CheeseHead, Hulkeinstein, Kulshedra és Wuncler rövid véleménye az új kiegészítőről

CheeseHead, Hulkeinstein, Kulshedra és Wuncler rövid véleménye az új kiegészítőről

A Rise of Shadows kapcsán kérdeztük az MNEB játékosait. Érdekes gondolatokat osztottak meg velünk hazánk legjobbjai!

Ma este élesedik a Rise of Shadows, a Hearthstone legújabb kiegészítője. Megkérdeztük a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság játékosait arról, hogy mit gondolnak a 135 új lapról és a Blizzard fejlesztési irányáról!

135 új lap, rotáció, Hall of Fame. Most, hogy megismertétek az összes Rise of Shadows lapot és beindultak a theorycraftingek gondolom bennetek is megfogalmazódott egy gondolat. Azt kaptátok, amit vártatok előzetesen a Rise of Shadows-tól? Mi az első gondolatotok az új kiegészítőről, miután átpörgettétek a 135 új lapot?

CheeseHead"Örülök, hogy nem kaptunk olyan lapokat, amik végtelen értéket generálnak, így remélhetőleg bátrabban lehet majd Control paklikat játszani ladderen is. Ezek közül a Warrior és a Shaman tűnik a legígéretesebbnek a Hero Cardok miatt. Első ránézésre a Secret Paladin és a Murloc Shaman rengeteg támogatást kapott, valószínűleg az első napok róluk fognak szólni. Nagyon örülnék, ha a Rogue-nak lenne egy erős value heavy paklija, ehhez nagy segítség lesz az új Togwaggle, bár szerintem ő nem lesz annyira broken, mint azt sokan várják. Elég sok új/visszatérő archetípust kapunk (sőt egy új classt is a Shaman személyében :)), sok combo-breakert, úgyhogy az esetleges OTK palikra is lesz játszható counter. Összességében tetszik a kiegészítő, és a rotációval kiegészítve óriási változás lesz a játékban, kérdés, hogy mi történik a Midrange Hunterrel...¯\_(ツ)_/¯"

Hulkeinstein: "Egy olyan egyedi lehetőséget kaptak a gyenge Year of the Raven után a fejlesztők, amit valószínűleg soha többé: gyakorlatilag tiszta lappal indulhattak volna új ötletekkel. Ehhez képest a régi játékosok számára már unalmas, repetitív paklikoncepciókat kaptunk csak. Bármennyire lelkesen is mondják a reveal streamben azt, hogy a Silence Priest, a Dragon Paladin és a Murloc Shaman, vagy a Secret Paladin új pakli, ez nem igaz – évek óta vannak ilyen koncepciók a metában. A másik gond az ezekkel a paklikkal, hogy lineárisak és tempóra épülnek, ami egy idő után unalmassá válik. A gondolataimat wirer foglalta össze ma egy tweetben a legjobban – fordítás:
A rotáció miatt én is nagyon izgatott voltam, mert tavaly ilyenkor gyakorlatilag semmi nem változott az erős Ungoro-KFT és Kobolds szettek miatt. Ugyanakkor az új kieg igencsak unalmasnak tűnik – sok az újrahasznált régi ötlet, ami arra utal, hogy a Blizzard vagy az ötletekből fogy ki lassan, vagy pedig szimplán lusta. Emellett sajnos az új kompetitív format sem kapta meg a kellő támogatást, mert lesznek Classok, amik ki fognak emelkedni.
Hogy ne csak negatívat mondjak – egy pár lap legalább tényleg egyedi és ötletes, olyan új koncepció, amiről szólni kellene a rotációnak. Ide értem a Heistbaron Togwaggle-t, a Plot Twistet, Keeper Stalladrist, Madame Lazult és Lucentbarkot. Ha nem csak 5-6 ilyen lap lenne, hanem 20-30, akkor azt mondanám, hogy elégedett vagyok. Így azonban sajnos nem tudom ezt kijelenteni."

Kulshedra:  "Szerintem méltó kezdése ez a kiegészítő a sárkányok évének. Nem lehet panasz a lapokra, mert a játszhatatlantól kezdve a nagyon jókig kaptunk mindből. Személy szerint nagyon hiányoltam legalább 1 db dinoszaruszos kártyát, de ez csak a személyes babyragem. Amivel még kicsit elégedetlen vagyok, az a Hunter lapok artja. A többi Classnál szép kidolgozott artok vannak, míg a Hunternél úgy érzem, hogy nem hozták ki a maximumot és itt a Spellekre gondolok. Cserébe rengeteg pozitívumot tudok mondani a kiegről, kezdjük is ott, hogy tudatosan nem adtak ki broken 1-2 dropot. Szerintem a fejlesztők rájöttek arra, hogy mennyit számít a tempó és hogy mennyire meg tudja ez bolygatni a metát ezért láthatjuk, hogy a mostani 1 droppok oké lapok, vagy inkább rosszak, míg a 2 dropokból kaptunk elég jókat, viszont azok valami speciális úton lesznek jók, azaz valamivel triggerelned kell, nem pedig csak egy gyors nagy test. Jár a plusz pont a csapatnak. A másik, hogy végre nem volt egy olyan Class sem, ahol az összes lap használható a Standardon, hanem minden Class kapott egy-két igen biztató lapot amit majd valahogy a profi játékosok betudnak illeszteni a meta deckek közé. A másik, kicsit off téma, hogy a Druid Choose One lapok artjait módosították az előző patchben. Hadd tegyem hozzá, hogy szerintem lassan itt az ideje, hogy a Classic lapokat is restaurálják, mert ez egy bevett szokás a nagy játékipari cégeknél, hogy a régi dolgokat néha új köntösbe varázsolják, nem mellesleg a Druid új artjai nagyon királyak lettek."

Wuncler: "Első ránézésre nagyon tetszik a kiegészítő. A meta változása sokkal nagyobb lesz, mint a tavalyi rotációkor. A három 2017-es szett eltűnésével az új lapok mellett előtérbe kerülhetnek a 2018-as szettek eddig nem használt lapjai is. A sok használhatónak tűnő tech lap sokat fog számítani a Specialist formátumú versenyeken is. Az a deck, ami nekem kicsit ijesztőnek tűnik, az a Secret Paladin. Az új lapok közül a Never Surrender és Commander Rhyssa nagyon nagy lökést ad a paklinak, remélem nem lesz olyan erős, mint amilyennek így elsőre tűnik. A másik két pakli, amire szerintem érdemes lesz figyelni, az a Murloc Shaman és a Token Druid. A Bomb Warriort nem merem ezekkel egy szinten említeni, viszont egyelőre még azon az állásponton vagyok, hogy a bombák is nagyon jók lesznek. Vannak nagyon érdekes lapok is az új szettben. Madame Lazul segítségével annyi információt szerezhetünk az ellenfelünk kezéről, amihez az eddigi lapok közül csak Chameleos effektje hasonlítható, épp ezért nehéz megmondani, mennyire lesz jó (szerintem nagyon). Heistbaron Togwaggle nagyon erős lapokhoz biztosít hozzáférést, és a Wondrous Wand manacost-csökkentésével elég meredek kombókat is össze lehet hozni. A Plot Twist a kedvenc lapom az újak közül, kíváncsian várom hogy mennyire lehet majd kihasználni. Illetve, nem utolsó sorban, a Batterhead 8 manáért egy minden class számára elérhető boardcleart jelent."

CheeseHead és Hulkeinstein (exigoval és PenhaDanival közösen) élőben mutathatja meg április 28-án, az MNEB döntőjében, hogy mit is sikerült kihozniuk a Rise of Shadows lapjaiból. Érdemes lesz követni az eseményeket, mert a Hearthstone új korszakba lép ma este!

Ti egyetértetek az MNEB játékosaival? Osszátok meg véleményetek kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!