Több új hős, vagy a régiek feljavítása a fontosabb? Nem mindenkinek tetszik a Riot döntése

Több új hős, vagy a régiek feljavítása a fontosabb? Nem mindenkinek tetszik a Riot döntése

League of Legends - Biztosan minden régen fennálló problémát megoldottak?

Tegnap történt a bejelentés a Riot részéről, miszerint a jövőben több hangsúlyt szeretnének újra fektetni az új hősökre és kevesebbet a VGU-kra, azaz a régi hősök feltupírozására. Ennek nem mindenki örült persze, többen ki is keltek magukból, mert oké, kevesebb hőst kaptunk, viszont sok régen látott, vagy alig használt karakter végre nem csak új külsőt, de új belső is kapott. A reworkök mérete mindenhol más-más volt, akad akinél teljes mértékben változott szinte minden, mint Urgot, vagy Swain, másoknál részleges átalakulást láthattunk, mint például Akali és akadtak olyanok is, akiknél nagyon kevés dologhoz kellett nyúlni, mint Ezreal.

Tegnap viszont kiderült, hogy innentől kezdve nem terveznek ekkora erőbedobással foglalkozni a témával, nagyjából Mordekaiser és Pantheon lesznek az utolsó projektek egy ideig. Ezt követően sem hagynak fel a VGU-val, de sokkal ritkább lesz, míg tavaly több VGU-t kaptunk, mint új hőst. A közösség egy részének pedig az a baja, hogy bőven maradt még olyan hős, akire ráférne a figyelem. Fiddlesticks, Zilean, Karma, de ott van még Udyr, Volibearre is ráférne egy rework és még lehetne sorolni. A közösség azonban hajlamos néha túlreagálni dolgokat, ahogy ezúttal is.

A Riot Games nem azt mondta, hogy teljesen felhagynak a VGU-kkal, csak kisebb hangsúly lesz rajta. Egyeseknek ez úgy jött le, hogy nem akarnak foglalkozni a régi hősökkel és hagyják őket szép lassan békével meghalni a játékon belül. Reav3 is reagált a vádakra.

Egyrészt ő is kiemelte, hogy a VGU-kkal nem hagynak fel teljesen, de több szerepet kapnak az új hősök. Ez valahol érthető, hiszen az új hősök több pénzt hoznak a konyhára és a Riot is ebből él. A másik probléma a folyamatos VGU-kkal, hogy valaki mindig meg fog úgymond sértődni. Hiába vesznek elő egy tényleg régi és outdated hőst, akire egyértelműen ráfér az újítás, mindig lesznek azok a diehard mainek, akiknek ez nem tetszik. Emlékezzünk vissza, volt egy Aatrox main, aki top 10-be ment vele a koreai challenger létrán és a rework után egyszer sem játszott vele. Nem lehet egyszerűen mindenkinek megfelelni. A felmérések is ezt mutatták, hogy bár sokan örültek az újításoknak, elég sok frusztrációt is keltett az emberekben. 

Ez a probléma, vagy veszély viszont nem áll fent az új hősöknél. Nyilván lesznek elégedetlenkedők, mint mindig, de csúnyán szólva nem köpnek bele senkinek sem a levesébe, mivel nem egy meglévő hőst vesznek ki a játékból. A Riot úgy érzi, hogy a legégetőbb hősök problémáját már megoldotta, illetve jön még Mordekaiser és Pantheon. Abban talán igaza lehet azért a posztolónak, hogy bizony vannak még elavult hősök, de reméljük a Riot tényleg tartja magát az ígéretéhez és róluk sem feledkezik meg.

Te minek örülnél jobban? Ha továbbra is csinálnák a reworkölt hősöket, hogy mindenki újnak hasson, vagy inkább jöjjenek az új hősök?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!