Hulkeinstein nyerte az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának döntőjét!

Hulkeinstein nyerte az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának döntőjét!

A LvL Up Esports játékosa nem tudott hibázni Midrange Hunter paklijával. 

A január 14-én elstartolt Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság K&H Hearthstone versenye a mai napon a végéhez ért. Az igencsak hosszú, ám annál is több izgalmat tartogató versenysorozat döntőjének összefoglalóját nálunk olvashatjátok először. Lássuk, hogyan alakultak a mérkőzések!

Elődöntő

CheeseHead vs PenhaDani

A mérkőzés alatt CheeseHeadnek a Carpet Roguet, PenhaDaninak pedig a Mech Huntert kellett mellőznie, majd a maradék három pakliból mindketten a Warriorral nyitottak. Az első kört bravúros húzások jellemezték, de CheeseHead dupla bomba bekeverései hamarabb robbantak, mintsem Dani kijátszhatta volna a Mecha'Thun kombót. A második körben CheeseHead szépen szedegette Dani Token Druidjának lényeit, de egy váratlan Savage Roar húzással Dani végül behúzta a győzelmet.

A következő kör már kevesebb izgalmat hozott, hiszen az Overload Shaman fegyvertára tökéletesnek bizonyult a Druid minion hordái ellen. A negyedik forduló igazi RNG fiestává alakult, de az érdekesebbnél érdekesebb pillanatokra a koronát egyértelműen az alábbi jelenet tette fel.

A meglehetősen peches pillanatokat követően az Overload Shaman és a Tempo Rogue összecsapását a legendás Rogue varázslat kijátszása döntötte el. A kézbe kapott két Eviscerate ellen CheeseHead nem tudott védekezni, így PenhaDani ismét csak egyenlített. Az ötödik kört CheeseHead a Conjurer's Calling spellre építő Mage paklijával kezdte, ami ugyan bravúrosan teljesít egy kontrollosabb ellenféllel szemben, de egy Tempo Rogue könnyen megállíthatja, -különösen rossz kezdőkéz esetében.

A drámai cseréket követően eszméletlenül szerencsés módon épp a Kobold Lackeyt adta Dani kezébe az EVIL Cable Rat, amivel PenhaDani megnyerte az utolsó kört, ezzel pedig tovább jutott a döntőbe.

Döntő

Hulkeinstein vs PenhaDani

Mindkét oldalon a Rogue került tiltásra, és az első meccsen Hulkeinstein az Elysianaval megfűszerezett Bomb Warriort hozta be, Dani pedig a Mech Hunterrel kezdett. Utóbbi pakli lényegesen gyorsabb volt és a kis goblin bombák ellen nem volt menekvés, így PernhaDani nyerte az első kört.


A második körben PenhaDani megtartotta a Mech Huntert, az RNG istene azonban nem állt mellé, mivel Hulkeinstein Midrange Huntere legyorsulta és a felbuffolt hiéna nem kegyelmezett, hamar véget vetve a mérkőzésnek, kiegyenlítve az eredményt.


A két gyors összecsapás után egy viszonylag lassabb találkozó következett, ahol Dani ugyan folyamatosan új boardot épített a Token Druiddal, Hulkeinstein mindent megoldott a Hunterrel, ráadásul a kifárasztás után az arc felé fordult és 2-1-re módosította az eredményt.


Dani utolsó paklija a Mecha'thun Warrior maradt, ami nem feltétlenül volt a legjobb párosítás a Midrange Hunternek. A papírforma be is jött és Hulkeinstein körről körre növelte a nyomást, Danit pedig elkerülte a jó szerencse és minden igyekezete ellenére nem tudta megállítani az arcát rohamozó fenevadat armadáját. Ezzel a győzelemmel Hulkeinstein megnyerte a mérkőzést és ő lett az MNEB K&H Hearthstone versenyének bajnoka!


Az MNEB K&H Hearthstone bajnokságának döntőjén tehát az alábbi eredmények születtek, a nyeremények pedig a következők:

  • 1. Hulkeinstein - 300.000 Ft.
  • 2. Penhadani - 175.000 Ft. 
  • 3. Exigo - 75.000 Ft
  • 4. CheeseHead - 50.000 Ft

Gratulálunk mind a négy játékosnak a kiváló teljesítményért, a rajongóknak pedig köszönjük, hogy végig követték az eseményeket. Reméljük mindenkivel találkozunk majd az MNEB következő szezonjában!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!