"Sokkal többet tehetnék a csapatért ha nem irányítanék" - NiKo

Sorozatban a harmadik pofonjába szaladhat bele a FaZe Miamiban.

Nem is tudom volt-e már olyan verseny, amikor azt mondhattuk, hogy az MIBR és a FaZe a legesélytelenebb csapat, a jelenlegi formájukat tekintve. A BLAST Pro Series Miami egy ilyen verseny, mindkét csapat sorozatos vereségek után érkezett ide és a Na'Vi, Liquid, Astralis hármas ellen nem igazán rúghatnak labdába. A verseny első napján máris összeszedte első vereségét mindkét csapat, majd egymás ellen döntetlent játszottak. A HLTV munkatársa a FaZe vs MIBR meccs előtt ült le beszélgetni NiKo-val.

A Majorön boldogok voltatok, elértétek a Legendák státuszt, de aztán volt néhány gyenge versenyetek. Hogy áll most a csapat?

"Igen, Katowicében 5-8. helyen végeztünk, ami nem rossz, de nem is kielégítő számunkra. Különösen úgy nem, hogy mennyi munkát fektettünk a felkészülésbe. Aztán jött a BLAST Pro Series São Paulo, ahol minden esélyünk meg volt a döntőbe jutásra, de a Liquid elleni vereség után nagyon szétesett a csapat. De igazán a StarSeries volt az, ahol nagyon csalódottak voltunk, hiszen ott nem volt jelen sem a Liquid, sem az Astralis. A Renegades elleni meccset meg kellett volna nyernünk, akkor minden másképp alakulhatott volna. Utána az ENCE és a North ellen is rengeteg hibát vétettünk, amik talán annak is betudhatóak, hogy már nagyon kései mérkőzések voltak. A North elleni meccsünk volt a legrosszabb, teljesen szétestünk és nem működött semmi."

Milyen hangulatban érkeztetek erre a versenyre? Aggódtok az elmúlt vereségek miatt vagy ki tudjátok zárni ezeket a gondolatokat és csakis a mostani a meccsekre koncentráltok?

"A North elleni játékunkat semmiképpen se akarjuk folytatni, az egyszerűen nem mi voltunk. Továbbra is hiszem, hogy egy jó napon bármelyik csapatot el tudjuk kapni, talán csak az Astralis-t nem. Ahhoz egy nagyon erős napon kéne lennünk. Nincs könnyű dolgunk, de hiszem hogy képesek vagyunk fejlődni, ez a célunk ezen a versenyen."

Karrigan azt mondta korábban, hogy sokat tanulsz és meccsről meccsre jobb irányító leszel, de csak azért vállaltad el ezt a szerepet mert muszáj volt. Valóban így van?

"Igen, nem igazán szeretnék irányító lenni. Szerintem sokkal többet tehetnék a csapatért ha nem irányítanék. Az a helyzet, hogy jót tenne a csapatnak egy második IGL, aki segíti az első számú irányító munkáját és ösztönzi a többieket. Jelenleg az összes irányítói feladatot én látom el, ami nem túl szerencsés, mert az esetek többségében egyszerűen nem látom át az ellenfél játékát. Azonnal feladnám az irányítói szerepet, ha találnánk egy jó játékost a posztra."

Nem sok időtök volt a StarSeries után. Tudtatok valamin változtatni, valami újat hozni erre a versenyre?

"Valóban nem volt sok időnk, Kínából egyenesen ide utaztunk. A StarSeries során teljesen másképp alakulhatott volna az ENCE vagy a Renegades elleni meccs, ha nem vesztünk néhány kritikus kört. Teljesen másképp érkeztünk volna ide, hiszen akkor bejutottunk volna a rájátszásba."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!