Megkezdte szereplését a BP5 a Délkelet-európai Bajnokság kilencedik szezonjában

Emellett a Winners League-ben is követtük gabessonékat, akik eléggé felemás teljesítmény mutattak.

A Délkelet-európai bajnokság immáron 4 éve biztosít lehetőséget a régió számára, hogy megmutassák magukat a feltörekvő csapatok. Az eddigi legsikeresebb gárdánk a Revolte (gabesson, rmL, Foda, Barcode, Zero) volt, hiszen aranyéremmel és 1500 euróval gazdagodtak a második szezonban. Jelenleg a 9. etapnál járunk, a Budapest Five pedig meghívást kapott a jelenlegi szezonba. Ugyan az Esport1, a Magyar Esport TV jóvoltából a selejtezőket már nyomon követhettétek, gabessonék ezidáig nem léptek pályára.

Azonban május 6-án debütáltak a bolgár Fate ellen 1-1-es eredménnyel. A csoportkör formátuma szerint mindenki mindenkivel 2 db Bo1-et játszik. Minden győzelem 3 pontot ér. A rájátszásba pedig 4 csapat jut majd tovább a 8-ból, de addig még sok van hátra, lássuk inkább, hogy mik történtek tegnap.

Elég nagy előnyt sikerült kialakítania magának a Budapest Five-nak, konkrétan 6-0-ra mentek, mire a Fate gondolt egyet és elkezdte folyamatosan hozni a köröket. Szoros 8-7-es félidővel nyertek csupán a magyarok, amit egy hasonlóan kiélezett második félidő, s végül hosszabbításos győzelmet sikerült behúzni a magyaroknak.

Sejteni lehetett, hogy a Fate nem olyan gyenge, mint amilyen Mirage első hat körében volt. A ligában már játszottak Inferno-t, amiből az egyiket megnyerték, a másikat pedig hosszabbításban buktál el a jelenlegi csoport első ellen. Meg is látszott a játékukon, hogy sokkal magabiztosabbak, s bizony nem hagytak túl sok teret a magyaroknak. A győzelem igen könnyedén landolt a bolgár csapatnál.

Ezután a Winners League következett, ahol a Nexus csapata ellen kellett helytállniuk koloréknak. Sajnos itt sem jött a várt győzelem.

A román csapat kezdeti szédelgése után xellow olyan fokozatba kapcsolt, amit egész egyszerűen nem tudott kivédeni a Budapest Five. 

A mérkőzések után még a közvetítésben megkérdeztük gabesson-t, hogy kommentálja az eseményeket, ekképp reagált:

Az válaszokból többek között az is kiderült, hogy már nincs mögöttük mental coach, aki a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntőjében még a csapat mögött állt és buzdította a srácokat.

Ha szeretnétek követni a Budapest Five küzdelmeit, akkor ezekben az időpontokban láthatjátok őket a Délkelet-európai bajnokságban:

  • 05.13 - 20:00 vs NG
  • 05.20 - 20:00 vs DoS
  • 05.30 - 18:00 vs Locastic
  • 06.03 - 20:00 vs RedFear
  • 06.06 - 20:00 vs Apokalipsa
  • 06.10 - 20:00 vs BPro

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!