Wuncler elemez: sötét korszakba léphet a Mage?

Wuncler elemez: sötét korszakba léphet a Mage?

Április 9-ét nem fogja piros betűvel a naptárába vésni Jaina. Wuncler elemezte a legnépszerűbb Mage deckeket!

Folytatjuk hős- és deckelemző sorozatunkat, ismét Wuncler ragadta meg a billentyűzetet és osztotta meg gondolatait velünk. A LvL Up Esports játékosa nem véletlen elemezte a Mage paklikat az áprilisi változások tükrében. Egyik kedvenc paklija az Exodia Mage, amivel szép pillanatokat éltek át közösen az elmúlt évek során. Lehet, hogy vége az OTK deck tündöklésének? Erre is választ kaptunk Wunclertől!

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy a classok elemzése a rotáció előtti állapotra szolgál, mintegy megalapozásként a hamarosan elkezdődő theorycraftokhoz. A példának okáért ezzel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne gondolkozzatok azon, hogy egy lap hogy illik Deathrattle Hunterbe, ha egyértelműen látszik, hogy az archetípus megszűnik.

Néhány gondolat általánosságban a Mage-ről

"A jelenlegi mage paklik három lap hiánya miatt fognak teljesen megváltozni a rotáció után: Aluneth, Baku the Mooneater és Frost Lich Jaina. Ezek olyan lapok, amiket nem nagyon lehet helyettesíteni, úgyhogy nagy lesz a változás Mage deckek terén."

Mielőtt rátérnénk az egyes Mage deckekre, egy kis útmutató az elemzéshez: Az alábbi decklistek a jelenlegi metában előforduló Mage típusok alapvető (Core) és kiegészítő (Popular) lapjait mutatják. Pirossal jelöltük a kirotáló lapokat.

Elemental / Dragon Mage

"Az Elemental mage eddig egy közepesen teljesítő Midrange pakli volt. Az Elemental Evocation egy akár elég agresszíven is használható lap, viszont kellően erős Elementalok nélkül nem lehet jól kihasználni. A rotációval elveszíti Frost Lich Jainát, és Un'goro összes Elementálját, ezért ez a típus el fog tűnni. Az Elementalok helyett viszont meg lehet próbálkozni esetleg a Dragonok bevonásával, és ezek köré építeni egy lassabb decket."

OTK Quest / OTK Questless Mage

"A Mage OTK-hoz szükséges Molten Reflection és/vagy Simulacrum a rotáció áldozatai lesznek, illetve a két pakli, amelyek az OTK köré voltak építve, elveszítik legfontosabb lapjaikat az Open the Waygate és a Leyline Manipulator személyében. A Mage OTK jelenlegi formája tehát biztos, hogy elbúcsúzik a standard formátumtól."

Murloc / Tempo / Odd Secret Mage

"Az agresszív Mage deckek nagyon jól tudták kihasználni a most kirotáló Alunethet. Ez a fegyver még azt is lehetővé tette, hogy Murlocokat játsszunk egy Mage pakliban, és az addigi "Tempo Mage" névre hallgató decket is felgyorsította. Az effektje sajnos pótolhatatlan, mert egyetlen Mage lap sem képes ekkora mennyiségű lapot húzni ilyen kevés manáért. Volt egy másik Aggro-koncepciója is a Magenek, egy Baku the Mooneater és Jan'alai the Dragonhawk köré épített pakli, viszont Baku kirotálásával ez nem lesz működőképes. Említést érdemel még az Explosive Runes nevű (egyik legjobb) Secret is, ami a tempo megtartása szempontjából nagyon jó volt, illetve sokszor a belőle származó sebzés segített lezárni egy meccset. Tempo Mage természetesen valamilyen lassabb formában Aluneth nélkül is létezni fog a Class classic lapkészlete miatt, viszont a gyengített Mana Wyrmmel valószínűleg csak árnyéka lesz régi önmagának."

Odd Control / Big Spell Mage

"A lassabb, controlosabb Mage deckek közül az Odd verzió Baku the Mooneater nélkül nyilván el fog tűnni, de a "Big Spell" verzió is elveszíti a Dragon's Fury nevű területi Spellt, és a Meteort is. Megemlítendő az Arcane Artificier is, ami eddig nagyon jó HP-utánpótlást biztosított a nagyobb manaköltségű spellekkel kijátszva. Ezeken felül természetesen Frost Lich Jaina a legnagyobb veszteség, hiányában új win conditiont kell keresnie ezeknek a deckeknek, vagy ha találunk valami stabil HP-visszatöltő lehetőséget, akkor a Fatigue-re is rá lehet menni akár."

Ti egyetértetek Wuncler meglátásaival? Osszátok meg a cikk alatt kommentben a véleményeteket! Ha szeretnétek még többet olvasni Wunclertől, akkor kövessétek őt és csapatát Facebookon!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!