Rakan

Rakan "halálát" jelentheti a legújabb frissítés, Aatrox nagy mértékben átalakul - PBE

League of Legends - Rakan buffolt számai papíron jól néznek ki, de mégis inkább érezzük ezt nerfnek, Aatrox pedig új játékstílus után nézhet valamelyest.

Kaptunk az utóbbi két napban rögtön két PBE frissítést is. Egy része bizonyos hősök kinézetének újítása volt, melyről már írtunk tegnap. Ha kíváncsi vagy, hogy miként változik Blitzcrank, Ashe, Jax, Caitlyn, vagy Renekton, az alábbi cikkünkben mindent megtalálsz.

Most pedig folytassuk a játékon belüli változásokkal.

Ismét visszatértek a Blitzcrank újítások, melyekkel korábban már találkoztunk. A passzív (Mana Barrier) változatlanul 50% aktuális mana helyett 30% maximális mana alapján ad pajzsot, viszont az ulti passzívja változott némileg a korábbiakhoz képest. Az alaptámadások ugyanúgy egy jelzőt raknak az ellenfélre és egy másodperc elteltével 100/150/200 + 20% AP + 3% maximális mana alapján sebez majd, a manás rész eddig nem szerepelt.

Egy egyszerű nerf érkezett Kennenre, az E (Lightningh Rush) már nem ad sem páncélt, sem mágikus ellenállást mostantól. Ez a bónusz az ultira (Slicing Maelstrom) kerül át, mely mostantól 20/40/60 páncélt és mágikus ellenállást biztosít.

Egy érdekes kérdés jelenleg a közösségben. A Riot segíteni szeretne, de sokan nem értenek egyet a legújabb változásokkal. Elsősorban az ulti működése és néhány száma változik. Az ulti (The Quickness) 1/1,25/1,5 helyett 1,5/1,75/2 másodpercen keresztül csábítja el az ellenfeleket, illetve a kapott mozgási sebesség is 50% helyett 100% lesz. Ha eltalálunk egy ellenfelet az ultival, 150% helyett 200% mozgási sebességlöketet kapunk, viszont a gyorsaság 4 helyett csak 3 másodpercig tart az ultiból.

Ez eddig mind nagyon szépen hangzik nem? Igen, csak hogy itt jön a fekete leves, amivel sok magas szintű Rakan játékos nem ért egyet. Az ulti aktiválása után nem használhatjuk sem a W-t (Grand Entrance) és az E-t (Battle Dance) nem tudjuk használni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Tök jó, hogy kapunk egy csomó mozgási sebességet, de az alatt a 3 másodperc alatt minden más helyváltoztató, kezdeményező és védelmező képességünktől meg leszünk fosztva. Ez pedig elég nagy hátrány szinte minden egyes esetben.

A tegnapi PBE frissítésben még egy újítás jött. A W (Grand Entrace) beugrási sebessége 1500-ról 1850-re nőtt. Emellett a kezdő HP-ja 480-ról 540-re nő, a páncélja pedig 29-ről 32-re. Az ultit 0,5 mp alatt aktiválja, ami alatt tud mozogni, de nem tudja a W-t, vagy a Flash használni. Később már tud Flash-elni, de a W és az E továbbra sem használható a hatóidő alatt.

Tovább folytatják a korábbi teszteket. Lényegében a korábbi újítási ötleteket hozzák vissza ismét a PBE-re és ezekkel kísérleteznek tovább.

Vele elég komoly tervei vannak a Riotnak és nem feltétlenül csak a számok terén, elvileg sokat változhat majd a játékmenete is. A szintenként kapott HP 80-ról 90-re emelkedik, a szintenként kapott páncél 3,25-ről 4-re nő. Az E (Umbral Dash) képessége többet gyógyít, 20/22,5/25/27,5/30% helyett 20/25/30/35/40%-ot, viszont továbbra is csak hősök ellen érvényesül. Visszahozták a töltetes rendszer, azaz megint kétszer csúszhatunk egymás után rövid időn belül, a töltetek CD-je pedig 22/19/16/13/10 másodperc. A két töltet között pedig 3/2,5/2/1,5/1 másodpercet kell várni, mielőtt újra használhatnánk.

Az ulti (World Ender) is sok téren megújul. Csak abban az esetben tud újjáéledni alatt, ha egy kiiktatásban részt vett az ulti hatóideje alatt, azaz legalább egy támogatást kell szereznie. A cél ezzel az, hogy ne lehessen csak defenzív módon használni. A kiiktatások pedig tovább növelik az ulti hatóidejét még 6 másodperccel és resetelik a Q (The Darkin Blade) CD-jét. Az ulti CD-je 160/140/120 helyett 140/120/100 másodperc lesz, a kapott teljes AD bónusz pedig 20/25/30%-ról 25/30/35%-ra nő. Az aktiválása is gyorsabb lesz, 0,5 másodperc helyett csak 0,25 másodperc. Az újjáéledés alatt viszont nem nagyon tudunk majd mozgolódni, ugyanis az eddigi 25%-os lassítás helyett 99%-ban lassulunk, amíg az újjáéledés folyamat zajlik. Az eddigi 10-50%-os max HP alapján számolt visszakapott HP mostantól fixen 50%. Nem félemlíti már meg a minionokat az aktiválása és nincs Blood Well sem, mivel fix HP mennyiséggel térünk vissza a halálból.

Mit szólsz Rakan és Aatrox újításaihoz?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!