"Célom az, hogy a magyar HS közösség fejlődjön és jól érezze magát" - Hulkeinstein interjú

Biztosan ott lesz az MNEB döntőjében Hulkeinstein, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre!

A Lvl Up Esports színeiben Hulkeinstein ott lesz az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának nagydöntőjében. Elkaptuk egy interjúra a friss döntőst!

Az osztályozó kupa győzelem után az egyik esélyesként vágtál bele az MNEB első szezonjába. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor túlvoltál az első néhány meccsnapon?

"A bajnokság elején azt tűztem ki célul, hogy bebizonyítsam magamnak és a többieknek is, hogy a tavalyi sikerek nem csak a véletlen művei voltak. Viszonylag kevés versenyen veszek részt az időhiánynak köszönhetően, ez pedig egy olyan percepciót is hordoz magában, hogy nem vagyok a legjobbak között – ezt szerettem volna megváltoztatni. Ezek után nem kezdtem túl jól az alapszakaszt, az első 8 forduló után 4-4-gyel álltam. Ez az eddigi versenyeim mindegyikében azt jelentette volna, hogy kiestem, ezért nehéz volt átvenni egy pozitív mindsetet. Szerencsére végül legyőztem magamat ilyen tekintetben és sikerült formába jönni ezek után."

Rengeteg időt és energiát fektettél a meccsekre való felkészülésbe, ezt a Facebook oldaladon és egy LvL Upos interjúban is kiemelted. Mennyire dolgoztatok együtt a csapattársaiddal (Wuncler és Robág) a taktikákon, lineupokon?

"Röviden: 100%-ban. Még a Bajnokság elején kidolgoztunk egy edzéstervet – a paklileadások előtt vagy péntek, vagy szombat este tartottunk 4-5 órás Discord-megbeszéléseket, ami során elméleten és gyakorlatban is készültünk a metára és az ellenfelekre. A hét során ezt konkrét matchupok gyakorlásával egészítettük ki, a vasárnap és a szerda esténket gyakorlatilag mindig erre áldoztuk. Gyakorlópartnerek nélkül szerintem esélytelen jól szerepelni egy ilyen versenyen, rengeteget jelent az, hogy mindig volt egy csapattárs, akivel célzottan lehet készülni."

Az alapszakasz első harmada után érkezett egy hatalmas nerfcsomag, ami az egész mezőnyt meglepte. Hogyan élted meg ezeket a napokat, amikor csak minimális idő jutott az új meta tesztelésére?

"Alapvetően nem estem kétségbe, mert a felkészülésünk nem a folyamatos ladder-játékra volt kihegyezve. Tudtam, hogy időm és kedvem sem less ahhoz, hogy a hét közepén órákat teszteljek a létrán, ezért egész egyszerűen kezdetnek olyan paklikat hoztam, amik nem lettek nerfelve és eddig is megállták a helyüket, élükön a Clone Piesttel. Többen szerintem túlkomplikálták ezt a változást és az ismeretlent választották a stabil paklik helyett. Ez természetesen dicsérendő, ugyanakkor a győzelmi esélyeket ritkán fogja növelni. Pár hét után már más a helyzet – ezt pont CheeseHead bizonyította be, aki több kreatív és egyedi paklival és kihasználta a meta ismeretét és a sok gyakorlást."

Hatalmas hajrába kezdtél és volt olyan pillanat, amikor CheeseHeadet is sikerült megelőzni. Mikor kezdted elhinni, hogy akár az alapszakasz győzelem is meglehet, a kicsit döcögős kezdés után?

"Azt hiszem, hogy a már említett korai rossz kezdés utáni javulást követően a második fordulópont az volt, amikor egy hétfői napon CheeseHead mindkét meccsét elvesztette, én pedig kétszer nyerni tudtam. Itt egy pillanatra az első hely is megfordult a fejemben, ugyanakkor tudtam, hogy ha CheeseHeadtől kikapok, akkor maximum matematikai esélyem marad. Ez meg is történt egy 2-0-t követő fordítás által, innentől a 2. hely megtartása volt a cél. Sajnos aznap PenhaDanitól is kikaptam, ami összerázta az üldözőbolyt és engem is elbizonytalanított. Ha a rögtön ezutáni meccsen kikaptam volna Exigotól, akkor komoly bajba kerültem volna. Szerencsére egy tech lapnak köszönhetően egy borzalmas matchupot megnyerve sikerült megfordítanom a negatív tendenciát rögtön.

Kimerítő és nagyon hosszú volt a folyamatos versenyzés. Volt-e olyan pont az elmúlt másfél hónapban, amikor a hátad közepére sem kívántad a Hearthstone-t?

Ezt a kérdést megfordítanám, inkább olyan pillanat nem volt, amikor nem kívántam a hátam közepére :D Sajnos pont egy gyakorlatilag 2 éve tartó meta végén került megrendezésre az MNEB, így maga a játék nem tartogatott sok új élményt a versenyzőknek. Az összes paklit ismertük és ez a végére átcsapott egyfajta egyhangúságba is. Ami engem átsegített a ligán, az egyrészt az a motiváció volt, hogy egy ennyire komplex és nehéz versenyen még sosem vehettünk részt és szerettem volna döntőbe kerülni, illetve nyerni. A másik pedig a hozzáálláson múlik – amikor én versenyzek, akkor nem játékként tekintek egy meccsre, hanem munkaként. Ha nincs meg ez a profi mentalitás, akkor az ember önkéntelenül is elveszíti a fókuszt."

Garantált helyed van a négyesdöntőben, ahol hatalmas nyeremények forognak kockán. Új kiegészítő, új meta, rotáló lapok és megannyi újdonság vár a kártyásokra áprilisban. Szerinted elegendő lesz az a pár hét a felkészülésre?

"A döntő időzítését kifejezetten jónak tartom, a nézők izgalmas és kiforratlan paklikra számíthatnak, amik szórakoztató pillanatokat fognak okozni. Arra nem lesz idő, hogy összerakjuk a tökéletesen optimalizált paklikat és lineupokat, ugyanakkor ez szerintem inkább pozitívum mint negatívum. Egy jó játékos onnan ismerszik meg, hogy könnyen tud alkalmazkodni és gyorsan tud játék közben döntést hozni szokatlan szituációkban – egy rotáció ennek a csúcsa. Várom a kihívást!"

A Hulkeinstein rajongók száma egyre növekszik országszerte és ki is szolgálod őket a folyamatos sikerekkel. Mit üzensz a szurkolóidnak? Mire számíthatnak tőled az MNEB döntőjében?

"Szeretném megköszönni a szurkolást, sokat jelent! A döntőben is mindent megteszek azért, hogy az engem biztatók örülhessenek a végén. Továbbá szeretnék kialakítani egy nyitott közösséget, ahol többet kommunikálok az érdeklődőkkel és a szurkolókkal – ha ti is szeretnétek fejlődni, vagy csak kíváncsiak vagytok hogy látom a HS körüli történéseket, akkor kövessétek a Facebook-oldalamat. Továbbá várom a kérdéseket, kritikákat, feedbacket – a célom az, hogy a magyar HS közösség fejlődjön és jól érezze magát."

Ha szeretnétek még többet megtudni a Hearthstone-ról, az MNEB-ről és Hulkeinsteinről, akkor kövessétek be Facebookon és Twitteren!

Kövess Minket!