Hulkeinstein elemez: mi lesz a Warriorral Baku és a Quest elvesztése után?

Hulkeinstein elemez: mi lesz a Warriorral Baku és a Quest elvesztése után?

Rengeteg értékes lapot veszít a Warrior, de mégis működhet majd valamelyik változat? Hulkeinstein elemezte Garrosh helyzetét!

Ezúttal is megkértük Hulkeinsteint, a LvL Up Esports játékosát, az MNEB nagydöntősét, hogy elemezze röviden a Warrior Class helyzetét a Year of the Dragon, azaz a Rise of Shadows, rotáció és Hall of Fame után. Előzetesen csak annyit, hogy rengeteg értékes lapot veszít kedvenc Armort pakoló hősünk, de azért nem csak ebből áll a repertoár szerencsére.

Mielőtt belevágnánk az elemzésbe fontos leszögezni, hogy a classok elemzése a rotáció előtti állapotra szolgál, mintegy megalapozásként a hamarosan elkezdődő theorycraftokhoz. A példának okáért ezzel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne gondolkozzatok azon, hogy egy lap hogy illik Deathrattle Hunterbe, ha egyértelműen látszik, hogy az archetípus megszűnik.

Általános gondolatok a Warriorról

"A Warrior Class az utóbbi hónapokban egyértelműen az Odd archetípusokról szólt, igaz voltak próbálkozások a Mamut Évének végén más paklikkal is, ugyanakkor szerintem senkit nem győzött meg igazán a Rush, vagy a szimpla Quest Warrior. Ráadásul az egyedüli potens paklik alapja, Baku is kirotál, így aztán Garrosh is kicsit tanácstalanul várhatja a rotációt.

Ugyanakkor a Class mellett szól az, hogy Dr. Boom az egyike azon 3 DK-nak, amik nem rotálnak ki, ráadásul Scourgelord Garrosh talán a legrosszabb Death Knight a játékban, tehát ezzel sem veszít sokat a Warri. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy az utóbbi 2 kiegészítőben erős, használható lapokat kapott a Class a Dragon és a Mech szinergiákkal, akkor azt mondhatjuk, hogy kifejezetten erős pozícióban van jelenleg relatíve a Warri."

Egy kis útmutató az elemzéshez: Az alábbi decklistek a jelenlegi metában előforduló Warrior típusok alapvető (Core) és kiegészítő (Popular) lapjait mutatják. Pirossal jelöltük a kirotáló lapokat.

Odd Warrior (sima, Dragon és Quest)

"A fő win condition minden Odd Warriban a Hero Power volt, így ezeket el is felejthetjük."

Quest Warrior (Odd és sima)

"Hasonlóan az Odd archetípushoz, itt is elköszönhetünk attól az egy laptól, ami köré építettük a paklikat."

Control/Fatigue Warrior

"Ez az archetípus talán lassúsága miatt sosem volt népszerű, ugyanakkor érdemes róla beszélni, mivel alig rotál ki kulcslap. A probléma az, hogy pont a Dead Man’s Handtől köszönhetünk el, így a Fatigue tervet újra kell tervezni. Egyelőre nem valószínű, hogy találkozni fogunk vele az új metában."

Control változatok összefoglalása

"A hagyományos Control Warrior a DK-k regnálása alatt labdába sem rúghatott – ugyanakkor a rotáció megnyithatja az utat sokak kedvenc archetípusa előtt. Akár Dragonok, akár Dr. Boom köré építjük a decket, az Aggro paklikat már a mostani eszköztárral is képes lehet dominálni Garrosh. Ha nem Aggro meta lesz, akkor viszont valami win condition után is nézni kell, mert a 4 Armor/Ragnaros shot nélkül a Fatigue sem mindig reális győzelmi esély."

Az elemzés nem ért véget, folytatás a következő oldalon!

Rush Warrior

"A gyorsabb Warrior paklik szerelmesei csak a Rush típusban bízhattak az utóbbi hónapokban. A pakli magja megmarad, ugyanakkor a legfontosabb tempó dropjait elveszti a deck, mivel Keleseth, Lich King és a Fungal pótlása sem lesz egyszerű, továbbá early game opciók nélkül pedig bajban lehet a pakli."

Mech Warrior

"Hohó, gyakorlatilag semmit nem veszít a deck, sőt a Dr. Boom-csomag extra győzelmi esélyt kínál. Egy kicsit átalakítva ez a lista szerintem a legjobb Warrior pakli lesz a rotáció után."

Spotlight - Blastmaster Boom

"A bombamechanika és Dr. 7 alapvetően egy tempó koncepcióba illik, így az egyéb szinergiák miatt mindenképp a Mech Midrange Warrior nyeri vele a legtöbbet – míg Contolban maguk a bombák nem fenyegetnek, addig egy proaktív deckben már Damoklész Kardjaként lebeghetnek az ellenfél feje felett a Dr. Boom szinergia nélkül is. Az pedig csak hab a tortán, hogy Mechekről beszélünk."

Dragon Warrior

"A másik deck, ami gyakorlatilag semmit nem veszít – a Dragonokkal építkező Control típus könnyen jobb paklivá nőheti ki magát, mint a klasszikus Control. A Fatigue helyett inkább Midrange irányba közelítő deck hatékonyan veheti fel a versenyt az agresszívabb paklikkal, miközben pl. War Master Voone komoly értéket is teremthet."

Összefoglalás

"Ha Warrior mainek vagytok, vagy esetleg az új Dr. 7-et szeretnétek kipróbálni, akkor mindenképp a Mech Midrange warriort ajánljuk theorycraftolásra, igaz a be nem jelentett lapok még változtathatnak ezek, ugyanakkor már most életképesnek tűnik a koncepció."

Még több elemzésért látogassatok el Hulkeinstein Facebook oldalára, vagy hallgassátok meg a Robággal közösen készített rövid elemző videókat!

 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!