Első napok tapasztalatai: mivel érdemes most ladderezni Standardban?

Első napok tapasztalatai: mivel érdemes most ladderezni Standardban?

A legfrissebb statisztikák alapján négy deck emelkedik ki a mezőnyből. Mutatjuk a legjobbakat!

Még két nap sem telt el, de már kialakult egy mini-meta a Standard ladderen. Jelenleg négy deck emelkedik ki a mezőnyből, amiket röviden be is mutatunk. Jelenleg a Hearthstone adatok elképesztő mennyiségben záporoznak, ezért a HSReplay-nek nincs nehéz dolga, hogy kiértékelje ezeket a számokat. Nézzük is meg, mivel kell számolnunk, ha elindítunk egy Ranked meccset!

Az erősorrend alapján egyértelmű fölényben vannak a Warrior deckek, mivel a formálódó metában jelenleg alig néhány változatnak van esélye hosszútávon is felvenni a versenyt Garrosh-sal. A Control Warriorokat követik a gyors paklik, de a Rogue után hatalmas a szakadék jelenleg. Hiába próbálkozik a Paladin is valami Mech verzióval, egyelőre még nem forrt ki eléggé az a deck. A Warlock, Priest, Mage Midrange / Combo paklikra épít jelenleg, de csak azoknak ajánlhatóak ezek a típusok, akik esnek kétségbe, ha a győzelmek száma nem növekszik az előzetesen elvárt mértékben.

Ha ránézünk a legerősebb deckekre, rögtön feltűnhet, hogy két Warrior is befért a Tier 1-be, mellettük egy gyors Druid és egy szintén pörgős Rogue fér még el.

Bomb Warrior

Kód: AAECAQcGyAO67ALN7wKS+AKggAOblAMMS/sBsgid8AKb8wKD+wKe+wKz/AL1gAOXlAOalAOSnwMA

A bombákra épülő pakli szó szerint berobbant a meta élére. Tulajdonképpen úgy Control a deck, hogy közben van egy teljesen vállalható győzelmi opciója a bombák képében. A Deathrattle lényekkel nem tud mit kezdeni a pakli, de minden más ellen reális esélye van. Mivel rengeteg van ebből a ladderen érdemes lehet techelni egy Archivist Elysianat, mivel a hosszú játékokat önmagában megnyeri a lap. Nem csak a bombákat tudjuk vele hatástalanítani, még a Fatigue harcban is segít.

Jó counterek: Mech Hunter, Mech Paladin

Token Druid

Kód: AAECAZICAtaZA8mcAw5A/QL3A+YFxAbX7wLf+wL6hgO0kQPDlAPFlAPOlAPKnAPTnAMA

Az entekkel támadó Token Druidnak tulajdonképpen alig van countere. Mivel a Soul of the Foresttel buffolt lényeket lehetetlen egy kör alatt megoldani, ezért nem kell tartani attól, hogy a Blessing of the Ancients-nek, a Power of the Wildnak és a Savage Roarnak nem lesz elég célpontja. Lehet Violet Teacheres verzióval is kísérletezni, vagy a Scarab Egg + Dire Wolf Alpha-s változattal próbálkozni, mindegyik nagyszerűen működik a mostani Standardban.

Jó counterek: Zoo Warlock

Control Warrior

Kód: AAECAQcIogKQB5L4Ao77AqCAA9KYA4adA5KfAwtLogSRBv8Hsgj7DJvzAvT1AoP7Ap77ApWUAwA=

Bombák nélkül is hatékony a Warrior, mivel az erős Control lapok mellett szerepel a deckben győzelmi opcióként Dr. Boom, Mad Genius és Archivist Elysiana is. Sajnos lassúsága miatt előfordulhat, hogy egyszerűen elfogynak a leszedések és nem lesz megoldás a sokadik teli boardra, de általában nem ez a jellemző. Aki szereti a 30-45 perces meccseket, azoknak tökéletes választás a fenti deck.

Jó counterek: összes Hunter, Token Druid

Tempo Rogue

Kód: AAECAaIHBrICyAOvBOf6ApKXA9KZAwy0AcsDzQPUBe4GiAfdCIYJpu8C1YwDj5cDiZsDAA==

Hatalmas potenciál rejtőzik a Tempo Rogue-ban, ami akár az értékre is rámehet, Togwaggle és Nomi támogatásával. Ezt a két Legendary-t egyébként el is lehet hagyni és bekerülhet a helyükre két Shadowstep, amivel jelentősen felgyorsul és nem mellékesen olcsóbbá válik a deck. A Raiding Party, a Waggle Pick és a Myra's Unstable Element megalapozta hosszútávon is a Rogue sikerességét, érdemes figyelni rá a jövőben, mert lehet elkövetkezhet a Roguestone korszaka.

Jó counterek: Control Warrior, Bomb Warrior

FONTOS! Mivel a kiegészítő alig 36 órája jött ki teljesen felesleges őrült módon deckeket gyártani. Ha csak 1-1 lap hiányzik a fenti paklikhoz, akkor azokat nyugodtan craftoljátok, kivéve ha Legendary-kről van szó. Akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy azt az 1600 dustot biztosan ebbe akarjátok-e fektetni. 

Ti milyen paklival laddereztek Standardban? Osszátok meg a listáitokat kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!