Wuncler elemez: mi marad a Paladinból a rotáció után?

Wuncler elemez: mi marad a Paladinból a rotáció után?

Folytatjuk a Class elemzős sorozatunkat. Wuncler megosztotta gondolatait a Paladinról, ami rengeteget veszít a rotáció után!

A LvL Up Esports deckelemzős sorozata a végéhez közelít. Wuncler összeszedte a gondolatait a Paladinról, ami jelentősen meggyengül majd holnaptól, amikor érkezik a Year of the Dragon. Maradhat még erő Utherben, vagy a Baku - Genn - DK rotáció végleg száműzheti a Tier 1-2-ből?

Elöljáróban fontos leszögezni, hogy a Classok elemzése a rotáció előtti állapotra szolgál, mintegy megalapozásként a hamarosan elkezdődő theorycraftokhoz. A példának okáért ezzel abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne gondolkozzatok azon, hogy egy lap hogy illik Deathrattle Hunterbe, ha egyértelműen látszik, hogy az archetípus megszűnik.

Dióhéjban a Paladinról

"A Paladin két legnépszerűbb deckje a Baku-Genn páros kirotálásával eltűnik, de maradnak azért bőven olyan mechanikák, amelyekre paklit lehet építeni. A Class legnagyobb vesztesége szerintem Sunkeeper Tarim, de a Righteous Protector, a Divine Favor, a Spikeridged Steed és a Stonehill Defender eltűnése is fontos tényező."

Mielőtt rátérnénk az egyes Paladin deckekre, egy kis útmutató az elemzéshez: Az alábbi decklistek a jelenlegi metában előforduló Paladin típusok alapvető (Core) és kiegészítő (Popular) lapjait mutatják. Pirossal jelöltük a kirotáló lapokat.

Odd / Aggro Paladin

"Erről szerintem nem is érdemes beszélni, mivel a fejlesztett Hero Power nélkül nem jöhet létre hasonló pakli. Lehet majd próbálkozni esetleg boardot elárasztó, kis minionokra épülő Aggro paklival, de a Divine Favor hiánya miatt szerintem nem ez lesz a nyerő taktika."

Even Paladin

"Az Even verzió érdekes, mert ehhez hasonló Midrange Paladin már Genn érkezése előtt is volt és a Classhoz tartozó Basic és Classic lapok (pl. Consecration, Truesilver, Tirion, Aldor Peacekeeper) jelentősen támogatnak egy hasonló decket. Ha létezni is fog egy ehhez hasonló Midrange Paladin, mindenképpen sokkal gyengébb lesz, mint amilyen az Even Paladin volt."

A további Paladin deckeket a következő oldalon találjátok meg!

Deathrattle / Mech Paladin

"Gyakorlatilag ezek is Midrange paklik, elsősorban a Carnivorous Cube és a Kangor's Endless Army kihasználásával. A legnagyobb előnyük szerintem az volt, hogy a Cube és a Mechano Egg segítségével nehezen leszedhető boardokat tudtak csinálni, nehéz helyzetbe hozva ezzel a Control paklikat. A Cube eltűnésével ez azért már nehezebb lesz, de a Kangor's Endless Army és a Mechano Egg miatt érdemes lehet ennek ellenére próbálkozni egy Mechekre építő paklival."

Holy Wrath / OTK DK Paladin

"A Paladin jelenleg kétféleképpen tud hatékonyan OTK-zni. Az egyik lehetőség, hogy összegyűjti a Death Knight lovasait, és ezekkel azonnal nyer. A másik nem igazán nevezhető OTK-nak, a Shirvallah + Holy Wrath ugyanis csak 25-öt sebez, de sokszor ez is elég a győzelemhez. Uther of the Ebon Blade kirotálása miatt az új metában már csak a Shirvallah kombó lesz kivitelezhető a fentiek közül. A Death Knight hiánya viszont ezen a decken is meg fog érződni, ugyanis sokszor a DK fegyvere volt az, ami a hiányzó 5 sebzést biztosította, illetve a heal effektje is fontos volt, és másodlagos win-conditiont is biztosított a lovasok személyében. Plusz az Equality nerf óta amúgy sem volt túl erős ez a deck. Tehát a kombó megmarad, de szerintem szükség lenne új lapokra, hogy a pakli tényleg működjön."

Secret Paladin

"A Secreteket jelenleg legjobban kihasználó Bellringer Sentry marad Standardben, és valószínűleg egy agresszívabb paklit kell majd a Secretek és a Sentry köré építeni. Fél szemmel az új lapokat nézve, egy viszonylag erős Secret Paladin is létrejöhet majd."

A Sunreaver Spy, a Mysterious Blade csak két olyan kártya, ami a Tier 1-be emelheti a Secret Paladint, de minden azon fog múlni, hogy mennyire kedvez majd a meta a gyors deckeknek. Egyelőre a Paladinnak túl kell tennie magát azon, hogy a két legerősebb változatot száműzi a Blizzard a Wildba, cserében egy teljesen új meta jöhet létre Standardban.

Ha szeretnétek még több érdekességet és elemzést olvasni Wunclertől, akkor mindenképpen kövessétek őt Facebookon, ahol legutóbb az Arcane Dynamo került a fókuszba!

 

Ti egyetértetek Wuncler gondolataival? Osszátok meg véleményetek kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!