Alsó hangon is 400 millió forint beszállnia a TSM-nek a legjobb CS:GO csapatok közé

Alsó hangon is 400 millió forint beszállnia a TSM-nek a legjobb CS:GO csapatok közé

Brutális összegekbe kerül beszállni a profi CS:GO-ba a TSM elnöke szerint.

Hatalmas összegek forognak az e-sportban, nem is csoda, ha csak a CS:GO-t nézzük, akkor is egy hatalmas robbanást láthattunk a sport népszerűségében az elmúlt években. Millió dolláros versenyek és különdíjak, amiket aranyrudakban kapnak meg a játékosok. Hatalmas összegek, de mégis mennyibe fáj ha egy szervezet újonnan akar egy profi CS:GO csapatot felállítani?

Nem is olyan régen még arról halhattunk pletykákat, hogy a Team Solomid ScreaMre és csapatára pályázik. Az üzlet végül nem valósult meg, ScreaM-ék a GamerLegion színeiben folytatják, a TSM pedig továbbra sem tért vissza az aktív játékhoz. Pedig 2015-ben nagynevű csapatnak számított az akkori device-Xyp9x-dupreeh-cajunb-karrigan ötössel. Később is próbálkoztak még, igaz akkor már az amerikai mezőnyben és sokkal kevesebb sikerrel. 

A TSM elnöke, Leena Xu most azt is elárulta, hogy nem érdeklődés hiányában vetették el az új csapat ötletét, sokkal inkább a költségek miatt. Elmondása szerint, megközelítőleg 1,5-2 millió dollár az az összeg, amit például a TSM-nek is kell pengetnie, ha ütőképes csapattal szeretne visszatérni a profi mezőnybe. És akkor még nem is számoltak az olyan extra költségekkel, mint például a minőségi és megbízható háttércsapat, elemzők, edzők stb. 

Kétségtelen, hogy az összeg hatalmas, ugyanakkor egy olyan csapat amikről a hírek szóltak nagy dolgokra is képes lehetne megfelelő szervezeti támogatással. A jelenlegi GamerLegion játékosai mindenképpen ilyenek, de ne feledjük, hogy szabadon igazolható smooya vagy akár kioShiMa is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!