A Type 5 Heavy továbbra is a P2W megtestesítője

A Type 5 Heavy továbbra is a P2W megtestesítője

Az 1.5-ös frissítéssel nemhogy megoldották, hanem csak tovább erősítették a Type 5 Heavy pay-to-win attitűdjét.

A tier X-es japán szupernehéz harckocsi, azaz a Type 5 Heavy a World of Tanks Godzillája, amit legalább annyian szeretnek, mint gyűlölnek. A Wargaming úgy döntött, hogy sürgősen kezdeni kell valamit az egység prémium lőszerével, ezért az 1.5-ös frissítésben szignifikánsan megváltoztatták a karakterisztikáit.

A fenti képen az eredeti terveket láthatjátok. A 15 cm/45 41st Year Type löveg alap repeszrombolóval 200 sebzést, prémium repeszrombolóval pedig 650 sebzést veszít, -cserébe a prémium lőszer átütési értékét megemelték. Ez egy ideális módosítás, ami döntés elé állítja a játékost, hiszen el kell döntenie, hogy egy adott helyzetben melyik típusú HE működik majd hatékonyabban.

Természetesen nem ez történt

Érthetetlen, hogy a Type 5 Heavy prémium repeszrombolójának sebzését miért emelték fel 900-ra. Ezzel ugyanis gyakorlatilag értelmetlenné tették a normált. Persze lehet mondani, hogy aki nem akar túl sok kreditet költeni, az majd használni fogja, de ez csak önámítás.

Eltekintve attól, hogy a Type 5 Heavy gyengébb vagy erősebb lett, abban bizonyosan mindenki egyetért, hogy ez így nincs rendjén. Az 1.5 előtt a prémium lövedék körülbelül 27%-kal volt erősebb a normálnál. Ha feltesszük, hogy egy gyengén védett egység páncélzatán felrobbanó HE körülbelül 450-et, míg egy átütő HE körülbelül 900-at sebez, akkor az új prémium lövedék legalább 50%-kal erősebb a normálnál.

Eszközt kell adni a játékosok kezébe

Nemcsak a Type 5 Heavy, hanem sok egyéb jármű esetében is elmondható, hogy logikátlanul vannak felépítve a lőszerei. Példaképp meg lehet említeni az új svéd közepes tankokat, amiknek a prémium lőszere csak átütésében tér el a simától, de a probléma fennáll a brit tornyos tankvadászoknál is, -bár ott az AP lövedék létezése ad alternatívát. A Type 5 Heavy prémium lövedéke ugyanakkora modulsebzéssel, torkolati sebességgel és robbanási rádiusszal rendelkezik, mint a normál. 

Mibe kerülne, ha a normál lövedéknek nagyobb sebzést és modulsebzést adnának, míg a prémium nagyobb robbanási rádiuszt és torkolati sebességet kapna? Ezzel egy új szintre emelhetnék a Type 5 Heavy nyújtotta játékélményt. A normál repeszromboló így az extrán jól védett egységek ellen jönne jól közelharci szituációban, a prémium repeszromboló pedig nagyobb távolságban a közepesen védettekkel szemben állná meg a helyét. A simával mindenképp egy célpontra akarnád koncentrálni a tüzet, a prémiummal viszont az egymás mellett állókba is sebezhetnél.

Egyetértesz javaslatunkkal? Te mit kezdenél a Type 5 Heavy helyzetével?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.