Hirdetés

Rise of Shadows Aréna meta: brutálisan hatékony a Rogue, szenved a Warrior

Loemifar | 19/04/15 11:16
Cikk mentése

Részletes elemzés az Arénáról. Mi az oka, hogy a Rogue ennyire domináns?

Hirdetés

Lassan már egy hete, hogy élesben is pörgethetjük a Rise of Shadows lapjait a Standardban, Wildban és Arénában egyaránt. Utóbbi játékmódban egyelőre még az átmeneti időszakot élhetjük át, de kezd körvonalazódni a trend. Vagy Rogue-ot választunk, vagy sanyarú sorsunk lesz. Nézzük a legfrissebb statisztikákat!

Közel két millió mérkőzés adatait dolgozta fel a HSReplay rendszere és nagyon durva statisztikákat sikerült összeállítani belőle. Először is jól kivehető, hogy a játékosok még mindig foggal-körömmel ragaszkodnak a Mage-hez az Arénában, hiába teljesít erősen közepesen Jaina. Furcsa berögződés ez, ami évekkel ezelőtt is pont ugyanígy jelen volt, csak akkor a Mage top Class-nak számított. Úgy tűnik, hogy kell még idő a kártyásoknak, mire rájönnek mivel is éri meg igazán belevágni a küzdelmekbe. Nagyot szakított a Rogue is, ami nem csak az erősorrendben lépett el a többiektől, de a népszerűségben is átléphet a Mage-en, ha folytatódik a megfigyelhető trend. Miért játszana bárki mással, ha a Rugó a legerősebb?

A lista alján a Warrior, Druid és Shaman hármasa sorakozott fel, ami nem véletlen. A Warrior Hero Powere nem sokat ér a megfelelő lapok nélkül, a Druid az új lapok ellenére vergődik, de legalább nem is népszerűtlen. Érzik a játékosok is, hogy nem pörög úgy Malfurion, ahogy kéne. A Shaman túl lassúnak tűnik, mivel a Murloc szinergiára nem lehet építeni, a Control változat meg nem egyszerűen nem működik az Arénában, ahol minden a tempóról szól. Ebben verhetetlen most a Rogue, ami nagyon erős lapokkal veri szét az egész mezőnyt!

Evil Miscreant

Nem csak a Standard ladderen,, hanem az Arénában is hódít a Miscreant, ami alapból okés értékekkel rendelkezik, de a két plusz Lackey miatt prémium kategóriába esik a kártya. A Lackey-k őrülten jók, a Miscreant ezért a legnépszerűbb Rogue Aréna lap jelenleg.

Fan of Knives

Területi sebzésre minden Class-nak szüksége van, a Rogue még laphúzással is párosítja a takarítást. A FoK-ot régen is szívesen választottuk és most is ajánlott kivenni legalább egy-két példányt belőle.

Blink Fox

Három manáért 3/3-as testet néha muszáj kivenni natúr változatban, de e Fox még egy véletlenszerű lapot is ad, ami Arénában még többet ér, mint ladderen.

Hench-Clan Burglar

Hasonlít kicsit a Priest Shifting Shade-jéhez, de a Burglar még erre is rátesz egy lapáttal, mivel Battlecry az effektje és nem Deathrattle. Emellett a Discover egy további bónuszt is jelent, mivel mi dönthetjük el, hogy melyik lapra van szükségünk a három opcióból.

Shadow Strike

A Whispers of the Old Gods szettből újra elérhető a Shadow Strike, ami az egyik legjobb leszedés az Arénában. Három manáért megölhetünk egy Chillwind Yetiti is akár, ami valljuk be, elég jó üzletnek tűnik.

Ez a top 5 Rogue lap jelenleg az Arénában, amik alapján nem véletlen, hogy ennyire jó győzelmi arányt lehet kihozni ezekből a deckekből. Az egyéb, nagyon erős tempó lapokból is profitál Valeera, legyen az a Hench-Clan Hogsteed, vagy a nagy visszatérő, a Haunted Creeper.

Ti milyen hősökkel próbálgatjátok az új Arénát? Osszátok meg a tapasztaltakat kommentben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?