Jelentősen kevesebb Rise of Shadows tartalmat nézünk Twitchen, mint a Witchwood után

Jelentősen kevesebb Rise of Shadows tartalmat nézünk Twitchen, mint a Witchwood után

A számok nem hazudnak. Közel ötmillióval kevesebb órát néztünk Hearthstone-t, mint tavaly a Witchwood megjelenésekor!

Egy évvel ezelőtt mindenki a Witchwood paklikat pörgette, amiket még Ben Brode nevével fémjelzett videókban mutatott be a Blizzard. Azóta rengeteg minden megváltozott a Hearthstone világában. Ben Brode és még néhány munkatársa lelépett és megalapította a Second Dinner fejlesztőcsapatot, amíg a játék egyszerűen unalmassá vált, még a legnagyobb nevek számára is. Savjz, StanCifka és a napokban Hafu is ott hagyta a HS-t, ezzel jelentősen megcsappant a nagynevű streamerek száma. A legkitartóbbak még mindig hozzák a számokat, de nem mindenki lehet Thijs, Kripp, Toast, Asmodai, vagy dog. Vannak feltörekvő videósok, mint RDU, akit már 5000-nél is többen néznek egyszerre, de a számok nem hazudnak. 

A Witchwood megjelenése után rekord magas óraszámot közvetítettek a streamerek. 3,7 millió órányi megtekintést értek el, köszönhetően Thijsnak, Krippnek és Toastnak. Ezzel 2018 legjobb napjait élte a Hearthstone, ami április 12. és 18. között, azaz a Witchwood első hetében 15 millió órányi megtekintett tartalmat generált. Új és izgalmas mechanika került a játékba, az Odd-Even lapoknak köszönhetően, broken volt a Shudderwock és még Hagatha the Witch is megbűvölt minket. Egy évvel később azonban már elveszett a varázs.

A Rise of Shadows első napjaiban a csúcs 2,5 millió óránál megállt és gyorsan visszaesett 1,5 millió alá. Hiába pörgette Thijs és Kripp a streameket, ez sem volt elég ahhoz, hogy a Witchwoodot lenyomja, sőt még a Boomsday Project számaitól is elmaradt Twitchen a Rise of Shadows. A tavalyi év kiegészítőiből egyedül a Rastakhan's Rumble-t tudta megelőzni, ami érthető, mert a 2018-as év végén megjelent kiegészítő nem hozta a várva várt fordulatot. Nem véletlen, hogy két nerfcsomag is érkezett viszonylag gyorsan, hogy élvezhető legyen a mesekártyázás. A Rise of Shadows 10,3 milliónyi megtekintett órával, közel 5 millióval maradt el a Witchwoodtól és nagyjából 1 millióval a Boomsday-től. A Rastakhan's-ra rávert 1,3 milliót, ami nem mutat rosszul, de az áprilisi kiegészítőtől nagyobb hype-ot szoktunk meg az évek alatt.

Az a tény, hogy az új kiegészítőknél megugrik a Hearthstone nézettsége nem releváns abból a szempontból, hogy a játék egyre népszerűtlenebb Twitchen, ha átfogóan nézzük a trendeket. Jövő héten indul a világbajnokság döntője, ami segíthet abban, hogy újra rátapadjunk a képernyőkre, de egyelőre valami drasztikus változás kell, hogy a HS régi fényében tündökölhessen. Új játékmódok, beépített Tournament rendszer, achievementek stb. A lehetőség ott van a fejlesztők lába előtt, már csak le kéne hajolniuk értük.

Szerintetek mi hiányzik a legjobban a játékból?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!