Egyéni rekordját megdöntve zsebelte be s1mple a StarSeries MVP díját

Egyéni rekordját megdöntve zsebelte be s1mple a StarSeries MVP díját

Ritkán van szerencsénk Bo5 döntőhöz és a Na'Vi most is gyorsan lerendezte három pálya alatt.

Véget ért a StarSeries & i-League hetedik szezonja, aminek döntőjébe a Na'Vi és a Majorön borzasztóan gyenge teljesítményt nyújtó fnatic jutott be. Szépen játszott a svéd csapat az egész tornán, sokan egy izgalmas és szoros döntőt vártunk, de sajnos nem így lett. Azon kevés döntő egyike volt a tegnapi, ahol Bo5-öt játszottak a csapatok, de a Na'Vi-nak elég volt három pálya is, hogy rövidre zárja a mérkőzést.

Pedig mindhárom pályán a fnatic tudta megszerezni a vezetést az első félidő végeztével, aztán a második játékrészben mintha KRiMZék elfelejtettek volna játszani. Féltáv után alig sikerült már kört hoznia a fnatic-nak, így a Na'Vi játékosai három könnyű pálya után emelhették magasba a trófeát. Persze egy valaki most is kiemelkedett a döntőben, sőt, az egész versenyen szereplő játékosok közül, s1mple újfent embertelen teljesítménnyel nyerte meg a verseny MVP díját.
Pisztolykör, rifle, AWP, mindegy mi volt a 21 éves játékos kezében, gyakorlatilag megállíthatatlan volt. Egyik egyéni rekordját is megdöntötte azzal, hogy +166-os K/D aránnyal zárt, ettől jobb teljesítményt csak tavaly, az EPL európai divíziójában produkált, de azok online mérkőzések voltak. A győzelem után a HLTV munkatársa beszélgetett a fiatal ukrán játékossal.
Mesélj kicsit a döntőről. Három viszonylag szoros pálya, de mindhármon borzasztóan magabiztosan játszottál.

"Sokkal erősebbnek éreztem az egész csapatot a döntőben, mint mondjuk az ENCE ellen. Pontosan tudtuk, hogy itt egyetlen pályát sem szabad veszítenünk. Sokkal tapasztaltabbak vagyunk és jobban működünk csapatként. Minden remekül működött és úgy gondolom, hogy amelyik köröket nyerték, azokat mi rontottuk el. Nem volt egy annyira szoros meccs, mint az ENCE csapatával szemben."

B1ad3 nem rég csatlakozott hozzátok, mint e-sport igazgató. Kifejtenéd ezt kicsit bővebben?

"Leginkább a felkészülési szakaszban segít nekünk. Azokat a hibákat akarja kijavítani amiket ő észre tud venni egy gyakorlás során és elő szokott fordulni éles meccsen is. A jövőben többször fogunk bootcampet tartani, illetve több lehetőségünk is lesz ezekre. A siker érdekében mindent megteszünk, amit csak tudunk."

Nem úgy tűnik, mintha idén lazábbra vennéd a figurát. Három verseny, egy MVP díjat máris nyertél és mintha soha ilyen jól még nem játszottál volna. Idén is az Év játékosa leszel?

"Én csak azt szeretném hogy minél több versenyt nyerjünk, hogy a világ legjobb csapatává váljunk és persze, hogy végre meglegyen a Major győzelem. Nem igazán érdekel, hogy én vagy electronic kapja az MVP díjakat, de jó lenne már ha ő is kapna (nevet). Ha az egész csapat remekül játszik, akkor én is jobban érzem a játékot és én is jobban teljesítek."

Egészen elképesztő, hogy s1mple még mindig csak távolról szemlélhette a Major trófeát. 21 évesen játszott már Amerika és Európa profi mezőnyében is. Ez idő alatt kilenc MVP díjat nyert már, nyolc Majorön játszott, hétszer érte el a Legenda státuszt és kétszer döntőzött is. 1.23-as értékeléssel rendelkezik HLTV-n, hét nagy LAN-t nyert eddigi karrierje során, egymás után háromszor végzett a HLTV top 10 játékosa között, tavaly pedig az Év játékosa díjat is kiérdemelte.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!