére azonban nem csak a halált szimbolizálja, hanem a zenén és a táncon keresztüli kiteljesedést, így az élet értelmének megtalálását is jelenti. Érdekesség, hogy a karakter szimbolikája miatt a Blizzard fejlesztői azzal a feladattal látták el a WoW világában lévő Catrinát, hogy táncra vegye Azeroth hőseit, akik így megszerezhetik a Dead Man's Party achievementet és időlegesen élőholttá változhatnak. 

Kalecgos

Kalecgos a Blue Dragonflight egyik utolsó tagja, aki egykor a mágia aspektusának számító Malygost szolgálta. A Lich King elleni háború idejében azonban szembeszegült mesterével - aki keresztes hadjáratot hirdetett Azeroth mágia használói ellen - és csatlakozott a Wyrmrest Accord szervezetéhez, hogy a többi sárkánnyal és a hősök segítségével együtt gátat szabjanak az őrületnek. A Cataclysm során Kalecgos lett az új mágia aspektusa és segédkezett Deathwing elpusztításában is, ez után pedig Theramorei utazása során szoros barátságot kötött Jaina Proudmooreral, ami később szerelemmé és kapcsolattá nőtte ki magát. Sokan most biztosan furcsának találhatjátok a lány és a sárkány romantikus kötődését, ezért érdemes kiemelni, hogy Kalecgosnak humanoid formája is van, egy fél-elf férfi, aki Kalec-ként hivatkozik magára. Érdekesség, hogy ebben a köntösben egy varázsló mágiájával és egy harcos erejével is rendelkezik. 

Nektek egyébként melyik kártya karakterének háttértörténete tetszik leginkább? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!