Több hónapos tavaszi szünetet tart az Astralis

Több hónapos tavaszi szünetet tart az Astralis

A legtöbben kétkedve fogadták a hírt, hogy júniusig szinte sehol nem láthatjuk majd a világ első csapatát.

Az Astralis immáron egy éve uralja a profi CS:GO mezőnyét. Legyen szó bármelyik versenyről, szinte verhetetlen a dán csapat. Persze kihívók mindig is akadnak, legutóbb a Majorön például nem a Na'Vi vagy a Liquid döntőzött velük, hanem az ENCE. A győzelem a finneknek sem jött össze és most úgy néz ki, hogy egy darabig esélye sem lesz a csapatoknak LAN-on játszani az Astralis ellen.

Nevezetesen arról van szó, hogy tegnap hivatalossá vált, miszerint az Astralis kihagyja a DreamHack Masters Dallas és az IEM Sydney versenyeket is és a BLAST Pro Series Madrid kivételével csakis az ESL Pro League kilencedik szezonjának európai divíziójában játszanak a tavasszal.

Azért is furcsa döntés ez a csapat részéről, mert így első ránézésre úgy tűnik mintha a RFRSH, a csapat és a BLAST Pro Series versenysorozat tulajdonosa, teljesen kisajátítaná a világ első számú csapatát. Érdekes gondolat ez, hiszen vitathatatlan, hogy a dánok a világ legjobbjai jelenleg CS:GO-ban, ugyanakkor ha azt nézzük, hogy mennyi versenyt hagy ki a csapat, akkor adódik a kérdés, hogy mégis mikor kéne mondjuk a Na'Vi-nak utolérnie az Astralis-t? Persze az is tény, hogy a dánok folyamatosan stabil teljesítményt nyújtanak, míg a Na'Vi tavaly is elég ingadozó volt.

Hasonló gondolatok jutottak eszébe Sadokist-nak is, aki Twitteren adott hangot véleményének. Ő sem érti ezt a hozzáállást a dánok részéről, sőt, szerinte pont, hogy a BLAST Pro Series versenyek lennének az elhagyhatóak. Természetesen azonnal megjelent a dánok edzője, zonic, aki védelmébe vette a csapatot és elmondása szerint a fenntartható versenyzés mellett, a megfelelő pihenés és a hétköznapi, családi élet is fontos szerepet tölt be az Astralis csapatánál. Azt pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy rengeteg napot pusztán az egyik versenyről a másikra történő utazással töltsenek.
Persze ebben is van igazság, ugyanakkor a világ első számú csapatától valamilyen szinten elvárható lenne, hogy igenis tegyék oda maximálisan magukat és minden lehetséges alkalommal bizonyítsák fölényüket. Azt teljesen más dolog, ha zeus azt mondja, hogy a Na'Vi nem lesz ott adott eseményeken, mert ők pontosan azért vesznek ki szünetet, hogy legyen esélyük utolérni az Astralis-t. 

Mit gondoltok, zonic vagy inkább Sadokist pártjára álltok a vitában?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!