A győzelmi arány csak szerencse kérdése lenne?

A győzelmi arány csak szerencse kérdése lenne?

Vajon összefügg a játéktudás a győzelmi aránnyal, vagy a szerencse dönti el, hogy miképp alakul a nyert meccsek százalékos aránya?

A győzelmi arány egyike a World of Tanks legvitatottabb témáinak, ugyanis a kérdésben a játékosok két táborra szakadnak. Az egyik csoport szerint a győzelmi arány összefügg a teljesítményeddel, míg a másik álláspont szerint csak szerencse kérdése, hogy miképp alakul a nyert meccsek százalékos aránya.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy szép napon elhatározta, hogy leül kicsit játszani, de 10-20 csatából szinte egyet sem nyert, vagy épp olyan körben veszített, ahol átlag fölötti teljesítményt nyújtott. Ebből mire lehet következtetni? Természetesen arra, hogy a játékos hozzájárulása mit sem befolyásol a győzelmi arányon.

Mi az igazság?

Bár a győzelmi arányt valóban nem lehet olyan látványosan emelni, mint a személyes értékelést, ugyanakkor rendkívül sokat elmond egy játékos tudásáról, hogy 50% alatti, 50% körüli vagy épp jóval 50% fölötti győzelmi aránnyal rendelkezik. A győzelmi arány ugyanis komplex elemekből áll össze, amik egy részét a statisztika is kijelzi, míg egy-két rejtett elemet nem.

Különbségek a tankosztályok között

Általánosságban elmondható, hogy a mérkőzéseket a tüzérekkel és a tankvadászokkal lehet a legkevésbé befolyásolni, míg a könnyű, közepes és nehéz tankokkal van a legnagyobb hatásod a csatákra nézve.

A jelenlegi játékmenetben elsősorban azok az egységek viszik a prímet, amik mozgékonyak, jó tűzerővel rendelkeznek, ráadásul páncélzatuk is van. Ez elsősorban a szovjet közepes és nehéz tankokra mondható el, mint például az Object 907, Object 260, Object 430U és így tovább.

A könnyű tankoddal S-től C-ig nagyokat alkothatsz, de a többi pályán rá vagy utalva a csapatra, tehát az a különbség az előző bekezdésben ismertetett tankokhoz képest, hogy azokkal akár egyszemélyes hadseregként is funkcionálhatsz, míg egy felderítővel nem.

A győzelmi arányért tenni kell

Amikor a győzelmi arány növeléséről beszélünk, akkor nem arra gondolunk, hogy betárazod a prémium lövedéket, majd egymagad lemészárolod a teljes ellenséges csapatot. Ez nem lehetséges. Ellenben van néhány olyan lehetőség, amiket érdemes kihasználni.

1.) Használj optikát, és hozd lövéshelyzetbe a társaidat. Utóbbinál akár úgynevezett proxy felderítésre is gondolhatsz, ahol te ugyan fedezékben vagy, de az 50 méteren belül lévő ellenségeket spottolod, akiket aztán a többiek lelőnek.

2.) Keresd a leghatékonyabb megoldást a minél több ellenséges tank megsemmisítésére. Ha egy tankban alig van HP, akkor semmisítsd meg, de ha többen vagytok egy tankra, ami éppen menekülni próbál, akkor lődd le a láncát, hogy a többiek kivégezhessék.

3.) Ne vesztegesd a lőszert átütethetetlen egységekre. Keress puha célpontokat, amiket biztosan sebezhetsz.

4.) Szúrd ki az ellenfél szemét, azaz keresd a felderítőket. (Különösen igaz az S-től A-ig terjedő pályákon.)

5.) Foglalj, ha már nincs más lehetőség, és védd meg a bázist, ha az ellenfél foglal. Utóbbinál hasznos lehet, ha már azelőtt megindulsz visszafelé, mielőtt az ellenfél tényleges beállna a foglalókörbe, hiszen ezzel időt nyersz.

6.) Kommunikálj a társaiddal! Nem kell világmegváltó taktikai géniuszt játszani, de hasznos lehet, ha egy adott helyzetben felhívod a csapattársad figyelmét a lehetőségekre. Talán csak bizonytalan azt illetően, hogy mit csináljon, és csak egy kis lökésre vágyik. 

A győzelmi arány tehát függ a játékos kvalitásaitól, illetve attól, hogy milyen tankkal játszik. Elképzelhető, hogy egy kimagasló tudással rendelkező játékos nem sokkal hoz jobb győzelmi arányt, mint egy nála rosszabb, de higgyétek el, hogy hatalmas a különbség egy 52%-os és 57%-os játékos között. Végül, de nem utolsó sorban pedig ne feledjétek, hogy a győzelmi arány csak nagy merítésnél mutat valós értéket, tehát sose nézzétek, hogy egy adott napon milyen győzelmi aránnyal zártatok.

Te azok táborát erősíted, akik szerint a győzelmi arány csak szerencse kérdése, vagy azokét, akik szerint összefügg a játéktudással? Szerinted milyen győzelmi aránytól számít valaki jó játékosnak?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • nagypal 4 éve
    A winrate akár tetszik, akár nem függvénye annak milyen fiókkal játszol. Én a kezdetektől játszom és gyakran váltok sima/prém közt. Egyöntetűen tapasztalom, amikor prém fiókkal megyek sokkal többet vagyok top tier. Több lövést ad be. Magasabb rollokat tudok lőni. Magyarán az RNG hátszelét élvezem. Szignifikánsan jobb WR-eket megyek akármilyen intervallumról is legyen szó ; napi, heti, havi. Prémium fiókkal a rosszabb körök után is kompenzál egy jobb szériával Mindamellett, amikor sima fiókkal játszok siralmasan adja az RNG-t és nagyon alacsony a WR-em is, akár milyen OP tankkal megyek. Még amikor sokat sebzek + spotolok, bizony akkor is vesztes szériákat dob. Szinte állandó szívás az élet prém fiók nélkül. Biztosan léteznek rejtett algoritmusok. Mindenki ezt tapasztalja. Nyilván a wg is a pénzből él, ezzel nem lenne baj. A gond az, hogy nagyon éles a kontraszt a két világ közt. Amikor nem veszek prémet, mert egyszerűen csak nem fejlesztek a sorozatos nerfek miatt semmit, akkor bizony nagyon siralmasan megy,, akármit is teszek és ez elkeserítő. Nem véletlen hagyják el ezt a manipulált játékot egyre többen.
    0 0 Válasz
  • B_O_N_D 4 éve
    nem a tankokal van baj hanem a csapatokal a játékosok egyszerüen oda dobják magukat az eneminek pl. tigris 2 vel elmegy szotplni skorpióval az első közöt megy a hevi az arti mögé bujik ! stb egyszerüen elfelejteték hogy kel jácani elég ha 1- 2emberel töb tapasztalatal van és nyernek nameg hogy midig menek a killre PL. 4 tank nálun 6 tank az eneminé a mi négy tankunk átöri az enemi védelmét és már az elenség bázisánál van nem álnak be foglalni hanem viszafordulnak meghalni ITT a baj nem a tankokal
    0 0 Válasz
  • Gyorscsiga 4 éve
    A győzelmi arány több dologtól függ egyszerre. A csapattól, mert egy jó játékos sem tud sokat tenni, ha a meccs 3. percében már 8:1-re vezet az ellenfél. Egyéni teljesítménytől: mennyire használja jól az adott tankot az adott pályán. Alkalmazkodik-e a csapathoz? Pl, ha mindenki hátul campel, akkor csak annyira megy előre hogy tudjon spotolni, vagy egyszemélyes hadsereget játszik? Mennyire ismeri a tankok páncélzatát? STB. A fenti dolgok elegyéből jön ki a győzelmi arány sok meccsre vetítve. Amúgy meg játszani kell szeretni, nem csak győzni. Van izgalmas vesztes ütközet, és van tök unalmas győzelem is. Ezért jó a WOT, mert 5-10 perc egy kör, ha nem jó a kövi jobb lehet!
    0 0 Válasz
  • veteo 4 éve
    Lehet mindenféle elméleteket gyártani, de ha megnézzük, akkor a jó értékelések, jó %-al járnak, a gyengék gyengével. Lehet kozmetikázni low tieres tankokkal, de az annyit is ér... E mellett ami segíthet, ha szakaszban játszik az ember és, ésszel teszi, (nyilván nem a térkép 2 különböző részén vitézkedni, hanem összedolgozni.) az tud segíteni a winrate-n kevésbé jó teljesítmény mellett is.
    0 0 Válasz
  • tinglitanki 4 éve
    Saját értékeléseimet nézve nulla vagy ahhoz közeli a kapcsolat, a wn8 folyamatosan emelkedik miközben wr egy tizedet sem mozdul. Általában random csatákat megyek (99%) 5 - 10 tier-ig és bizony végezhetek 7es tankkal elsőként a 9esek ellen mégis bukás vagy fordítva. Átlagos vagy az alatti játékosnak tartom magam de néha nagyon adja, néha még b... hatom. Véleményem szerint wr csak egy statisztikai adat a játékosok pill állapotát, felkészültségét, nem igazán képes tükrözni. Ha nem így lenne: Nem most tévednék először
    0 0 Válasz
  • MrMiszter 4 éve
    Ez egy nagy ***ség ezen a rohadt játékon múlik minden, nekem ne mondja senki hogy 120 csatából van 35% win ratem, az ellenség televan top klánokkal nálunk meg botok, ha adja a játék akkor jó és kész.
    0 0 Válasz
  • Menjeninnen1972 4 éve
    Akkor hogy lehet hogy bukok ötöt,utána nyerek tízet,pedig két óra alatt nem leszek jobb játékos
    0 0 Válasz
  • Ergo_Proxy_ 4 éve
    Hat éve játszok a játékkal, de vicces, hogy még mindig sokan azt hiszik, hogy WG-nél van egy gomb, amire rá van írva a neve, és azt megnyomják, hogy most jól sz@pni fogsz. Magába senki nem néz, hogy talán azért nem megy olyan jól a játék mert nem annyira jó játékos(hozzá tenném nincs ezzel semmi gáz, vannak ennél fontosabb dolgok az életben), a magyar wot közösségben mindenki unicum, csak az nem akit mindig szar csapatba tesz, és személyesen őt szopatja az RNG. Szóval durva, hogy ennyi év után is ugyan ezt a nótát fújja mindenki, ja meg persze a premiummal jobb lesz a winrate, ez a másik kedvenc lemezem amit sokan feltesznek, érdekes, én sose éreztem, hogy bármi változna attól, hogy épp van e prémium az accomon.
    1 0 Válasz
  • tinglitanki 4 éve
    Feltételezem a top játékosok többet mennek szakaszba top társaikkal így jóval többet adnak a vegeredmenyhez egy csatában. Ergo javul wr
    0 0 Válasz
  • Vidra_ 4 éve
    Olyat tudnék mondani, de olyat! De nem mondok. Csak szelíden. 1. RNG: A Nagy Hadúr! Eldönti vesztesz-e, vagy nyersz. A többi rajtad múlik, hogy mit hozol ki a csatából, persze 12,5% hogy mégis nyersz az ügyességed miatt, vagy bukod a hibáid miatt. 2. Unicum játékos: meglepően sok csata kis tierben magasan képzett legénységgel, átlagnál jobb tankokkal, plusz felszerelésekkel, magas győzelmi aránnyal(akár 70%felett). Nagyobb tierben már nem ennyire rózsás a helyzet. Persze vannak olyanok is, akiknek bármilyen tankot adsz, remekelnek, mindig, és minden tierben, pályán. Ők erre születtek. A lényeg: nincs összeesküvés elmélet, van aki veszi a prémtankot, prémnapot, prémfelszerelést, de akkor is meg kell ismernie a játék logikáját, hogy sikeressé váljon és kimerészkedjen A Nagy Hadúr árnyékából.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.