"A Diaz elleni meccs után végre teljesen felszabadulhattam." - PenhaDani interjú

PenhaDani hosszú utat tett meg az MNEB döntőjéig. Az elmúlt hónapokról kérdeztük 2018 legeredményesebb versenyjátékosát!

Utolsóként jutott be a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone döntőjébe PenhaDani, de a Final Fourban tiszta lappal indul mindenki. 2018 legeredményesebb magyar versenyjátékosa értékelte az elmúlt hónapok eseményeit!

Az egyik legnagyobb esélyesként beszéltünk rólad az MNEB indulásakor, de az első hetekben nem igazán jött ki a lépés. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor csak a középmezőny alján olvashattad a neved a tabellán?

"Igyekeztem végig esélyeshez méltóan hozzáállni végig a bajnoksághoz, de egyszerűen az előző meta végén annyira nem szerettem Hearthstone-ozni és a bajnokság elején fejeztem be az egyetemi tanulmányaimat is. Mindezek mellett még ami rosszul alakulhatott az úgy is történt az első hetekben, így természetesen nem voltam boldog első 10 meccset követően."

Többször kiemelted a posztjaidban, hogy dropdeaddel együtt készültél az MNEB mérkőzéseire. Hogyan kell elképzelni egy ilyen taktikai megbeszélést? Mennyi időt szántatok erre hétről hétre?

"Már nagyon hosszú ideje vele együtt készülök minden versenyre, így neki is hatalmas érdeme van például a tavalyi eredményeimben. Az egészet egy hatalmas excelezésnek lehet elképzelni, ahol különböző statisztikák alapján próbáltunk megfelelő lineupot alkotni a következő ellenfeleimre, többnyire sikerrel. Ez a felkészülés körülbelül heti 10 órát vett igénybe egy átlag fordulónál, a rájátszásra nyilván ennél még többet szántunk."

A semmiből jött nerfek teljesen átírták az MNEB forgatókönyvét. Hogyan élted meg, hogy alig néhány nap alatt kellett újra felépíteni az eddigi stratégiád?

"Én csak örültem a nerfeknek, mert felkavarták az állóvizet amihez az előtte lévő hónapokban mindenki tudott alkalmazkodni. Jól lehetett látni a versenyen, hogy a jobb játékosok hatalmas előnyre tettek szert a nerfek után a gyorsabb alkalmazkodásnak köszönhetően."

A katowicei major miatt két hét szünet várt rátok az alapszakasz közepén, ami új energiával töltött fel téged is. Hatalmas hajrával megkezdted a felzárkózást és záporoztak a győzelmek. Mi történt a szünetben? Mi volt az oka, hogy ennyire magabiztosan húztad be egymás után a wineket?

"A szünet egybeesett a nerfekkel, így részben azzal is magyarázható a hirtelen változás az eredményekben. A másik ok egyszerűen az, hogy a szerencse forgandó. Továbbra is ment a rendszeres készülés, ami a verseny végére meg is hozta a gyümölcsét."

Nagyon közel kerültél az offline döntőt érő második helyezéshez az alapszakasz végén, azonban Hulkeinsteint nem sikerült megelőznöd. Összességében hogyan értékeled az alapszakaszban nyújtott teljesítményed? Csalódott voltál az utolsó meccs után, amikor ránéztél a tabellára, vagy bíztál benne, hogy a playoffban összejöhet a továbbjutás?

"Összességében átlagos teljesítményt nyújtottam szerintem, főleg a körülményekhez képest. A verseny végén reménykedtem abban, hogy elkaphatom Hulkit, de eléggé irreális volt a hátrányomhoz mérten, szóval örültem azért is hogy majdnem összejött. Az egyedüli ami miatt csalódott lehettem, az a verseny formátuma volt, de már az elején tudtuk azt a nevetséges tényt hogy a 3. hely pontosan ugyanannyit fog érni mint a 10."

Ha már playoff. Vigaszágas rendszerben, nyolc játékossal, három nap alatt pörgött le az egész rájátszás. Egyedüliként hoztál Mecha'thun Druidot, ami pillanatok alatt a felső ági döntőig repített, ott azonban exigo megállított téged. Élet-halál meccset vívtál az alsó ági döntőben Diazzal, de simán legyűrted a One Piece eSports kártyását. Hogyan készültél a playoffra és milyen érzés volt, amikor Diazt utoljára feladásra kényszerítetted?

"Pár nappal a playoff előtt került elő ez a Druid pakli, ami a kígyó miatt meg tudott birkózni a decket korábban egymagukban megverő techlapokkal is. Dropdeaddel rájöttünk, hogy Priest ban mellett ez a pakli csodákra lehet képes, így megszületett a lineup, amiből az addig szinte kötelező választásnak számító Warrior maradt ki. Ez végül jó döntésnek bizonyult, minden ellenfelem ellen előnyben érezhettem magam a pakliválasztásoknak köszönhetően, így csak be kellett húzni a papírforma eredményeket. Exigo ellen ez nem jött még össze, de a Diaz elleni meccs után végre teljesen felszabadulhattam. Ellene az alapszakaszban két nagyon szoros meccsen nem jött ki a lépés, de most végre ami lehet az nekem kedvezett."

Egy hét van az offline döntőig, ahol hatalmas nyeremények forognak kockán. Korábban már bemutattad, hogy nagyszerű teljesítményre vagy képes akár a nemzetközi mezőnyben is. Hogyan készülsz most az új meta első nagy megmérettetésére? Mit üzensz a szurkolóidnak, mire számíthatnak tőled?

"A felkészülés módja nem fog drasztikusan változni, hiszen ami eddig bevált, azon minek variáljunk. Szerencsére az új kiegészítő meghozta a kedvem a játékhoz, így szerintem a döntőre ismét topformában leszek. Persze ez még nem garancia a sikerre, remek játékosokkal fogok találkozni vasárnap."

PenhaDanit élőben követhetitek az MNEB döntőjében, április 28-án, vasárnap 10:00-tól az E1TV hivatalos Hearthstone Twitch csatornáján!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!