Így már érthető Rick Fox távozása - Ennek nem lenne szabad megtörténnie

Így már érthető Rick Fox távozása - Ennek nem lenne szabad megtörténnie

Egyre inkább körvonalazódni látszik, hogy miért szeretné elhagyni az Echo Foxot, a híres ex-kosárlabdázó, Rick Fox.

Körülbelül egy héttel ezelőtt robbant ki a botrány az amerikai e-sport szcéna egyik legnagyobb csapata körül. Ha történelmileg nem is, de pénzügyileg egyértelműen az Echo Fox az egyik legkomolyabb e-sport szervezet Amerikában, rengeteg pénzt öltek bele a befektetők és Rick Fox is, aki egyébként a botrány középpontjában áll. Az LA Lakers ex-kosárlabdázója ugyanis olyan e-maileket kapott, amit egyszerűen nem tudott figyelmen kívül hagyni.

A történet ott kezdődött, hogy Amit Raizada a szervezet egyik befektetője "különböző rasszista megszólításokkal támadta négyszemközt és e-mailen keresztül is" a csapat ex-CEO-ját Jace Hall-t. Az e-mailben állítólag a következő párbeszéd alakult ki:

"Jace Hall: Engem már nem érdekel tovább ez a beszélgetés

Amit Raizada: Persze, azért mert egy n****r vagy."

Hall-t ez természetesen zavarta, de nem szeretett volna lépni az ügyben, ellenben Fox-szal, aki egész egyszerűen azt mondta, hogy itt hagyja az Echo Fox-ot, ha ez továbbra is folytatódik. Ekkor még nagyon keveset tudtunk a történetről, de végül az Echo Fox is beismerte, hogy tényleg történtek hasonló az események a közelmúltban. Fox-nak egyébként nem csak ez volt az egyetlen problémája, hanem az is, hogy a bejelentése után Raizada egyszerűen megfenyegette őt és a családját is, szerencsétlenségére pedig egy anonimitását megőrizni kívánó munkatárs megszerezte az e-mail tartalmát, így most már bizonyíték is van a fent elhangzottakról, amiről képet nem közölt a történetet kinyomozó Dexerto, de a szövegrészletet elárulták nekünk:

"NEM EGYEZKEDEK SENKIVEL ÉS HA RICK NEM CSINÁLJA AZT, AMI A FELADATA, AKKOR MINDENT MEGTESZEK MAJD AZÉRT, HOGY TÖNKRETEGYEM AZ Ő ÉS CSALÁDJA ÉLETÉT IS." (A caps lock nem véletlenül maradt bekapcsolva, ugyanis Raizada így írta meg az e-mailt, valószínűleg nem volt legjobb hangulatában -a szerk.)

(Bal oldalt Jace Hall, mellette Rick Fox, tőle jobbra pedig Amit Raizada még 2016-ban)

Az egész történet egyébként januárban kezdődött Raizada és Fox között, a források alapján pedig az is kiderült, hogy nem csak Hall kapott rasszista beszólásokat, hanem Fox is. Természetesen a társtulajdonos PR csapata már el is kezdett cikkeket feltölteni különböző hírportálokra, arról, hogy Raizada milyen jó ember és az ellene felhozott vádak, mind hamisak, majd egy kis pénz segítségével mindezt a Google első oldalára hozták fel, hogy az érdeklődök ezeket a cikkeket láthassák először. Fox egyébként elárulta, hogy szívesen maradna az Echo Fox-nál, de ahhoz Raizada-nak el kell tűnnie a szervezetből. Egyelőre egyik fél sem válaszol a Dexerto megkeresésére, mióta az e-mailek napvilágot láttak.

Reméljük, hogy jól dönt a felsővezetés és a rasszista Raizada örökre eltűnik az e-sportból.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!