Öt meglepetés csapat, akikről nem is gondoltuk volna, hogy a legjobbak közé kerülnek

Öt meglepetés csapat, akikről nem is gondoltuk volna, hogy a legjobbak közé kerülnek

CS:GO - Összeszedték az esélytelennek vélt csapatok virágzó teljesítményét az egyes Major tornákon.

Egy PreFire névre hallgató játékos készített blogjában egy érdekes anyagot, melyben összegyűjtötte azokat a csapatokat, akiket a CS:GO történetének Major tornáin teljesen esélytelennek véltek, és mindenki azt tippelte, hogy már a csoportkörökben búcsúzunk ezektől az ötösöktől. Ők azonban egészen az elődöntőig, vagy akár a döntőig is eljutottak.

5. Immortals (PGL Krakkó 2017)

Listája ötödik helyén az egykoron HEN1-LUCAS-kNgV-boltz-steel brazil ötössel rendelkező Immortals található, akik a krakkói versenyen egészen a döntőig jutottak, ahol ellenfelük sem számított favoritnak, hiszen a Gambit ellenük szerezte meg Zeus-szal az élen az első Major trófeájukat. A brazilok fontos győzelmet arattak az akkori Natus Vincere és Virtus.pro ellenfeleként, utóbbi azért kiemelendő, hiszen akkor a lengyel csapat már eléggé leáldozóban volt, viszont akkor a hazai pálya előnyét kihasználva ismét szebbik oldalát mutatták snax-szék, de az elődöntőben alulmaradtak a brazilok ellen. Érdekesség még az is, hogy az ImmortalsMinor versenytől küzdötte el magát egészen a döntőig.

4. Team Liquid (MLG Columbus 2016)

Negyedik helyen az a Liquid található, melyben az ukrán-amerikai jó barát, név szerint s1mple és Hiko még együtt játszott, mellettük –a jelenleg is Liquid játékosok– nitr0 és ELiGE, illetve a jelenlegi Liquid ötösét edző adreN is. Az akkori Liquid a világranglistán csak a 18. helyet foglalta el, akik az Új Kihívók színpadától egészen az elődöntőig jutottak. Ott a FalleN irányította Luminosity volt az ellenfelük, és két borzasztóan szoros pályán maradtak végül alul Hiko-ék, hiszen Mirage-on 19-15-re, míg Cache-en 19-16-ra szenvedtek vereséget. Kiemelendő az is, hogy –az akkor igen erősnek számító– fnatic csapatát sikerült elkapniuk még a csoportkörben, ahol kétszeres hosszabbításban, 22-19-re győzték le a svédeket Dust2-n.

3. Gambit (PGL Krakow 2017)

Gambit-ről korábban már tettünk említést, hiszen a krakkói döntőben ők győzték le a brazil csapatot, így ki lehet jelenteni, hogy két olyan csapat került a fináléba, akikről nem biztos, hogy gondoltunk is. A Gambit akkori felállása AdreN-Dosia-mou-Zeus-HObbit volt, melyből a győzelem leginkább az ukrán irányítót, Zeus-t érintette meg lelkileg a leginkább, hiszen neki óriási vágya volt, hogy a profi CS tetejére érjen. A verseny megnyeréséhez kellettek a bravúrok, hiszen ők is megverték az akkor világ negyedik legjobbjának számító G2 csapatát, legyőzték a Virtus.pro-t, illetve a fnatic és az Astralis ötöseit is maguk mögé tudták utasítani.

2. Cloud9 (ELEAGUE Boston 2018)

A dobogó második fokán az ELEAGUE bostoni bajnoka, a Cloud9 olvasható. Az autimatic-RUSH-stewie2K-Skadoodle-tarik ötös hazai pályán játszhatta a mérkőzéseit, és olyan csapatokat tudtak megverni, mint az akkori világelső SK Gaming, a FaZe, vagy az Astralis. Az akkor még karrigan irányította FaZe és a C9 között zajló Major döntő talán az egyik legizgalmasabb ezidáig a Major tornák történelmében, hiszen a C9 1-0-ás hátrányból tudott fordítani a BO3 döntőben, bár már az első pályán is ki lett játszva mind a 30 kör, de azon a Mirage-on a FaZe húzta a rövidebbet. Overpass-on aratott, 16-10-es C9 győzelmet követően érkezhetett a mindent eldöntő Inferno, ahol pattanásig feszültek az indulatok, és végül dupla hosszabbításban a C9 húzta be az ELEAGUE trófeáját.

1. ENCE (IEM Katowice 2019)

A dobogó legfelső fokára az idei első Major torna egyik döntőse, az ENCE került fel, akik –úgy gondolom– mindenki szívébe belopta magát, hiszen egy rettentően szimpatikus csapat. Akik ráadásul nagyon "mélyről" küzdötték fel magukat, hiszen ők meghívást kaptak az európai minor verseny online zárt selejtezőjére, ahonnan egészen Katowice döntőjébe küzdötték fel magukat, olyan csapatokat legyőzvén, mint a Liquid és a Natus Vincere. A dánok viszont már túl nagy falatnak számítottak. Mindenesetre érdemes lesz odafigyelni erre a finn ötösre, főleg ha esetleg suNny is megérkezne a csapatba, hiszen akkor nem fog gyengülni az ENCE, az szinte garantálható.

A lista nem csak 5 történetet elevenít fel, a teljes angol nyelvű blogot IDE kattintva olvashatjátok el.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!