vS Rise of Shadows meta jelentés: óriási fölényben a Tempo Rogue

vS Rise of Shadows meta jelentés: óriási fölényben a Tempo Rogue

Egy hét alatt is nagyot fordult a világ, legalábbis a Standard formátumban. Itt a legfrissebb vS meta jelentés!

A Vicious Syndicate hétről-hétre elhozza nekünk a legfrissebb meta jelentéseket, amik értékes statisztikákat tartalmaznak azoknak, akik szeretnének komolyabban elmerülni a Hearthstone-ban. Ezúttal sincs ez másképp, mivel ismét eltelt hét nap és begyűjtötték az adatokat az oldal fejlesztői. Nézzük meg mik a legerősebb deckek és mivel nem érdemes játszani a Standard módban!

Népszerűség

Minden Rankon dominál a Tempo / Lackey Rogue, ami jelenleg a legerősebb is minden tartományban, de ne szaladjunk ennyire előre. A második pozícióban helycsere történt, ugyanis a Control Warriort lehagyta a Bomb Hunter, ami a jelenlegi metában az egyik leggyorsabb és legagresszívebb paklinak számít. Gyors, olcsó és agyonveri a Warriorokat és Mage-eket. Ennél több nem is kellett Rexxarnak, azonban nem csak a Huntertől kell tartani a Warrioroknak. A Conjurer / Khadgar Mage is nagyot lépett előre, simán benne van, hogy jövő héten már ezt a decket találjuk a képzeletbeli dobogó legalsó fokán. Egyre kevesebben pörgetik már a Warriorokat, mivel a feltörekvő paklik legnagyobb hányada pont Garrosht countereli. A legnagyobb vesztese az elmúlt hétnek egyértelműen a Token Druid, ami nem érzi magát komfortosan a Bomb Hunterek és Khadgar Mage-ek erdejében. A lista végén továbbra is a Paladin kullog, aminek nincs egyetlen olyan változata sem, amit bátran be lehetne vállalni a rankedezéshez.

Erősorrend

Ha a legnagyobb távolságból nézzük a Standard metát, akkor a Tempo Rogue mellé odafér még a Bomb Hunter, de ahogy közelítünk a Legend felé, úgy lesz teljesen egyértelmű, hogy a Tempo Rogue az egyetlen olyan deck, ami 52 % felett tud teljesíteni. Ennek oka, hogy a legnagyobb countereket, a Warriorokat, jóval kevesebben választják, köszönhetően a Bomb Hunter és a Conjurer Mage térnyerésének. A Mech Paladin lecsúszott a Tier 2 aljára a magasabb Rankokon, bár az egész laddert elemző táblázatban még viszonylag előkelő helyen olvashatjuk Uther legerősebb változatának nevét. Ami jól kivehető a három adathalmazból, hogy Priestezni és Shamanozni nem igazán éri meg a mostani metában, bár a Control Shamanban és akár a Morpher Shamanban is benne van, hogy bármikor előléphet a középszerűség homályából.

Matchupok

Továbbra sincs igazán rossz matchupja a Tempo Rogue-nak a Warriorokon kívül, ami garancia a sikerre. A Control / Bomb Warriort és a Conjurer Mage-et is megveri a Bomb Hunter, az aktuálisan második legerősebb deck, azonban Rexxar sem legyőzhetetlen. Pont a Tempo Rogue az, amik ellen nem sok esélye van a Mechekkel teli típusnak és ezért is érdekes a mostani Standard.

Mivel nincs igazán jó counter a Rogue-ra, ami akár Chef Nomival, akár Heistbaron Togwaggle-lel is felvérteződhet még a Warriorok ellen is, ezért a feltörekvő deckek inkább elengedték a Rogue-ot és minden mást próbálnak megverni. Ezért vannak nagyszerű körbeverések a ladderen és ezért izgalmas most játszani a ranked létrán. A Rogue hiába a legerősebb Class, nem csak ezen múlik a siker. Jó tech kártyák és egy tapasztalt játékos is kell ahhoz, hogy minden akadályt le tudjon küzdeni Valeera, legyen az egy meglepetés Mecha'thun Warrior, vagy egy Rogue-ra techelt Control Shaman.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!