Standard meta változások: Rank 5 alatt helycsere az élen

Standard meta változások: Rank 5 alatt helycsere az élen

Továbbra is két Class dominálja a Standard metát, de egyre nagyobb a harc a második helyért!

A HSReplay több, mint két millió Rank 5 alatti mérkőzés statisztikáit gyűjtötte be, ezzel a legpontosabb képet kapjuk a mostani Standard metáról. Óriási változások nincsenek az elmúlt héthez képest, de jó látni, hogy egyre több Class képes megközelíteni az eddig elérhetetlennek tűnő hősöket. Nézzük meg mit olvashatunk ki a számokból!

Kezdjük a népszerűséggel. Ahogy telnek a hetek, fokozatosan elérünk oda, hogy minden harmadik deck Rogue színekben harcol majd a győzelemért. Valeera legerősebb paklijára egyelőre nincs valódi ellenszer, hiába tartják sokan úgy, hogy a Warrior képes megfogni a Tempo Rogue-ot. Mivel Chef Nomi minden pakliba kötelező, ezért a dupla Shadowstepnek köszönhetően Garrosh arcára is kiülhet a félelem, amikor érkezik a Myra's Unstable Element. Emiatt is veszített a népszerűségéből a Warri, bár ez még annak is köszönhető, hogy a Hunter és a Mage rendesen belehúzott az elmúlt hét napban. A Khadgar Summon Mage, a Bomb Hunter, a Midrange Hunter és a Deathrattle Hunter is kifejezetten jó a Warriorok ellen, azonban ebből az adok-kapokból is a Rogue jön ki a legjobban, ami mindegyik felsorolt változatot képes farmolni. A Mage mögött hatalmas a szakadék és hiába népszerű a versenyeken a Shaman és a Warlock is, ha a ladderen egyszerűen nem éri meg velük játszani. A Priest és a Paladin csak alacsonyabb Rankon képes felmutatni épkézláb eredményeket, de egy bizonyos szint után el kell hagyni ezt a két hőst, mivel a rengeteg Rogue, Warrior, Hunter és Mage miatt nem tudnak labdába rúgni.

Hiába a népszerűség, erősorrendben mégis a Warrior vezet. Ebben a minimális előnyben benne van, hogy a Chef Nomis Rogue-ot tökéletesen kell játszani a Control Warriorok ellen, hogy legyen esély a győzelemre. Sokan inkább a gyorsabb utat választják és kihagyják Nomit és Togwaggle-t a deckből, ezeket könnyebben kapja el Garrosh és vágja oda a földhöz. Valószínűleg a jövő hétre visszacsúszik majd a Warrior, mivel a Mage és Hunterek előrenyomulása nem kedvez a hősnek. Még egy hős zárta pozitív mérleggel az elmúlt hetet, a Druid. A Token változat még mindig a legnépszerűbb, hiába nem jó matchup neki a Control Warrior. A Rogue nem nagyon változtat a stratégiáján, azonban a Warriornak két opció közül lehet választania. Vagy marad a Control vonalon és beletörődik abba, hogy a Hunterek, Mage-ek és még a Bomb Warrior is elveri, vagy vált a Bombás Midrange stílusra, ami kicsit gyengébb a Rogue ellen, de a Control Warriorokat képes megverni, sőt még egy-két Mage-et és Huntert is feladásra kényszeríthet.

Rolle's Legend #7 Tempo Wisp Rogue

Kód: AAECAaIHBrICrwTlB+f6ArSGA9KZAwyzAbQB7QLUBe4GiAfdCIYJ7/EC1YwDj5cDiZsDAA==

Jelenleg három deck van, ami népszerűségben uralja a Standard formátumot. Ezek közül a Tempo Rogue várhatóan még sokáig a csúcson lesz, de a Bomb / Control Warriorra nehéz idők várnak.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!