Hulkeinstein elemez: Quest és Baku nélkül mire mehet a Rogue?

Hulkeinstein elemez: Quest és Baku nélkül mire mehet a Rogue?

Mi várhat a Rogue-ra holnaptól? Erre próbálta megadni a választ Hulkeinstein, a LvL Up Esports kártyása!

Holnap az esti órákban megérkezik a Rise of Shadows és megtörténik a rotáció, ami alapjaiban fogja megváltoztatni a Standard metát. Hulkeinstein ezúttal is segített nekünk eligazodni a Hősök útvesztőjében, Valeera helyzetét elemezte a mostani legnépszerűbb deckek szempontjából. Baku és a Quest eltűnik a Standardból, de ez a Rogue végét is jelentheti, vagy vannak alternatív útvonalak, amin elindulhat Valeera?

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy a Classok elemzése a rotáció előtti állapotra szolgál, mintegy megalapozásként a hamarosan elkezdődő theorycraftokhoz. A példának okáért ezzel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne gondolkozzatok azon, hogy egy lap hogy illik Deathrattle Hunterbe, ha egyértelműen látszik, hogy az archetípus megszűnik.

Általános gondolatok a Rogue-ról

 "A Rogue Class a sokadik Quest és az első Odd nerf után gyakorlatilag eltűnt a meta felső rétegeiből, mivel egyszerűen nem voltak meg az eszközei Valeerának ahhoz, hogy felvegye a versenyt a végtelen Value-val, illetve a gyors Aggro deckekkel, mivel a DK-ja azért nem számított a legerősebbnek. Ugyanakkor pozitív jelenségnek számított az, hogy gyakorlatilag 5-6 deck is játszhatónak számított a rotáció előtti utolsó hónapokban. Emellett a Classic szett erősségéről is meg kell emlékeznünk: a Backstabre, Sapre és Eviscerate-re épülő tempócsomag önmagában biztosítja az early game-et a Rogue számára."

Mielőtt rátérnénk az egyes Rogue deckekre, egy kis útmutató az elemzéshez: Az alábbi decklistek a jelenlegi metában előforduló Rogue típusok alapvető (Core) és kiegészítő (Popular) lapjait mutatják. Pirossal jelöltük a kirotáló lapokat.

Odd / Even / Quest Rogue

"Az Even változat biztosan megy a levesbe, az Odd hasonlóan megszűnik, valószínűleg egy gyors tempó variáns hasonlíthat maximum hozzá. A Quest variáns sokak örömére már csak a Wildban boldogít majd minket, ott azonban újult erőre kaphat."

Deathrattle Rogue

"A Cube, illetve a Shinyfinder kirotálásával a konzisztenciát, míg az erős 8 dropok elveszítésével az értéket veszíti el a pakli. Jelen formájában megszűnik, talán a Crawlerrel lehet majd 1-2 próbálkozás, de nem érdemes sokat várni ettől."

Tempo Rogue

"Prince Keleseth és a Vilespine Slayer gyakorlatilag a pakli két legfontosabb láncszeme volt, ezen kívül pedig egyéb erős tempólapok is eltűnnek a Standardból. Ugyanakkor a bevezetőben már említett Classic tempó lapok köré minden további nélkül lehet majd egy hasonló paklkt építeni, az egyik legjobb rugó variáns biztos hogy ezt a vonalat fogja majd követni."

A többi deckről a következő oldalon olvashattok!

Pirate / Miracle Rogue

"Az egyetlen komoly érvágást a deck egyetlen 4 dropjának, a Fal'dorei Stridernek a kirotálása jelenti. Ez viszont közel sem pótolhatatlan veszteség, a Hench-Clan Burglar például valószínűleg egymagában tudja majd pótolni. A decket továbbra is a Raiding Party és a Myra's Unstable Element lapok miatt éri majd meg játszani."

Malygos Rogue

"Kedvenc megosztó kék sárkányunk sem tűnik majd el feltétlenül a Rugó paklikból, hiszen a Classic szett részeként nem fog kirotálni. Azt nagy bizonyossággal állíthatjuk, hogy a köré épített pakli stílusa azonban jelentősen más lesz, mivel a Kobold Illusionist és az Elven Minstrel eltűnésével lényegesen le fog lassulni a kombó és Malygos megtalálása is. Ennek ellenére meglepődnék, ha a következő 4 hónapban egyetlen Malygos Eugó deckkel sem találkoznánk, mert a core damage csomag még most is elérhető."

Thief Rogue

"Végül, de nem utolsó sorban emlékezzünk meg a sokak által nagyon várt meme pakliról is, ami főleg az utolsó hetekben lett népszerű a ladderen. A legnagyobb veszteség ennél a paklinál egyértelműen a Shinyfinder elvesztése, hiszen a meta 80%-a ellen a fő win conditionnek a Spectral Cutlass fegyver számított. Ezen kívül fájhat Valeera rotálása is, hiszen így a fegyverünk buffolása jóval nehezebbé válik. Emlékezzünk meg a Hallucinationról is, amit maximum a Pilfer tudna helyettesíteni, ugyanakkor ez utóbbi egy sokkal gyengébb lap a nagyobb random effekt miatt."

Érdemes figyelni rá - Vendetta

"A legtöbb casual játékos általában a nagy statokkal és az egzotikus effektekkel szokta azonosítani az OP-lapokat. Ez a valóságban azonban sokszor nem így van. Meggyőződésem, hogy a kiegészítő legerősebb effektjét a Vendettától kapjuk. 0 manáért 4 minion damage már-már csalásnak számít, ami egymaga eldönthet egy tempómeccset. Gyakran fogjuk látni harmadik és negyedik körös boardswing effektként."

Összességében hatalmas változásokra lehet számítani a Rogue deckek világában, a következő napokban minden kiderül! Ha szeretnétek még több érdekességet és gondolatot olvasni Hulkeinsteintől, akkor kövessétek be Facebookon!

Ti egyetértetek a LvL Up játékosának meglátásaival? Osszátok meg véleményetek kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!