"Mindenkinek vannak gyengébb napjai és pont ezen a legnehezebb javítani" - gla1ve

Egy újabb BLAST Pro verseny, de vajon újabb győzelem is?

Mostanában viszonylag sok kritika érte az Astralis csapatát. Na nem a játékuk, inkább a hiányuk miatt, ugyanis a dán csapat elég sok versenyt kihagy a tavaszi szezonból. Sem DreamHack Masters sem IEM Sydney, ellenben a profi versenyek között legalacsonyabb rangú versenysorozatként számon tartott BLAST Pro Series összes állomásán ott vannak. Így most például Madridban is megküzdenek az Astralis játékosai a 120.000 dolláros fődíjért. Az első nap után gla1ve adott interjút a HLTV-nek, amiben többek között a csapat elmúlt versenyeiről és a Liquid csapatáról is beszélt.

Az ESL Pro League csoportkörében elveszítettétek a veretlenségi rekordotokat Infernon. Gondolom annyira nem voltatok boldogak, mesélj erről kicsit.

"Néha egyszerűen csak nehéz Inferno CT oldalán játszani. Futottunk már bele ilyen esetbe korábban is, a Cloud9 ellen például. Trükkös lehet, mert szerintem az a titka a pályának, hogy gyorsan tudj adaptálódni az aktuális helyzetekhez és ez néha nagyon szerencsétlenül jöhet ki, ha az ellenfél mindent jól csinál. A BIG remekül játszott, device pedig saját elmondása szerint is fontos lövéseket hibázott el, amik egész körökbe kerültek. Szóval néha az egyéni teljesítmény is alakíthatja a játékot."

A BLAST Pro Series legutóbbi állomásán nehézségekbe ütköztetek a második napon és nem is jutottatok be a döntőbe. Mi volt a gond?

"Úgy gondolom egyszerűen az egy rossz napunk volt, mindenki alulteljesített a csapatból. Nem tudtunk annyira összpontosítani, mint amennyire szerettünk volna, ez elő szokott fordulni a gyakorlásainkon is. Versenyeken persze ritka, hogy ilyen történik velünk, de el kell fogadni és egyszerűen csak továbblépni."

Sydneyben a Liquid emelhette magasba a kupát és úgy néz ki, hogy egyre inkább kihívóitokká válnak. Van rajtatok bármilyen nyomás a Liquid miatt?

"Őszintén szólva, nem igazán. Ha mondjuk egy Majort veszítenénk ellenük akkor azt biztos, hogy megéreznénk, ők pedig nem csak a HLTV-n, de mindenki más szemében átvennék tőlünk az első helyet. Ez az amit nem szeretnénk. Tudom, hogy most a HLTV-n lehet némi változás, de az sokkal jobban érdekel, hogy a szurkolók szemében ki a világ első számú csapata. Ha itt Madridban ki is kapunk, szerintem akkor is megőrizzük a vezető helyünket."

Van bármi ami változott nálatok csapaton belül az utóbbi hónapokban vagy még mindig versenyről versenyre haladva dolgoztok a már megszokott módszeretek szerint?

"Amíg azt érezzük, hogy mi vagyunk a legjobbak, addig próbálunk nem változtatni a dolgokon. Ahogy már mondtam, néha vannak gyengébb napjaink, ezeken szeretnénk változtatni. Hogy ne csak a versenyeken, de a gyakorlásokon is mindig 100%-ot tudjunk nyújtani."

Kidolgoztatok esetleg valami újat, hogy most ne történhessen meg az ami Miamiban? Különösen, hogy most olyan csapatok ellen kell játszanotok a második napon, mint a Na'Vi és az ENCE.

"Mindenkinek vannak rosszabb napjai, nekünk Miamiban pont a második játéknap volt az. Ezeken a legnehezebb általában javítani. Jelenleg csak reménykedünk benne, hogy nem futunk bele megint egy hasonlóba. Ha minden jól megy, akkor a döntőbe várom magunkat."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!