Broken a Rogue, meta lehet a Nomi Priest,  rossz irányba halad a Warrior? - Dean Ayala válaszol

Broken a Rogue, meta lehet a Nomi Priest, rossz irányba halad a Warrior? - Dean Ayala válaszol

Egyre hangosabbak a rajongók, reagált Dean Ayala a legproblémásabb Rise of Shadows lapokra!

Két héttel ezelőtt felbolydult a Hearthstone, mert megérkezett a Year of the Dragon. Kaptunk egy nagyon durva rotációt, emellett 135 új Rise of Shadows kártyát is kiadtak a fejlesztők. Ez a kombó végre vérfrissítést hozott a HS-be, de az elégedetlen hangok egyre erősebbek. Hatalmas elvárásaik voltak a játékosoknak, mert a legtöbbjük már nagyon unta a Death Knightokkal teli Standard metát, de a megváltás elmaradt. Dean Ayala válaszolt a kritikákra, amiket felrónak a Redditen, Twitteren és egyéb közösségi platformokon a Blizzardnak!

Nomi Priest

Egyre népszerűbb a Nomi Priest a ladderen, amit killinallday még a világbajnoki döntőre is elvitt magával Tajvanba. Nagyon érdekes decket találtak ki, ami arra épít, hogy háromszor elárasztja a boardot az Elementalokat, amit még a legdurvább Control deckek sem tudnak megoldani az esetek jelentős hányadában. Nem könnyű a deck, amit Ayala a Stonetusk Boar OTK Priesthez hasonlít, mivel meg kell pörgetni a laphúzást, miközben túl kell élni az ellenfél rohamait, majd jöhet a végzetes kombó. Countere van a decknek, mivel a Hecklebot kiválóan alkalmas arra, hogy idejekorán kihúzz a Nomit a deckből, ezzel azonnali feladásra kényszerítse a Priestet, mivel nincs más győzelmi opció a pakliban. Egy ötletes koncepció, amivel főleg a profi játékosok tudnak szép eredményeket elérni. Ayala örül, hogy szélesebb spektrumban gondolkodnak a játékosok és ezért lehetnek Nomi Priestek és Mech Paladinok a metában.

Warrior problémák

Sokat panaszkodtak az első napokban a Bomb Warrior miatt, de a fejlesztők nem tudnak mit tenni a Reddit hisztivel, ha a számok szerint 50,2 százalékos győzelmi arányt hoz csak a deck.A Control Warrior azonban más tészta. A Baleful Banker + Archivist Elysiana kombóval akár 50 lapot is felhúzhat a deck, ezzel bőven benne van egy mirror meccsben, hogy döntetlennel végződjön. Közvetítési szempontból sem előnyös egy 45-60 perces mérkőzés, aminek a végén még egyértelmű győztest sem lehet kihirdetni. Ayala szerint a döntetlenek elhanyagolhatóan vannak csak jelen a ladderen, ezért egyelőre még nem nyúlnak bele a játékba, de monitorozzák a dolgokat. Nem győzelmi opció Elysiana, de képes arra, hogy elkerülje a vereséget. A döntetlenbe menekülés néha elkerülhetetlen, de a Blizzard nem ebbe az irányba akarja eltolni a meccseket.

Túl erős a Rogue?

Már a tervezési szakaszban felfigyeltek a fejlesztők arra, hogy az EVIL Miscreant erős. Sőt, egyszerűen brutális. A Combot aktiválni nem nehéz, a statok rendben vannak, a plusz két Lackey elképesztő értéket generál. Azért nem tartják még mindig veszélyesnek a Tempo Rogue-ot, mert nincs benne Heal, Taunt, csak és kizárólag a kombókra, burst sebzésre és a tempóra épít. Ezért is lehet akár legyorsulni egy Zoo Warlockkal, akár megállítani egy Control Warriorral. A Miscreant mellett a Waggle Pick is túlszárnyalta az előzetes elképzeléseket. Mivel nem 30 sebzéses OTK-t lehet előadni a csákánnyal, ezért annyira nem zavarja a fejlesztőket, hogy amúgy a játék egyébként legnépszerűbb fegyveréről van szó. Az sem utolsó, hogy a Leeroy Jenkinses őrült kombó csak ritkán fordul elő a Waggle Pick Deathrattle képességének aktiválásával, ezért sem kell aggódni amiatt, hogy új OTK veszedelemmel nézünk farkasszemet. Nem túl népszerű és nem túl magasak a győzelmi arányok ahhoz, hogy foglalkozni kelljen vele a nerfek szintjén. 

Dr. Boom's Scheme

Muszáj kitérni röviden a Warrior Scheme lapjára, mert mostani formájában teljesen használhatatlan. Eredetileg a Dr. Boom's Scheme a mostani Hagatha's Scheme képességével rendelkezett, de így is túl sok leszedése van a Warriornak ezért nem akartak neki adni még egy takarítást. Ha Hagatha's Scheme effektjével rendelkezne, akkor meghalnának az olyan változatok, mint a Nomi Priest.

További érdekességekről is mesélt Ayala, amiket röviden pontokba szedtünk nektek:

  • Egyelőre még nincs elég adat sem a Wild, sem a Standard formátumban ahhoz, hogy érdemben hozzányúljanak a játékhoz
  • Problémás a Bloodbloom + Darkest Hour Wildban, de a népszerűsége még túl alacsony a Warlock ezen típusának
  • Már a tesztelés során nem vártak sokat a Silence Priesttől. Tier 2-3-nál jobbnak sosem tartották
  • Nincs olyan, hogy tökéletes meta. Nincs gond azzal, hogy vannak erős és népszerű paklik és vannak nagyon gyenge típusok. Nem jó az sem, ha minden Class ugyanolyan népszerű és ugyanolyan erős paklikkal rendelkezik
  • A Rogue deckeket szórakoztatónak találták a tesztelés során és nagyjából erre a teljesítményre számítottak a Tempo Rogue-tól
  • A Shaman Scheme valami evolve machinának készült eredetileg, de végül megkapta a végleges formáját, mert kellett a Classnak a leszedés és a Warrior egyszerűen túl jó volt a sebző Scheme nélkül is

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a mostani metáról?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!