10 legnépszerűbb lap a Rise of Shadows-ból a Standard formátumban

10 legnépszerűbb lap a Rise of Shadows-ból a Standard formátumban

Kilenc napja jött ki a Rise of Shadows és néhány lap azonnal befurakodott a legnépszerűbb deckekbe.

Az egyszerű játékosok, a félprofik tömegei és a legmagasabb szinten játszó kártyások is várták, hogy megérkezzen a rotáció és megjelenjen az új kiegészítő. Végül április 9-én élesedett a patch és teljesen átalakult a Standard formátum. Nézzük meg a Rise of Shadows lapjaiból melyik a tíz legnépszerűbb a Standard rankeden!

10. Blessing of the Ancients

Népszerűség: összes pakli 12,6 százalékában szerepel

Drágább, mint a Mark of the Lotus, de két lapot kapunk egy helyért cserében. A Token Druid piszkosul erős és kell bele a buff, ebben meg nagyon jól teljesít a Blessing of the Ancients.

9. Dreamway Guardians

Népszerűség: összes pakli 12,7 százalékában szerepel

Még egy Token Druid lap, ezúttal nem buff, hanem lényidézés képében. A Lifesteal nem sokat számít az első körökben, de az 1/2-es lényekkel gyorsan megszerezhetjük a boardot.

8. Waggle Pick

Népszerűség: összes pakli 13,1 százalékában szerepel

Senki sem gondolta előzetesen, hogy a Waggle Pick ennyire meghatározó lehet. Mivel a Raiding Party túl erős és a Shadow Blade rotált, értelemszerű volt, hogy kell valami fegyver a Tempo Rogue-ba. Az már csak hab a tortán, hogy a Lackey-kkel és Leeroy Jenkins-szel is jól működik a Deathrattle effekt.

7. Blastmaster Boom

Népszerűség: összes pakli 13,2 százalékában szerepel

A Bomb Warrior üstökösként szárnyalt az első napokban és hiába veszített azóta erejéből, még mindig az egyik legnépszerűbb típus a Standard "metában". Blastmaster Boom kihagyhatatlan ebből a változatból és ez jól is van így.

6. EVIL Cable Rat

Népszerűség: összes pakli 13,2 százalékában szerepel

Tempo Rogue-ban, Token Druidban, sőt még Zoo Lockban is próbálgatják a patkányt, ami önmagában nagyon gyenge, de a Lackey miatt bőven megéri belepakolni a deckekbe.

A top 5 legnépszerűbb lappal a következő oldalon folytatjuk!

5. Wrenchcalibur

Népszerűség: összes pakli 13,5 százalékában szerepel

Nem jobb a Wrenchcalibur, mint a Supercollider, ha kontrollálni szeretnénk a meccseket, de a Bomb Warriorban egyértelmű, hogy erre esik a választás. 3. körben az Elekk, 4. körben mehet a Wrenchcalibur és rögtön bombáktól duzzad majd az ellenfél paklija.

4. Clockwork Goblin

Népszerűség: összes pakli 13,5 százalékában szerepel

Egy újabb Bomb Warrior van, a listán az utolsó. Három manáért 3/3-as test az okés, a Bomb az mindig jó, de még Mech is a kártya, ami egy hatalmas pluszt jelent. Nem öli meg a Dyn-o-matic és Dr. Boom, Mad Genius után még Rushol is.

3. Archivist Elysiana

Népszerűség: összes pakli 15 százalékában szerepel

Az elhúzódó meccseken szó szerint aranyat érhet Elysiana. Az a plusz tíz kártya elképesztően erőssé teszi a Control Warriort, de akár más változatokba is befér, ha félünk a Bomb Warrior bombáitól. Egy mozdulattal cserélhetjük ki az öt sebzéseket használható lapokra.

2. EVIL Miscerant

Népszerűség: összes pakli 15,4 százalékában szerepel

Ez a lap csak simán broken. Alapból az 1/5 teljesen okés, de a két Lackey miatt minden Rouge pakliban kötelező két példányt játszani belőle. Túl jól kombózik a Shadowsteppel és a Waggle Pickkel, sőt még Rusht is kaphat a Lackey-ből abban a körben, amikor kikerült az asztalra. Tízes skálán tizenegyes kártya a Miscerant.

1. Archmage Vargoth

Népszerűség: összes pakli 17,7 százalékában szerepel

Meglepő, de mégsem a Vargoth helyezése. Hiába nem szerepel a legnépszerűbb deckekben, mint a Tempo Rogue, vagy a Warriorok, ettől függetlenül simán a legnépszerűbb lap a Standard rankeden. Köszönhető annak, hogy ingyen megkapta minden játékos és próbálgatják a Midrange, Combo és Control változatokban is. Talán a Token Druidban fejti ki legjobban hatását, de a Paladinok és Big Warriorok is előszeretettel pörgetik. 

Egyelőre még nem lehet azt kijelenteni, hogy a fenti kártyák mindegyikét azonnal craftolni kell, de a Tempo Rogue, Token Druid és Control Warrior tipikusan olyan paklik, amik a legtöbb metában megállják a helyüket.

Nektek melyik Rise of Shadows lap a kedvencetek?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!