Pontosan egy éve dominálja az Astralis a profi CS:GO-t

Pontosan egy éve dominálja az Astralis a profi CS:GO-t

És ki tudja hány remek év előtt áll még a csapat.

Furcsa belegondolni, de immáron kereken egy éve csücsül a CS:GO képzeletbeli trónján az a dán csapat, amit alig néhány éve alapítottak. Persze a csapat magja, már jóval az Astralis előtt is együtt játszott és már a Dignitas, de főként a Team Solomid zászlaja alatt eltöltött időkben rendszeresen odacsaptak gla1ve-ék az asztalra. 

Az igazi áttörést azonban a játékosokkal tártulajdonosként megalapított Astralis hozta el, annak is egy olyan változata ahol már Emil "Magisk" Reif a csapat ötödik játékosa. Hiszen ha visszaemlékszünk, akkor tudjuk, hogy a Team Solomid után még René "cajunb" Borg volt az Astralis tagja, akit Markus "Kjaerbye" Kjærbye követett. Az a Kjaerbye akivel számos verseny mellett az ELEAGUE Major: Atlanta győzelem is össze jött a csapatnak, és aki egyszer csak elhagyta az Astralis kötelékét. Egészen pontosan ma sem ismerjük a sztorit, de gla1ve egy korábbi interjújából kiderült, hogy még őket is váratlanul érte Kjaerbye döntése, átverve és csalódottan érezték magukat, szóval biztosan nem egy barátságos elválás volt.

Az ő helyére aztán az a Magisk érkezett, aki nem talált otthonra a sem a North, sem az OpTic csapatában. Olyannyira nem, hogy Magisk könnyekkel küszködött a színfalak mögött még 2017-ben, miután megtudta, hogy kirúgták a North-ból. Az akkori Virtus.pro tagja voltak azok, akik lelket öntöttek a fiatal, reményt vesztett srácba és milyen jól is tették. Rá egy évre Magisk a profi CS:GO csúcsán volt, csapatával megnyert szinte mindent és azóta sem sűrűn van vesztes mérkőzésük. A VP edzője, Kuben így emlékezett vissza arra az esetre:

"Emlékszem, Magisk könnyekkel a szemében ült az előtérben a PGL Major után, mert kitették őt a North-ból. Meghívtuk egy sörre és próbáltuk felvidítani, hiszen még az egész karrierje előtte volt. A vereség pillanatában könnyű felismerni az igazán erős játékost. Van aki beletörődik és feladja, más újra nekifut és még keményebben dolgozik. Magisk tökéletes példa arra, hogy fiatal játékosként, kellő energiát munkát belefektetve oda lehet érni a legnagyobbak közé."

Magisk volt a kirakós utolsó darabja, az ő játékával egészült ki azzá a csapattá az Astralis, amit ma is ismerünk. Ami 2018. április 23-án első helyre küzdötte magát a HLTV ranglistáján, és azóta még csak megközelíteni sem tudták a többiek. Kereken 20 LAN-on játszott már Magisk csatlakozása óta az Astralis, ebből 12 győzelmük született, amiből ráadásul 2 Major torna volt. Számos kihívóval kerültek már szembe, ám döntőben eddig csak a North, a FaZe és a Liquid tudta őket elkapni. Egyszer azonban minden véget ér, a fnatic dominanciája sem tartott örökké, az Astralisé sem fog. A kérdés csak az, hogy hány jó év van még a csapatban vagy hogy mikor jön egy új ötös, aki fel tudja venni a versenyt a dánokkal?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!