Parádés szériának indult, sima 3-0 lett a vége

Parádés szériának indult, sima 3-0 lett a vége

A LEC döntőért menő küzdelem csak egy meccsig volt izgalmas.

Szombat este már a döntőért játszottak a tavaszi LEC rájátszásában: az új lebonyolítás szerint az alapszakasz első és második helyezettje, a G2 és az Origen párharcának győztese egyből a nagydöntőbe jut, míg a vesztes fixen szombaton játszik majd és kap még egy esélyt a fináléra. Ez a lebonyolítás két dolog miatt jobb: egyrészt izgalmassá teszi a szombati napot az offline versenyen, másrészt nagyobb hangsúlyt fektet az alapszakaszra és az ott elért eredményre. 

Pénteken az már kiderült, hogy Vizicsacsiék nem lesznek ott Rotterdamban, hiszen 3-1-re kikaptak a Fnatic-tól, ha arról a meccsről lemaradtál, akkor egy gyors összefoglalóval, alább kattintva bepótolhatod a lényeget:

A G2 és az Origen meccséről előzetesen nem sok mindent lehetett feltételezni, hiszen előbbi a szezon végét cserével, vagy egysérült Mikyx-szel játszotta, emiatt pedig bele is szaladtak pár pofonba az alapszakasz utolsó heteiben, és nehéz volt megmondani, hogy egy fizikailag 100%-os kezdőcsapat mire képes. Az Origen pedig a szezon legnagyobb meglepetése: nem sokan várták őket még talán a Playoffba se, de a mutatott játék alapján megérdemelten végeztek a második helyen. 

Az első meccs Origen fölénnyel indult, a 13. percben már 2000 arany, sárkány és kill előny is volt az immáron dán szervezetnél, de ennél jobban nem tudtak ellépni. Az első 30 percet kevés, killt érő akció jellemezte, objektívekben azonban jobban állt az Origen. Külön érdemes kiemelni a lövész, Patrik játékát, aki az H2K-ből érkezett ide tavaly után, és nagyon szépen felnőtt rutinosabb csapattársaihoz. A 40. percben a G2-nál volt az arany előny, de ellenfelüknél volt a baron, sőt, utána az Ősi Sárkány is, amivel megnyerhették volna a meccset, de Perkz és Caps ennek ellenére találtak két killt, amivel életben tartották a csapatot. Ez pedig fordulópontot jelentett, ugyanis alig két perccel később Caps lefoglalt az Origen bázisán három embert is, amíg a G2 sunyiban lekapta a Baront - zseniális megmozdulás volt, az Origennél egy pillanatra mintha megállt volna a fogaskerék. Közel 50 perces, igazi ki-ki meccs volt, de a G2 jobban bírta a nyomást.

A második, de főleg a harmadik meccsre úgy tűnt, hogy az Origen nem tud mentálisan resetelni és egyre csak nőtt az egyéni, apró hibák száma, amit a G2 folyamatosan megbosszult. A második meccs bő fél óra, a harmadik 25 perc alatt ért véget, a G2 pedig ezzel biztosította helyét a nagydöntőben jövő hét vasárnap, ahol az Origen vs Fnatic mérkőzés győztesével találkozik majd. A videós összefoglalót a mérkőzésről fentebb tekintheted meg.

06

Közben Észak-Amerikában is zajlanak az események: szombat este igazi örökrangadót rendeztek, a "harmadik" helyért a TSM és a Cloud9 csapott össze. A rutinos, 0-2-ről rendszeresen felállni képes Cloud9 most a saját főztjét kellett, hogy megegye, ugyanis 2-0-s előnyt sikerült eljátszaniuk, a TSM a halálból visszahozva a szériát, 3-2-re fordított, amivel biztossá vált, hogy a Cloud9 nem lesz ott az offline döntőn.

A TSM a Team Liquid vs Flyquest vesztesével játszik majd a nagydöntőért jövő héten.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!