Legjobb deckek az elmúlt hétről: vannak "mechlepetések"

Következik a top 5 Hearthstone deck az elmúlt heti statisztikák alapján.

Továbbra sincs még kiforrott meta a Standard formátumban, de érződik, hogy egy-két deck meglépett a többiektől. A Rise of Shadows lapokkal felturbózott paklik közül mutatjuk az öt legerősebbet. Több, mint 600000 meccset elemzett a HSReplay, vagyis a nagy számok törvénye alapján tényleg ezek a legjobb verziók jelenleg. Fontos, hogy az egész ladder bekerült a statisztikába, ami kicsit torzíthatja a képet. Legenden, Rank 5-ön és Rank 35-ön teljesen más paklik uralkodnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ugyanazokkal a típusokkal aratni a különböző Rankokon. Nézzük a top 5 Standard decket!

5. Mech Paladin

Kód: AAECAZ8FBvoG2P4C8f4CoIAD+ZMDlJoDDIwB3AOvB63yArT2Avz8AuH+ApGAA8yBA76YA46aA5CaAwA=

Önmagában a Secretek nem nyerik meg a meccset, ezért muszáj valamit párosítani melléjük. A Mechek eddig is jól működtek a Midrange Paladinban és ezúttal sincs ez másképp. Kellően gyors, de mégis kegyetlen pakliról van szó, ami simán megveri a Warriorokat. Legalábbis papíron ez a helyzet.

Átlagos győzelmi arány: 57,1 %

4. Mech Hunter

Kód: AAECAR8Ey+wCgPMC4fUCoIADDZcI4vUC7/UCtPYCufgCkfsCmPsCqPsC9v0C1/4CiYADzIEDtpwDAA==

Szintén egy Warrior counter, de ezúttal nem Uther, hanem Rexxar kezei között. A rengeteg olcsó Mech nagyon idegesítő már rövid távon is főleg úgy, hogy legtöbbjük még Deathrattle-lel is rendelkezik. Ez is egy Midrange deck, de talán gyorsabb, mint a fenti Paladin.

Átlagos győzelmi arány: 57,4 %

3. Control Warrior

Kód: AAECAQcGkAen9wKS+AKO+wKggAOGnQMMS6IEkQb/B/sMm/MC9PUCg/sCnvsCs/wClZQDkp8DAA==

A leglassabb, de egyben legerősebb Warrior jelenleg a klasszikus Control típus. Itt nem kell bombákkal dobálózni, elég ha simán megoldunk minden szituációt, majd elégedetten hátradőlhetünk, miután túléltük a kritikus köröket. A Fatigue-ig tartó mérkőzések nem ritkák, de pont ezért kötelező Archivist Elysiana a pakliba. Plusz tíz lap a legtöbb esetben győzelmet érhet.

Átlagos győzelmi arány: 60,7 %

2. Tempo Rogue

Kód: AAECAaIHBrIC7QLIA80DrwTn+gIMtAHLA5sF1AXuBogH3QiGCabvAtWMA4+XA4mbAwA=

Kicsit átalakult a Tempo Rogue, mivel kötelező reagálni a Token Druidra és más gyorsabb deckekre. Bekerült két Fan of Knives, cserében megszabadult Valeera egy Shadowsteptől és egy Saptől. Ez a kis cserélgetés egészen a második helyig repítette a paklit, amibe akár még Heistbaron Togwaggle is elfér, ha jobban rá szeretnénk menni az értékre.

Átlagos győzelmi arány: 62,1 %

1. Zoo Warlock

Kód: AAECAf0GBtMBrwTu9wKPggPsjAOXlwMMMPIB9QXZB7EIwgj2/QL6/gLchgPEiQOInQO1nwMA

Nincs új a Nap alatt. Már korábban is ódákat zengtünk a Zoo Warlock erejéről és ez semmit sem változott az elmúlt napok során. Még mindig farmolja a deck a Token Druidot, sőt ha nem sikerül megoldani a Magic Carpetet, gyakorlatilag mindent elver. Nagyon jó kis deck még mindig a Zoo Lock annak ellenére, hogy a Heal pack (Voodoo Doctorl, Happy Ghoul, Lightwarden) kikerült a képből, továbbá elveszítette Prince Kelesethet is a pakli.

Átlagos győzelmi arány: 62,8 %

Se a Bomb Warrior, se a Token Druid nem fért fel a top 5-ös listára, ami érthető. Mindenki ezeket a változatokat célozza meg a legkülönbözőbb tech kártyákkal és koncepciókkal. Erősségben nem, de népszerűségben továbbra is a Tempo Rogue - Bomb Warrior - Token Druid vezet, vagyis nyugodtan lehet úgy készülni, hogy a meccseink nagyjából 40 százalékát ezek ellen vívjuk majd meg.

Ti milyen paklit pörgettek Standardban?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!