Az eddigi legjobb magyar eredményt érte el bluerzor az EU Masters-en!

Az eddigi legjobb magyar eredményt érte el bluerzor az EU Masters-en!

League of Legends - A döntő ugyan nem lett meg, de az elért teljesítmény így is említésre méltó!

Múlt hét végén nem csak az MNEB első szezonjának a döntője zajlott szombaton, hanem bizony az EU Masters döntő eseménye is. Az MNEB döntőjéről az alábbi cikkben olvashattok bővebben, nagyon szoros találkozónak lehettünk szemtanúi a Team Plague és a WiLD között.

A MAD Lions, bluerzorral az élen a Splyce Vipers megverése után kvalifikálta magát az EU Masters döntő eseményére, melyet Leicesterben tartottak. Az ő ellenfelük nem más volt, mint a Misfits Premier. Sajnos bluerzorék egy elég nagy hátránnyal indultak már alapból, mivel a csapat egyik húzó embere, a topos Yoppa nem tudott részt venni a versenyen, mivel nem kapott vízumot időben. Helyette egy cserejátékossal, Palens-szel érkeztek az offline eseményre, ő viszont alapvetően dzsungeles szerepkörben játszik.

Ez az egy csere nagyon rányomta a bélyegét az egész találkozóra és a MAD Lions nem tudott 100%-ot nyújtani emiatt, teljesen érthető módon.

Első meccs

Már a mérkőzés elején megszerezte az előnyt a francia Misfits Premier, hiába került az első gyilkosság az oroszlánokhoz. Egy korai sárkányharc folyamán a Misfits lövésze, Neon két gyilkosságot is beszedett, innentől pedig beindult a snowball hatás. Ebből építkezve elhozták az első tornyot is, míg a MAD Lions nem tudott válaszolni erre.

Mivel az előny megvolt és a kompozíció is kedvezett, megindulhatott az 1-3-1-es felállás és a szélső ösvények tolásával további nyomást fejtett ki a pályára a Misfits. Pár győztes csapatharccal később már a Nexus püfölték és az első győzelemre csak 25 percet kellett várni. Neon egyértelműen kiemelkedett, 9 1-es Caitlynje odatette, amit kell.

Második meccs

Természetesen a revans volt a cél a MAD Lions számára. Egy kisebb meglepetéssel is készültek, topra egy Sejuanit hoztak, amivel Vladimirre szerettek volna reagálni. Egész jól indult a kezdés, a Sejuani ráadásul még first bloodot is szerzett a supporttal szemben. LIDER viszont ezen a meccsen is bizonyította, hogy miért rá figyeltek leginkább miden az egész EU Masters-en, illetve Obsess is elég erős nyomást gyakorolt a dzsungelből, bluerzor legnagyobb igyekezetének ellenére. Megint csak a korai előnyt tudták tovább görgetni és a legtöbb fontos célpontot ők szerezték meg.

Hiába küzdött becsülettel a MAD Lions, LIDER és Neon egyszerűen túl jók voltak. Egy időben ugyan elkaptak két Misfits tagot is, ami némi reményre adott okot, de sajnálatos módon nem volt elég a kiegyenlítéshez, mivel a harcok nagy részét a Misfits nyerte ezen kívül. Ezúttal sem tartott tovább a találkozó 24 percnél, az MVP itt pedig LIDER lett.

A vereség miatt a MAD Lions sajnos lecsúszott a döntőről és a címvédés sem jött össze. Mentségükre legyen szólva, a Misfits másnap az SK Prime-ot is 3-0-val verte a fináléban, megnyerve ezzel a teljes EU Masters-t.

Szomorkodásra viszont semmi ok, hiszen ez még mindig egy nagyon szép eredmény, elvégre egy igazi nemzetközi, minőségi versenyen értek el egy top 4-es helyezést, ami egyáltalán nem számít rossznak, sőt! Ezúton is szeretnénk gratulálni a MAD Lions-nak és persze elsősorban bluerzornak, hogy újfent tovább öregbítette a magyar LoL játékosok hírét!

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.