Megvan végre bluerzor jegye a LEC-be?

Megvan végre bluerzor jegye a LEC-be?

Lesz végre egy második magyar játékos a LEC-ben?

Mivel nemrég véget ért a tavaszi EU Masters verseny is, elindult az átigazolási időszak League of Legends-ben a nyári szezonra. A következő néhány hétben főleg a tier 2, de néhány esetben a tier 1, azaz a LEC csapatoknál is lehetnek változások, hogy mindenki megpróbálja a legjobbat kihozni magából a nyári szezonra. Vizicsacsi helye a Splyce-nál fix, a negyedik hely tavasszal elsőre szép eredmény, jobban izgulhatunk viszont a másik magyar topjátékos, Subicz "bluerzor" Dániel jövője kapcsán. A rendkívül tehetséges jungler az este folyamán jelentette be, hogy elválnak útjai a spanyol második helyezett MAD Lions csapatától, és hamarosan jön a bejelentés is, hogy hol folytatja.

Jöhet a LEC?

Bluerzor a MAD Lions-szel a final fourban végzett az EU Mastersen, de simán lehetett volna belőle döntő is, ha vízumproblémák miatt nem kell otthon maradnia a csapat toposának, Yoppának. Ez eddig a magyar legjobb eredménye a Mastersen, de már egyébként is, komoly eredményeket tud felsorolni a "B" ligákban:

  • Számos francia versenyt megnyert a Gamers Originnel ÉS a Vitality Acedemyvel is
  • Francia bajnok
  • Spanyol liga második helyezett kétszer is, egyszer a Movistar Ridersszel, egyszer most a MAD Lions-szel

Több mint 20.000 dollárt, átszámítva több mint 5,5 millió Ft-ot nyert már össze a különböző versenyekkel, Vizicsacsi mögött simán a második legjobb magyar játékos jelenleg. A MAD Lions csapatából tavaly év végén az ötből 4 (!) játékos ment a LEC-be, Nemesis a Fnatic midese lett, a másik három - Crownshot, Selfmade és Werlyb pedig az SK Gaming magját alkotják. A MAD tehát jó nevelőcsapat és a megfigyelők árgus szemekkel nézik Európa egyik legerősebb, ha nem a legerősebb ligájának topcsapatait, hogy kiket tudnának felszívni valamelyik LEC csapathoz.

Mi a helyzet a LEC jungler állományával?

A másik oldalról nézve a dolgot, nincs könnyű dolga bluerzornak, ugyanis bitang erős a LEC jungler állománya. A Top7 csapat szinte biztos nem fog változtatni ezen a poszton nyárra, ugyanakkor a napokban volt egy érdekes hír, ami akár Dani belépője is lehet a nagyok közé, ez pedig Kikis távozása a Rogue-tól!

A korábban az UOL-ban és a Vitality-ben is megfordult lengyel játékos szezonja több mint hullámzó volt tavasszal, a Rogue-nál pedig ő húzta a rövidebbet. Pedig a gárdánál nincs hiány tehetségekből: koreai játékos a felső ösvényen, és igazi veteránok mindegyik másikon, lenne potenciál ebben a csapatban, csak épp nem jött össze nekik a tavaszi szezon. Bluerzor az elmúlt időszakban stabil teljesítményt nyújtott, talán pont ez hiányzik most a Rogue csapatának. 

Mi nagyon szurkolunk Daninak és reméljük, hogy már a nyáron a legerősebb európai ligában láthatjuk majd játszani! Szerintetek jöhet a Rogue bluerzor?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!