Hogyan játssz free-to-play játékosként?

Hogyan játssz free-to-play játékosként?

Rövid ismertető, hogy free-to-play játékosként is érvényesülhess a csatákban.

A World of Tanks nem pay-to-win játék. Egyéb jelzőket használunk rá. Akárhogy is legyen, a tény, hogy egy ehhez hasonló cikk megszületése indokolt, több, mint elgondolkoztató. Idén várhatóan több prémium egység fog megjelenni, mint normál, és az újraalkotott World of Tanks prémium fiók is még nagyobb éket vert fizető és nem fizető játékos közé. A kérdés már csak az, hogy hogyan lehet free-to-play játékosként érvényesülni?

A fizető és nem fizető játékosok között két nagy eltérés van. Egyrészről nem fizetőként aggódnod kell a kredit miatt, másrészről nem áll rendelkezésedre az a tankállomány, mint a fizető játékosoknak. Emiatt cikkünk címe akár az is lehetett volna, hogy hogyan spórolj kreditet, de természetesen a kérdéskör komplexebb annál, mintsem egy olyan kis szegmensét vizsgáljuk, mint a bevételek.

Tippek free-to-play játékosoknak

1. Add el a nem használt modulokat és lövedékeket a depóban

Általánosságban ez az információ mindenkinek jól jön, de egy free-to-play játékosnak különösen.

2. Add el a prémium fogyócikkeket

A kis és nagy, avagy normál és prémium fogyócikkek között az eltérés hatalmas, tehát egyértelműen előnyös, ha a prémiumot használod, viszont free-to-play játékosként hosszútávon mindenképp a normálnál kell maradnod. Adj el minden prémium fogyócikket az automatikus tűzoltó készülékeken kívül. A nagy javítócsomagok megtartása ugyanakkor megfontolandó lehet.

3. Használd a személyes tartalékokat

A World of Tanks egy nagy újítása, ami az 1.5-ös frissítésig némileg kiváltotta a prémium fiókot.

4. Amikor tudod, szorzózd a tankjaidat

Prémium fiók nélkül az egyetlen szorzó, amit használhatsz, az nem más, mint a jól ismert első győzelemért járó kétszerező.

5. Mértékkel használj prémium lőszert

Nem mondhatjuk, hogy ne használd egyáltalán, de amennyire lehet, próbálj spórolni rajtuk. Tankonként 2-3 darab bőven megteszi.

6. Használj profitot hozó egységeket

Elsősorban a tier V-ös és tier VI-os tankokra kell gondolni, mint például a T67, KV-1 és társaik. Persze ezek bevételükben elmaradnak bármilyen prémium tanktól, de legalább biztos lehetsz benne, hogy haladsz.

7. Válassz magas alapátütési értékekkel rendelkező egységeket

Tier VII és tier VIII felett elfogynak az olyan tankok, amik hosszútávon bevételt hoznának, tehát arra kell ügyelned, hogy olyan tankokat válassz, alapátütésükkel is képesek érvényesülni a csatákban.

8. Csak leárazások alkalmával vásárolj

Nagyobb leárazásokra negyedévente lehet számítani, és a kedvezmény mértéke akár az 50%-ot is elérheti, ami azt jelenti, hogy miután befejezted a megvásárolt tankkal a játékot, pontosan annyiért adhatod el, mint amennyiért vetted.

9. Próbáld ki magad a Wargaming bajnokságokon

Akár egyedül is játszhat a Wargaming bajnokságaink, és a legjobb 16 között aranyat is nyerhetsz, amit felhasználhatsz például modulcserékhez vagy prémium fiók vásárláshoz.

10. Csináld a személyes kampány küldetéseit

A személyes kampányból kreditet, kötvényt és prémium napokat szerezhetsz, amik hosszútávon meggyorsíthatják a haladásodat.

Ezek lettek volna általános tippjeink arra, hogy miképp lehet játszani free-to-play játékosként. Végkövetkeztetésképp kijelenthetjük, hogy egy bizonyos szintig mindenképp sikeresen lehet játszani akkor is, ha nem fizetsz, de ha a legfelsőbb tierekben, esetleg klánban szeretnél játszani, akkor igenis el kell költeni pár AAA-kategóriás játék árát erre a virtuális tanklövöldére.

Te a fizető vagy az ingyenes játszó játékosok táborát erősíted? Tudsz még olyan tippről, ami a cikkből kimaradt, de a nem fizető játékosoknak hasznos lehet?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Gaburrosan 4 éve
    M4 sherman 105mm howwal a legidálisabb a farmolásra. Nekem az adta mindíg a legjobban, de tény hogy nagyon nehezen lehet T10es tankokat kifarmolni prém tankok meg prém fiók nélkül.
    0 0 Válasz
  • Kende_WoT_23 4 éve
    És a hetzerrel mi van? Azért az se rossz a repesz ágyújával.
    0 0 Válasz
    • Sics68 4 éve Kende_WoT_23
      Azzal is nagyokat lehet trollkodni. Ugyanakkor kevesebbszer kerülsz vele pozicióba, ellenfeleknek akik ellen pusztító hatású kevesebb lelőhető HP-ja szokott lenni stb. Meg forgótornyosakkal azért jobb játszani sztem.
      0 0 Válasz
  • Sics68 4 éve
    Néhány gondolatom, kiegészítésem volna ehhez a cikkhez. Első: ----- Mindenkinek lehet prém tankja ingyér is! A: meghívó kód -------------- "Meghívó kóddal"( Invite Code) érdemes új accot regisztrálni, olyna kóddal, ami ad egy prémium tankot. ( Ha már valaki elkezdte a játékot, de még nem játszott túl sokat, akkor is érdemes lehet invite kódot szerezni és újrakezdeni.) Érdemes tier5-ös prémtankot adó kódot választani. PzT25 német ötös med vagy Excelsior kód szokott többnyire lenni, de előfordult már MatildaIV kód is. Lényeg, hogy ezek a tankok nem rossz farmolók! ( Én magam a PzT25-öt választanám közülük.) Az invite kóddal érkező kisebb tieres prémtankokkal az a gond, hogy nem túl jó farmolók... azaz hosszabb távon kevesebbet szoktak hozni. B: Ajándék tankocskák ---------------------- Szoktak lenni "ajándék" tankok is, amiket a WG ajándékoz hűséges felhasználóinak ... évente kb egyszer. Ezek is kis tieres prémek ... és ezek közt olykor akadnak kifejezetten jól farmoló kis vasak is! A tier2-esek közül nekem a VIC jött be ilyen szempontból, a t3-ban pedig a két trollgunos ruszki a t-29 med és a bt-7art(ami nevével ellentétben egy könnyűtank.) C: Maratonon nyerhető tankok ----------------------------- Néha ... évente egyszer-kétszet ... szokott lenni marathon valami prémtankért. A t8-as prém vasakért menő maratonokat (ilyen évente 1x szokott kb lenni) nem szeretem. Az a baj velük, hogy vagy jó játékosnak kell lenni hozzá, vagy nagyon sokat kell játszani ... Ráadásul gyakran olyan elvárások vannak, aminek a teljesítéséhez komoly (t8+) tank-állomány kell.. Na most mire valakinek ilyenje lesz, valszeg lesz egy-két farmoló prémtankja is .. tehát ezeket a maratonokat többnyire olyanok tudják megcsinálni, akiknek már amúgy is van t8 prém farmolója. Az utóbbi években volt maraton WZ-111, ruszkis skorpió, TS-5 amcsi nehézTD ... megszerzésére. A kisebb prémtankokért menő maratonok földi halandók számára is könnyen sikeresek lehetnek. A kisebb maratonok amik rémlenek: Chi-Nu-Kai, t-34s(tier5), T-34-85M( t6 prém, sok klán viszi osztagba), DickerMax, T-50-2 is volt tán... És ezekkel a t6 prémekkel azért már elég jól lehet farmolni! Dickertől sokan agy***t kapnak ( ... nem az a rohangáló idegbeteg...), a t-34-85 viszont kifejezetten élvezetes, játszható vas. A maratonokhoz mondjuk kelleni szokott azért tankállomány is, meg a maraton időszakában viszonylag sok játékba rakott idő. D: Kötvényért és CW-n vagy versenyeken nyert goldért kapható tankok -------------------------------------------------------------------- No ezt szerintem hagyjuk ... evileg ugyan ingyen vannak, de ... global mapon jól szerepelni, az 1500 sőt inkább 2000 WN8 körüli játéktudást, nagyon komoly tankállományt, sok órányi meghatározott időpontbani játékidőt és sokmillió kredit "elégetését" feltételezi... Aki erre képes, annak többnyire régen vannak már prémtankjai is.
    0 0 Válasz
  • Sics68 4 éve
    Derp gunos tankok TD-k és egyebek ------------------------------------ A cikk azt írta, a nagy átütésű t5 esetleg t6 vasak alkalmatosak farmolónak. Ez igaz, de valami kimaradt. Mint arra már mások is rámutattak: a trollgunos tankok, akik jobbára HE lőszerrel keserítik az ellenfelek életét ( vagy AP/HEAT, vékony páncélzatú tankok garantált kiegylövésezéséhez a háromszoros kaliber szabály miatt... ) Kik a HE használó farmolók tehát? A tier 2-3-4 gyögyörűségeit hadd ne elemezzem, nézegetheti őket mindenki. ( Annyit tán mondanék hogy ( Ezek közül a Hetzer emelkedik ki egyedül, mint kis tieres rohamTD: elölről a maga tierjében elég komoly a páncélzata, az ágyúja pedig brutális. ) t5-ben ha jól tévedek négy olyan med van, ami 105 mm-es ágyú rakható. amcsi Sherman M4 53/101 410/350 0,55 2,5 angol Sherman III 53/101 410/350 0,55 2,5 német Pz4H 64/104/53 350/350/410 0,55 2,3 francia RenaultG1 53/104 410/350 0,54 2,6 A két Sherman ágyúja tök egyforma(*) , egyéb paramétereik miatt kettejük közül az amcsi picit jobb. *: Igazából a francia és német 105 mm-es ágyú is annyira hasonló, hogy nem érdemes foglalkozni az eltérésekkel. A német versenyzőnek két előnye van. Egyik hogy van AP lőszere, azaz ha egy lövéssel szeretne kigézeni egy puha célpontot, mondjuk egy t4 lightot, akkor ő ezt olcsó AP lőszerrel is megteheti, míg a többieknek vagy HE-t kell lőni (és bízni a sebzésben) vagy az olcsónak nem mondható HEAT-et kell rá betölteni. ( Háromszoros kaliber ugyebár AP, APCR, HEAT esetén él csak, HE lőszernél NEM.) Másik dolog ami a Pz4H előnye, a páncélzat. Papíron a Shermanok páncélzatánál magasabb számokat látni, ez tény. Ugyanakkor érdemes felfigyelni arra, hogy a németnek mind az oldala, mind a tornya rétegpáncél -.. azaz HE és HEAT őt kevésbé képes meghatni mint a többieket. A francia tank mellett nem szól semmiféle technikai adat, a másik három egyszerűen jobb nála. Különösen az amcsi és a német versenyző. Ráadásul a francia med vonal "nem vezet sehova": a magasabb tieres francia medek a francia light vonalból fejleszthetők ki ... az R1G a francia heavy vonalba csatlakozik be, ARL-44 fejleszthető ki belőle. Ezt viszont akkor már böcsebb a francia heavy soron kifejleszteni, B1,BDR,ARL-44 úton. ( Jobb, ha az ARL-44-et a BDR 90 mm-es ágyújával kezdjük játszani, ha az R1G felől érkezünk, akkor egy 76 mm-es alap ágyúnk lesz csak, ami azért t6 nehéztankon eléggé szánalmas.) A francia tank számára egyedül az jelenthet némi előnyt(?), hogy míg egy Pz4H vagy Sherman esetében a játékosok hamarar meg szokták tanulni, hogy "Ettől félni kell, mert sanszos hogy 105 mm-es ágyúja van!) .. addig a ritkán látható G1R-ről ezt sokkal kevesebben tudják A négy közül én a Pz4H-ba szerettem bele, igaz ebben benne volt az is, hogy egyszer csak találtam magamnál egy közel négy skilles német med legénységet, amivel hirtelenjében nem tudtam semmi okosat kezdeni. Hasonlóan skillezet német legénység mehetne lightokba, de light legnységem köszönöm kinőtte magát a Fekete Bulldog-ban. Német heavy vonalakba több emberke kell, meg hát oda a Tigris131-hez kapott nulladik skillsoros legényeket használom. És hát a német med vonalaktól meg nem nagyon akartam semmit. Így ez a legénység ment a Pz4H-ba. ( Ja, hogy mitől lett ilyen legénységem: a PzT25-tel lenyomott sok sok farmoló csatától, attól ... Meg egyszer csak beparkolt a garázsba PzT25 mellé egy TuránIII is, amibe értelemszerűen szintén ugyanezt a legénységet használtam. ... Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy jé már a negyedik skillsornál tartanak a fiúkák No de maradjunk még egy kicsit a trollgunos farmolásnál. Ami kevésbé közismert: a KV-1 és a KV-1s egyaránt rendelkezik 85 és 122 mm-es ágyúval is. A 85mm-es ágyúkkal "szokás" őket használni, merthogy azok a jobbak. De próbaképp felraktam a sport változatra a 122 mm-es durungot... és azt kell mondjam, megvan a ruszki Pz4H KV-1 122 mm-es ágyúja 61/140 450/370 0,57 2,9 KV-1s 122 mm-es ágyúja 61/140 450/370 0,58 2,9 Én a KV-1s-t használom ezzel az ágyúval: szerintem jobb egy ilyen ágyúhoz ha van némi mozgékonyság, flankelési lehetőség. És míg az alap KV-1 egy tisztességesen páncélozott, ám épp ezért nehézkesen cammogó heavy, addig a KV-1s egy kifejezetten mozgékony, "heavidium" jellegű valami, azaz egy heavy-med hibrid. Sajna ezeknek a 122 mm-es durungoknak is csak HE és HEAT lőszere van ( AP nincs) így ha a háromszoros kaliber szabályt kihasználó egylövésezésre szeretnénk velük játszani az picit expanzív lesz .. ám ha HE lőszert spammelve farmolásra akarjuk használni ... no akkor érdekessé válik a dolog Negyedik: Még pár gondolat a farmolásról. Ha már a KV-1-nél járunk: ez a tank a szokásos 85 mm-es ágyúval felszerelve is remekük játszható, saját szintén erős (kifejezetten OP-nek tartott) valami. És a remek ágyú miatt alkalmas farmolónak is. ( Amúgy meg "kötelező" tanulótank, a heavy-zéshez.) Ráadásul, ha tudunk vele játszani, akkor elég soká életben szokott maradni ahhoz, hogy jó pár sebző lövést leadva hozzon is a konyhára... tehát mindenkinek csak ajánlani tudom. A KV-1 85 mm-es ágyújának paraméterei: 12 120/161/43 160/160/280 0,42 2,9 ( itt beraktam a lövés/perc értéket is a sor elejére, mert fontos ) Megérdemel ugyanis egy összehasonlítást a BDR is, a t5 másik nehéz farmolója: BDR 90 mm-es ágyú: 6,82 135/175/45 240/240/320 0,38 2,5 Ez mint látjuk ritkábban lő mint a KV-1, kisebb a DPM-je is ... de nagyobbat üt, pontosabb, rövidebb idő amíg rászűkül a célra ... Szóval fene tudja. A BDR páncélja nem annyira megbízható... oldalról kifejezetten puha és NAGY célpont. De az az ágyú... az elgondolkoztató! Ha meg tudja tenni, hogy kibújik-lő-és visszabújik.. és közben nem kap be lövést ... Akkor ebben jobb mint a KV-1. Szóval a KV-1 igazából akkor érzi nagyon elemében magát, ha top tier tankként nála kisebb, gyengébb ellenfeleket alázhat ... a BDR pedig akkor, ha nehéz tank létére "sniperkedhet" ... a KV-1 kevésbé idelális nagyobb tankok ellen ... nagyobb tieres nehéz tankok, de még egy t6-os med t-34-85 is már igen kellemetlenek számára. A BDR ilyen csatákban inkább hasznos, második vonalas támogatóként bevetve. Másik megközelítése a farmolásnak a TD-kkel való farmolás. A t5 fixen előre tüzelői: STUG III G, SU 100, és a francia fürdőkát a S35 CA. Mind a német, mind a ruszki TD remek választás, farmoláshoz is. ( Is, mert játszani is jó velük ) Ami a francia versenyzőt illeti: igazából ő is remek farmoló! SŐt neki van a legerősebb ágyúja a három közül, és a rejtőzési képességére sincs panasz. Ami a mozgékonyságát illeti... hát, abban a német de még a ruszki is jócskán ráver. Azért a DickerMax-nál valamivel gyorsabb Ezzel együtt a fürdőkát is remek t5 farmoló. Egyedül az szól a francia ellen, hogy míg a ruszki és német TD vonalak égig játszhatók ( a 268 4 ugye az egyik legerősebbnek és legjátszhatóbbnak tartott t10 TD ) ... de a német JgPzE100 "Nagypapának" is megvan a maga rajongótábora. ( Nehézkesen cammog, mint egy nagypapa ... de ott van cserébe az a 299/420-as átütés... ) Szóval a lényeg hogy a ruszki és a német TD vonalak is jól játszhatóak mindvégig. A francia TD-vonal viszont "kevésbé népszerű", aminek biztos oka van... Azaz a t5-ös francia TD az jó sőt remek, jól lehet vele farmolni, sőt ha valaki élvezi ezt a stílust akkor élvezetesen játszani is. Ám ahova vezet, arra kevésbé érdemes tovább menni, mint a ruszki vagy német TD-k esetében. Ha már a TD-vel való farmolásnál tartunk: amcsi tornyosok. Valszeg ezekkel a legélvezetesebb játszani. Az ágyúk ugyan hangyányit elmaradnak a fixen előre tüzelő TD-k ágyúihoz képest, DE cserébe ezek úgy tudnak lődözni, hogy nem kell a testtel mozdulniuk, azaz nem esik le róluk az álcaháló mikor célra fordulnak. Ráadásul veszettül gyorsak, azaz hamar pozícióba tudnak érni. Ilyen szempontból tehát M4A8,T-67,Hellcat: egyaránt kiválóak... hozzák a kreditet is, és élvezetes is velük játszani. ( Kezdőbb játékosoknak én inkább a Wolverine-t és a Jackson-t ajánlanám... kevésbé papír és kevésbé gyors... a T-67 vonal kezdő játékos kezében nagyon önveszélyes. A sebesség miatt könnyű túlzottan előre rohanni velük és light tankot játszani... de ezek nem azok. Nem is arra valók, és nem is annyira jók ebben a szerepkörben. Meg ha valaki ilyent akar velük csinálni, akkor nagyon kell tudni játszani ... felmérni mikor mit szabad megreckírozni. Kezdőnek ez nem fog sikerülni... és akkor jön a csalódás. ) Az angol TD-ket ugyanakkor kezdőknek nem ajánlanám. Könnyű tankkal farmolni: hát, ez a t2-t3 felett nem szokás. (Kivéve a prémium lightokat.) A könnyű tankok sebzés-kiosztásban nem annyira nagyok ... velük akkor lehet jó farmoló köröket menni, ha kapunk egy jó spotolós pályát, egy jó csapatot (aki lövi az általunk felderített célokat) ... valamint nincs mellettünk egy vagy több szintén jól spotoló csapattárs könnyűtank. Szóval az, hogy könnyű tankkal sikerül-e jó kört menni és sok kreditet farmolnim, az egy nagyon véletlenfüggő dolog. Lehet-e arty-val farmolni? Hát.. lehet, de ezt senkinem nem ajánlanám ... t5-t6 tüzérek tudnak nyereségesek lenni, ezzel még nem is volna semmi gond. A probléma az, hogy a tüzérekkel játszott csaták hosszúak ... hisz ha a tüzér meghal, az rendszerint a csata vége fele szokott bekövetkezni. Azaz egy tüzérrel szerzett mondjuk 5 000 kredit az több játékidőbe kerül, mint egy KV-1-gyel szerzett 5000 kredit.
    0 0 Válasz
  • veteo 4 éve
    Amit érdemes idevenni, az a refer a friend 2.0. Nem a leg ütősebb, de jól használhato t8-asokat lehet kapni, relatív kis erőfeszítésért, akár többet is.
    0 0 Válasz
  • Menjeninnen1972 4 éve
    "Mértékkel használj prémium lőszert" haha,itt mindenki avval lövöldöz, kíváncsi lennék ha ismét aranyért lehetne venni mint régen, akkor hány lila játékos zöldülne vissza...Meg nem beszélve arról hogy sok tank visszanyerné régi fényét pl: IS3,IS4,T10,IS7,Obj257,E100...és még sorolhatnám
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.