Több, mint 8 millió forinttal segíti Fallen a brazil gátszakadás károsultjait

Több, mint 8 millió forinttal segíti Fallen a brazil gátszakadás károsultjait

Emberségből újra csillagos ötösre vizsgázott FalleN és a közösség is.

Brazíliában borzasztóan indult 2019, biztosan emlékeztek rá, hogy még januárban több száz áldozatot követelt egy gátszakadás. Egy vasércbánya zagytározó gátja szakadt át Brazília Minas Gerais államában, az egy millió köbméternyi iszap pedig mindent letarolt ami az útjába került. Hatalmas a kár, egy hónappal a katasztrófa után 179 halottja és 131 eltűntje van a katasztrófának.

01Többször hallhattuk már, hogy az MIBR irányítója, Gabriel "FalleN" Toledo nem csak az egész CS közösséget támogatja ha szükséges, hanem hazájában is rendszeresen jótékonykodik különféle szervezeteknek, iskolának. Múlthéten még bőven Katowicében volt a csapat, amikor kedden FalleN tartott egy jótékonysági streamet, ahol a brazil iszapkatasztrófa károsultjainak indított segítséget.

A célösszeg 2000 dollár volt, de ezt nagyon hamar sikerült elérni, majd pár órán belül a sokszorosára is növelni. A végösszeg kicsivel több, mint 33.000 dollár lett, közel 9 millió forint, aminek harmadát máris elkülönítette a katasztrófában árván maradt gyerekeknek és természetesen az adományok többi része is mind a károsultakhoz kerül majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Uma das maiores lições que o esports me ensinou foi saber compartilhar. Eu compartilho as alegrias das vitórias com todos vcs. E são vocês quem me dão forças quando eu sinto as dores de uma derrota. Eu levo isso para a vida. . A tragédia de Brumadinho foi uma derrota para todos nós, brasileiros. E exatamente por isso, nós nos unimos para apoiar os que sofreram perdas que não podemos dimensionar. Com o valor arrecadado, ajudamos um projeto que atende hoje 50 crianças - o Batucabrum. Desde 2008, crianças participam de atividades como oficinas de artes, música, aprendem sobre alimentação saudável e construção de instrumentos musicais a partir de recicláveis. Após a tragédia, o objetivo é atender 120 crianças e incluir apoio psicológico para as que ficaram órfãs. Para isso acontecer, eram necessários recursos para compra de materiais utilizados nas oficinas. Foi aí que nós, da comunidade, entramos e com parte da arrecadação realizada viabilizamos o atendimento de 120 crianças por um ano!! . Hoje podemos dizer que vestimos a camisa do Batucabrum para homenagear estes pequenos vencedores que buscam motivos para continuar tendo paixão pela vida, assim como temos paixão pelo esports. Muito obrigado a todos os envolvidos que doaram tempo, recursos e energia para que isso pudesse acontecer. Em breve as outras instituições beneficiadas serão anunciadas! Vcs são demais!!

Gabriel Toledo de Alcantara S. (@fallen) által megosztott bejegyzés,

"A Brumadinho-i tragédia igazi fájdalom minden brazil számára. Pontosan ezért mindenki segít azokon, akik elszenvedői voltak ennek a katasztrófának. Ezzel az összeggel egy olyan projektet támogatunk, ami 50 gyermeknek segít." - olvasható FalleN bejegyzésében. 

Egy igazi apa figura FalleN a Cs közösségen belül, segítségével már számos olyan helyzet fordult jobbra, amire egyébként sokan nem is figyeltek volna.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!