Visszavonják a pozíció szerinti rangokat és érkezik egy részleges ranked reset!

Visszavonják a pozíció szerinti rangokat és érkezik egy részleges ranked reset!

Úgy tűnik tényleg megbukott a pozíció szerinti ranked rendszer.

Tegnap este adott ki egy közleményt Riot SapMagic, aki részletesen összefoglalta mi is volt a probléma az új rendszerrel és milyen megoldást találtak erre.

A szezon elején elég sok mindent átalakítottak, mint például a besoroló meccseket. A szakaszokra bontott szezon elmondásuk szerint egész jól működik és a fejlődő jutalmakban is rengeteg lehetőséget látnak. A pozíció szerinti meccskeresésben is van pozitívum, ugyanis sokaknak rövidebb lett a queue, valamint a másodlagos szerepükben is nőtt a győzelmi arányuk. 

Ezt az új ranked rendszert először az NA és a KR szerveren vezették be tesztelésre. Hat hét telt el a szezonból és számos hibajavítás után még rengetegen gondolják úgy, hogy nem elég élvezetesek a másodlagos pozícióban lejátszott meccsek, sőt sokan nem is veszik komolyan azokat. Természetesen a játékosok folyamatosan adták a visszajelzést a kiadó felé, viszont az idő teltével drasztikusan csökkent az elégedettség. Ezt követően a fejlesztő gárda átgondolta a lehetőségeket és a következőre jutottak:

Március 13-án befejeződik a pozíció szerinti rangok tesztje a két szerveren. Viszont néhány dolgot fontos megemlíteni:

  • A legmagasabb pozíció szerinti rangod válik az új végleges rangoddá. Minden eredményed megmarad, viszont ha eddig még csak ideiglenes rangod volt, akkor a rendszer "megjegyzi", hogy hány meccset játszottál le eddig.
  • Mindenkinek megmaradnak a jutalmai.
  • Megmaradnak a könnyített feljutási előnyök. Itt arról van szó, hogy egy promó megnyerése után akár kettő divíziót is előre léphetsz. 

Diamondnál magasabb szinteken nagy gondok akadtak a meccskereséssel, köszönhetően az új osztályok bevezetésének. Az Iron és a Grandmaster osztály bevezetése gyakran olyan hibát idézett elő, amely miatt szerverenként akár 155 játékos úgy került be Grandmasterbe, hogy 40%-nál kisebb győzelmi aránnyal rendelkezett. Olyan is előfordult, hogy néhány Diamond játékos magasabb rangot kapott, mint amit kellett volna. Sokaknak nem tetszett, hogy sokkal több LP-t buknak, mint nyernek, amíg nem állt helyre a rangjuk. Idővel természetesen ez beállt volna normálisra, viszont ez akár több hónapot is igénybe vehetett volna. 

Március végén RÉSZLEGES VISSZÁLLÍTÁS következik, a Diamond és afeletti osztályokban. SapMagic kiemeli, hogy minél gyorsabban szeretnék ezt megtenni, viszont nem akarják azt, hogy ez a visszaállítás több gondot okozzon, mint amennyit megold. A visszaállítás menete a következő lesz:

  • A Master, Grandmaster és Challenger rangú játékosok, mind Master 0LP-re kerülnek. Ez talán egy kicsit segíteni fog abban, hogy kikerüljenek innen azok a játékosok, akik a hibának köszönhetően érték el ezt a rangot.
  • A Diamond-ban tartózkodó játékosok mind egy divízióval lejjebb kerülnek, maximum Diamond IV-ig. Ez talán az LP-szerzés ütemében segít majd. 
  • Mindenki megtarthatja a jutalmai, de azok az új ranghoz igazodnak. Az eddig elért eredmények nem vesznek el, de az első szakasz során elért hangulatjel és páncél az új rangnak megfelelő lesz.
  • A Grandmaster és Challenger divízió ideiglenesen zárva lesz. A visszaállítást követő héten először a Grandmaster, majd rá egy hétre a Challenger divet is feloldják.

Jó látni azt, hogy a Riot jelentősen törődik a játékosok visszajelzéseivel és próbálja a legjobbra alakítani a jelenlegi ranked rendszert. Természetesen előfordulhat, hogy a visszaállítás csúszni fog, viszont azt ígérték, hogy mindenképpen szólnak majd erről időben.

Ti mit gondoltok, jó megoldást talált a ranked hibára a Riot?

Kövess Minket!