Rég láttunk ekkora fiesztát, nem sok kellett ahhoz, hogy boruljon a papírforma Vizicsacsiék meccsén

Rég láttunk ekkora fiesztát, nem sok kellett ahhoz, hogy boruljon a papírforma Vizicsacsiék meccsén

Végül bejött az, amit előzetesen megjósoltunk.

Péntek este már a rotterdami offline döntőért játszottak mérkőzést a csapatok a LEC rájátszásában. Szerencsére ezúttal is volt magyar érdekeltség, a Vizicsacsival felálló Splyce-nak azonban a szezon második felében talán legjobb formában levő Fnatic-ot kellett volna legyűrni azért, hogy ott lehessenek a fináléban. Az idei, új szabályok szerint a nagydöntőbe már nem négy, csak három csapat megy, hogy még izgalmasabbá váljon a bronzmeccs, hiszen csak szombaton derül ki, hogy ki játszik majd a vasárnapi fináléban. Mi előzetesen 3-1-et tippeltünk a Fnatic javára, de nézzük, mi történt!

Fnatic vs Splyce, első meccs

A Splyce alaposan felkészült, legalábbis kreatív ötletekből, ugyanis az egész széria során többször is AP Carryt hoztak hagyományos lövész helyett, ezzel is próbálva meglepni a Fnaticot. Az első meccsen pl. a Corki-Zoe kombót variálták odáig, hogy a végén Corki ment midre, míg a Zoe próbált boton előnyt szerezni. És bár az ötlet jó volt, a kivitelezésben adódtak problémák. Hiába az erős early game, ahol ezúttal nem Csacsit campelték le, hanem Xerxevel együtt ők vadásztak Broxah-ra, a Fnatic az objektíveket sokkal jobban kihasználta a meccs során. vette nem sokkal később egy újabb gyilkosság, így a 14. perchez érve már 0-4-es előnyt halmoztak fel, 1-1-es toronyállás mellett.

A folyamatos sárkány harcokat végig a Fnatic nyerte, és hiába próbált kompenzálni a Splyce, rosszkor mentek bele csapatharcokba egy olyan kompozíció ellen, amit csapatharcokra találtak ki. Egy rosszul sikerült csapatharc után a Fnaticnál volt az előny, hogy forduljon a baronra, és bár a kommentátorok bebaitelték a nézőket azzal, hogy Csacsinak sikerült belopnia, ez sajnos mégse így volt, a visszajátszásban látszott, hogy Nemesisé lett, Csacsi csak killeket tudott elhozni. Azt már mindannyian ismerjük, milyen Rekkles kezében a late game Sivir, főleg egy olyan csapattal a háta mögött, akik hosszú másodpercekre távol tudnak tartani mindenkit tőle, pár perccel később már 1-0-ás Fnatic vezetéssel mentek pihenni a srácok.

Fnatic vs Splyce, második meccs

A második mérkőzés nem megszokott módon kezdődött, ugyanis lane swap történt már az első perctől kezdve. Így Csacsi ment az alsó ösvényre Sionnal, Rekkles Sivirje és Hylissang Thresh választása ellen, míg a felső ösvényen Kobbe Tristanája és Norskeren Braumja nézett farkasszemet Bwipo Cho’Gath-jával. A Fnatic óriási nyomás alá helyezte Vizicsacsit, aki már 3 toronypáncélt is elvesztett a negyedik perchez érve, míg Kobbe-ék egyet sem tudtak elhozni. Ezt követően vissza cserélték az ösvényeket, így mindenki a „helyére” került. Mint később kiderül, a swap jó ötlet volt, Kobbe gyorsan kapott három killt, onnatól pedig nem volt megállás, a Splyce úthengerként gázolt át a narancs-feketéken. A Fnatic egyetlen épkézláb megmozdulása a baron harcnál volt, de ott se ők voltak jobbak, hanem Csacsiék voltak túl bátrak. Kobbe 14-1-ben végzett Tristanaval, ő és Xerxe lényegében ketten lehozták a meccset, 1-1.

Fnatic vs Splyce, 3. meccs 

Az igazi fieszta csak itt kezdődött: a Fnatic lényegében 25 perc alatt, sőt, a pick/ban fázisban megnyerte a meccset, de elkezdtek trollkodni. 25. perc, 8 kill, 10.000 arany és baron előny, nincs se inhibitora, se egy darab tornya a Splyce-nak, csak a Nexus állt. Az életben levő Csacsi, Humanoid, Kobbe trió valahogy kibekkelte ezt még, de ami ez után jött, azt senki nem értette. A Fnatic azt hitte, hogy a már három tárggyal rendelkező Jinx ellenére is simán be tudják ütni a Nexust, így fogták, és "YOLO" felkiáltással nekimentek, de a vége egy tiszta ACE lett - a Splyce javára. Hirtelen egál volt a killek aránya és aranyban is majdnem sikerült feljönni.

06

Eltelt majdnem 15 perc, a gold szinte egyenlő, a Fnatic már három Baront összeszedett, a Splyce-nál az ősi sárkány, már azt is szürreális volt látni, hogy a két csapat még mindig küzd egymás ellen. A sikert végül Hylissang húzása hozta össze: még pár perccel korábban egyedül hagyták a felső ösvényen, így nyugodt szívvel elhozta az inhibitort onnan, ez pedig megbosszulta magát, mert a Fnatic egyszerűen újra lerohanta a Nexust, megállítani pedig ezúttal már nem sikerült őket. Pedig meg lehetett volna, ha Humanoid például zónázásra használja az ultiját, nem pedig arra, hogy még a Nexus felé lökje az ellenfeleit. Elképesztő fieszta volt az egész meccs, de végül a Fnatic neve mellett tűnt fel a második győzelem.

Fnatic vs Splyce, 4. meccs 

A Splyce megint megpróbálta meghúzni a váratlant, és Kobbe megkapta Veigart az alsó ösvényre, de az eredmények nem jöttek. Vagyis talán jöttek volna, ha nincs az a borzasztóan sok egyéni hiba, ami végül a szériába került. Akár az, hogy a felső ösvényen Xerxe nem tudta levadászni a Lissandrát és meghalt torony alatt, akár az, hogy a Fnatic beetette a Splyce alsó ösvényt három killért cserébe, ezek mind-mind olyan rossz döntések voltak, amik végül a meccsbe kerültek. Persze jó kérdés, hogy az előző párharc után milyen lelkiállapota volt a srácoknak. A kombó a jól megszokott "védjük a Sivirt" volt a Fnatic oldaláról, a Splyce pedig folyamatosan rosszkor ment bele a harcokba, vagy túlhajszolták azokat. Ez már csak a Splyce hibákról szólt, amit a Fnatic könnyedén megbüntetett, a vége pedig így 3-1 lett, ami azt jelenti, hogy a Splyce nem utazhat Rotterdamba az új lebonyolítás miatt.

De nem is baj, ebben a csapatban nagyjából ennyi volt tavasszal, a top4 szép eredmény, ha kicsit jobban tudnak mentálisan reseteni a negyedik meccs előtt, akár még öt játékig is elhúzódhatott volna a párharc, mert a Fnatic nem tűnt olyan dominánsnak, mint az alapszakasz végén. Az már bztos, hogy a végső győztes a Fnatic  - G2 - Origen hármasból kerül majd ki, de utóbbi kettő még ma este játszik a helyosztóért, hogy ki honnan vág neki majd a jövő heti finálénak Hollandiában.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.