Ez a különbség a RIFT és a WiLD között - a tékozló fiú hazatér?

Ez a különbség a RIFT és a WiLD között - a tékozló fiú hazatér?

League of Legends - Magyarország egyik legjobbnak tartott dzsungelese tér vissza az aktív játékhoz, de nem kék színben.

Paksai "Paresz" Bálint elég szép pályát futott már be a hazai League of Legends mezőnyben, megjárt már több csapatot is, legutóbb pedig a RIFT-hez igazolt a WiLD csapatától. Oda elsősorban az EBL miatt ment, így az MNEB-en nem szerepelt, egészen eddig. Tegnap ugyanis bejelentette a WiLD, hogy Paresz egy kisebb kihagyás és iskolai elfoglaltságok után visszatér a vadakhoz és játszani fog az MNEB playoffjában.

Ez egyben azt is jelenti, hogy SanyaDau egyelőre csereként folytatja, de a készülő Academy csapatnak mindenképp ő lesz majd az alapja, tehát a szervezetnek még nagyon is van vele terve. Ahogy elmondták, Sanyában nagyon nagy lehetőségek vannak, de egyelőre a tapasztalat hiánya még okoz néha gondokat és ezt napokon belül nem fogja bepótolni. Paresz iskolai elfoglaltságaira hivatkozva nem folytatta az aktív játékot a RIFT-en belül, nem is volt emiatt lehetősége beköltözni a gaming házba, így kerül Loxigar a képbe az MNEB felállásból akkortájt.

Most azonban úgy tűnik, hogy ez a kis szünet pont elég volt Paresz számára és a szombati meccsen már ő fog a dzsungel mélyén ólálkodni, ellenfelük pedig a mai AGW vs RIFT találkozóból kerül ki. Az átigazolás kapcsán megkerestük Pareszt pár kérdés erejéig. Faggattuk egyrészt a RIFT és a WiLD közötti különbségekről, hogy milyen visszatérnie volt csapatához és hogy mit is vár a rájátszástól.

Milyen érzés volt a "kispadról" végignézni az MNEB-et?

Én a nemzetközi csapat tagja voltam, akik az EBL-en és egyéb külföldi versenyen vettek részt. A RIFT utólagosan vett fel egy már bejutott magyar csapatot, ahol egy idő után Kubut játszatták top lanen, hiszen vélhetően oda kellett leginkább az erősítés. Tehát nemhogy csere, de semmilyen padról sem néztem végig az MNEB-et, hiszen a magyar bajnoksághoz nem volt közöm semmilyen formában.

Miért döntöttél úgy, hogy újra a WilD-hoz csatlakozol?

Ismét pontosítanék, nem csatlakoztam a WiLD-hoz, hanem beugrom az MNEB hátralevő részéig. A TOP3 csapatból kettő is megkeresett, hogy helyettesítsem az aktuális dzsungelesüket, én pedig most átmenetileg a WiLD-osokkal játszom szívesen, úgy érzem velük megnyerhetjük a versenyt.

06

Korábban a RIFT színeiben elvileg az iskolai teendőid miatt nem játszottál, nem fog ez gondot okozni ezúttal is?

A RIFT-ben napi 4-5 óra gyakorlás egyszerűen nem fért bele az időmbe és ez a probléma a WiLD-ban nem áll fenn, hiszen a playoff pár hét alatt lezajlik,és utána folytatom az egyéni gyakorlást, készülök az érettségire.

Véleményed szerint mi a legnagyobb különbség a RIFT és a WILD között, mint csapat?

A legnagyobb különbség a mentalitásban van. Úgy érzem hogy a RIFT profibb mentalitású, nagyobb célokkal rendelkezik, viszont sosem éreztem, hogy családias a hangulat, inkább munkaszerű volt az egész, míg a WiLD-ban nagyobb az összhang, sokkal inkább fun-ként fogják/fogjuk fel a dolgokat a srácok.

Így, hogy te is csatlakoztál a WiLD-hoz, mik a reális elvárásaid eredmények tekintetében az MNEB-en?

Nyilván nem fogadtam volna el a felkérést, ha nem hinnék maximálisan abban, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot. A WiLD első helyen végzett egy EBL alapszakaszban, én azóta EUW challenger lettem, ami rengeteg pluszt adott a játéktudásomhoz, sokan eddig is engem tartottak a legjobb dzsungelesnek idehaza. Ma már én is elhiszem ezt magamról, kiegészülve Meighttel, aki szintén legjobb a maga posztján. Kettőnk összhangja pedig mindig is felülkerekedett az itthoni mezőnyön, tehát bízom a sikerben.

A WiLD szombaton este 8 órától játszik az AGW és a RIFT összecsapásának győztesével! Ne feledjétek, hogy E1 pontokat gyűjthettek az adás nézése közben!

Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!