Nem is gondolnátok, hogy milyen jelentős buffot kapott az Emil I

Nem is gondolnátok, hogy milyen jelentős buffot kapott az Emil I

Szinte senkinek sem szúrt szemet, mégis jelentősen erősítették a svéd tier VIII-as nehéz tankot az 1.5-ös teszt szerver második iterációjában.

Az 1.5-ös teszt szerver második fázisához ért, és az Emil I is kapott egy kisebb buffot, amit szinte mindenki elengedett a füle mellett. Az erősítés arról szól, hogy a test oldalának páncélvastagságát 20 milliméterről 35 milliméterre növelik. Cikkünkben arra adunk magyarázatot, hogy miért is hatalmas buff ez a svéd nehéz tank számára.

Az egyik legnagyobb gyengeségét küszöbölik ki ezzel

Az Emil I-et jelenleg szinte az összes ellenfele beüti a láncánál szemből, ugyanis az overmatch szabály miatt a legalább 60 mm kaliberű lövegek szögtől függetlenül átütik az Emil I mindössze 20 milliméteres oldalát.

Overmatch szabály: Ha háromszor nagyobb a lövedéked kalibere, mint az átütendő páncélzat vastagsága, akkor a lövedék nem pattanhat, azaz minden esetben átüti a páncélzatot és megsebzi a tankot.

Jelenleg ~230 olyan egység van tier VI-X között, amik szembe kerülhetnek az Emil I harckocsival, és pár kivételtől eltekintve mindegyik átüti az Emil I-et a lánctalpánál az overmatch szabály miatt. Az 1.5-ben már csak 80 lesz képes erre, -és ezek nagy része is tier X-es egység. Az overmatchhez immáron ugyanis legalább 105 milliméternél nagyobb kaliber szükségeltetik. Gyakorlatilag ez annyit tesz, hogy a potenciális ellenfelek 66%-ával szemben jelentős védettséget kap frontálisan.

Te rögtön megláttad, hogy milyen elképesztő is ez az elsőre minimálisnak tűnő buff, vagy ezúttal sikerült újat mondanunk?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.