Olcsó, mégis hatékony - Budget Murloc Shaman paklibemutató

Olcsó, mégis hatékony - Budget Murloc Shaman paklibemutató

A Rise of Shadows jelenlegi metájában akár olcsó paklikkal is lehet sikereket elérni a ladderen. 

Az elmúlt néhány hétben folyamatosan változott a Rise of Shadows metája és a Rogue, illetve Warrior paklik szépen lassan új kihívóra találtak a Hunter variációk személyében. A legutóbbi statisztikák és metajelentések például már sokkal árnyaltabb képet festenek a metáról, ráadásul a HSReplay erősorrendjében Rank 5 alatt mindhárom régiót a Secret Hunter dominálja a győzelmi arányok tekintetében. 

A statisztikákból egyébként az is tisztán látszik, hogy nem feltétlenül kell a csúcs meta paklival játszani a haladáshoz, főleg Rank 5 felett, ahol az olyan kasztokkal is szép eredményeket lehet elérni, mint a Druid, a Warlock, a Mage, vagy akár a Paladin. Sajnos azonban ezen listák nagy része elég drágának minősül, szóval egy FTP, kezdő, vagy esetlegesen egy kíváncsi játékos nem feltétlenül tud miden paklit kipróbálni. Éppen ezért rendszeresen szoktunk nektek dust tárca barát összeállításokat is bemutatni, sorozatunk legújabb darabjában pedig a Murloc Shaman-ra esett a választásunk, ami ideális lehet a ranked felsőbb régióiban ladderezők számára. Vágjunk is bele!

Budget Murloc Shaman

Kód: AAECAaoIAuKJA4eaAw7FA9sD/gPQB6cIkwn28ALw8wL2igOMlAO1mAPGmQP0mQPHnQMA

A szóban forgó pakli alapvetően a Standard Murloc Shaman olcsóbb változata és csupán abban különbözik a nagy testvértől, hogy hiányzik belőle a Nightmare Amalgam, egy Murloc Tastyfin, illetve a Scargil Legendary. Ettől függetlenül a lista nagyjából ugyan olyan hatékonysággal rendelkezik, főleg ha nem hagyjuk ki a Murloc Warleadert, ami a Bloodlust mellett első számú buff forrása a kis békaemberek armadájának. Érdekesség, hogy a pástot elborító Deathrattle képessége miatt itt is megjelenik az Eccentric Scribe, amiből a legtöbb értéket úgy tudunk kinyerni, ha az elhalálozása után a tekercseket felvértezzük a Soul of the Murloc varázslappal. 

A különbségektől függetlenül a Budget Murloc Shamannal is csupán egy célunk van, elborítani a pástot és az arc megcélzásával folyamatos nyomást gyakoroljunk az ellenfélre. Az erőforrásainkat érdemes azonban ügyesen kihasználnunk és szituációtól függően nem érdemes mindig kapzsinak lennünk, mivel így könnyen belefuthatunk a takarító spellek egyikébe. A stratégia másik legfontosabb eleme az Underbelly Angler, ami minden egyes kijátszott Murloc után egy random békaembert ad a kezünkbe. Attól függetlenül, hogy az RNG faktor közrejátszik, a kártya jól időzített használatával könnyen meg tudjuk fordítani a meccs helyzetét, főleg a későbbi körökben. Ha kíváncsiak vagytok a paklira akció közben, nézzétek végig az alábbi videót!


Ti próbáltátok már egyébként a Murloc Shamant? 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!