Legerősebb deck a Standard ladderen: Secret Hunter bemutató

Legerősebb deck a Standard ladderen: Secret Hunter bemutató

A semmiből bukkant fel és pillanatok alatt letarolta a Standard metát a Secret Hunter. Mutatjuk a Tier 1 decket!

A Rise of Shadows első hónapjában minden a Tempo Rogue-ról és a Bomb / Control Warriorokról szólt. Az elmúlt néhány napban azonban teljesen felborultak az erőviszonyok, amikor a Rastakhan's Rumble-ben hódító Secret Hunter bejelentkezett a "Standard legerősebb deckje" címért. Lehet csodálkozni, hogy mégis mit keres a Tier 1 csúcsán az Emerald Spellstone és Deathsltaker Rexxar nélküli pakli, de elég csak néhány tucat meccset játszani, hogy kiderüljön: ez most A deck, amit játszani KELL mindenkinek, aki haladni szeretne a Legend felé! Mutatjuk a paklit, ami közel 60 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik a Rankeden belül!

Secret Hunter

Deck kód: AAECAR8KxwPJBK4GxQjbCaCAA6eCA5uFA6KKA/mWAwqeAagCtQOHBP4MmPAC7/EC9YkD5pYDvpgDAA==

A fenti változat jelenleg a HSReplay adatai szerint a legnépszerűbb a Standard metában, ami nem véletlen, mivel minden benne van, amire a Secret Hunternek szüksége lehet. A Secretkeeper azonnali fenyegetést jelent az első körben, a rengeteg Secret minden ellenfél ellen megoldást kínál. Félsz a Rogue-tól, hogy egy körben megpörget 3-4 kártyát? Ott a Rat Trap! Elárasztotta a Murloc Shaman a boardot? Ott az Explosive Trap! Secretkeeper után nincs további lény, amit ki lehetne pakolni? Ott a Snake Trap! A Wandering Monster hiányát sem érzi meg a pakli, amiben olyan lapok tűnnek fel, mint a Masked Contender, ami a Rat Trap, vagy a Snake Trap miatt könnyedén aktiválható Battlecry-jal rendelkezik.

A Secret Hunter kapott egy saját Totem Golemet is, igaz a második körben csak Coinnal lehet kitenni. Ez a Sunreaver Spy, ami két manáért rendelkezik három manás értékekkel, ezzel nagyszerűen kitölti azokat a köröket, amikor csak egy üres Hero Powert tudna ellőni Rexxar. Ahogy nő a manaköltség, úgy jelennek meg a már megszokott lapok. A Subject 9 kötelező eleme a paklinak, mivel újratölti a kezet egy mozdulattal, a Marked Shot és a Baited Arrow plusz leszedéseket biztosít, miközben rendelkeznek egy másodlagos effekttel is. A Zilliax mágnesezhető Mechek nélkül, önmagában is fantasztikusan hasznos lap, a Lifedrinkerekkel együtt elég gyógyítást biztosít más Tempo paklik ellen. A lista végéről elmaradhatatlan az Unleash the Beast, ami két leszedést ad, egy lapért cserében, sőt Zul'jin megismétli az összes elsütését, így hatalmas 5/5-ös boardot idézhet a 10. körben a deck.

Természetesen vannak a Secret Hunternek is rossz matchupjai, azonban a Token Druid és Mech Paladin népszerűsége egyre csökken, ezért csak a Bomb / Deathrattle Huntertől kell tartani igazán. A jó matchupok között szerepel az egyik legnépszerűbb változat, a Control Warrior, de könnyedén térdre kényszeríthető a Khadgar Dragon Mage és a Nomi Priest is. A közkedvelt Tempo Rogue ellen 55 százalék körüli az összesített esély a győzelemre, ami több, mint elég ahhoz, hogy száguldjon a Secret Hunter a cél felé.

Ti kipróbáltátok már a Secret Huntert?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!