A G2 újra megcsinálta

A G2 újra megcsinálta

Parádés volt a harmadik nap az MSI-n, meglepetésekkel és csalódásokkal.

Vasárnap korábban kezdődött az MSI közvetítése, így azok, akik esetleg szombaton elnyújtották az éjszakát és később keltek, akár egész meccsekről is lemaradhattak. Pedig kár lett volna ezt a napot kihagyni, ugyanis elképesztően jó párharcokon van túl a League of Legends profi világának élmezőnye. 

Mindjárt az első meccsen a tegnap hatalmas pofont kapó SKT bizonyíthatott, hogy van még keresnivalójuk ezen a tornán. Fakerék esélyt sem adtak a Liquid csapatának, az amerikaiaknak nagyon nem akar összejönni ez a torna, hiába a bevásárlás sztárokból a szezon elején. Éppen hogy csak túllépte az összecsapás a 30 percet, máris dőlt a TL Nexusa. A következő párharc a szintén végtelenül gyengének tűnő Flash Wolves és a vb címvédő IG között zajlott. Sajnos ez a Flash Wolves már nem a Karsa, Swordart, Maple nevével fémjelzett csapat, ennek ellenére majdnem sikerült meglepniük a kínaiakat. A "majdnem" pontosan a 30. percig tartott, amikor az IG egy zseniális Ryze ultival, pillanatok alatt leszedte sunyiban Baront, a későn érkező FW pedig már csak céltáblának volt jó. Ez az egy csapatharc elég is volt a meccs megfordítására.

Beleszaladt a vietnámi pofonba A G2

Nem tudni, hogy Perkzék nem tisztelték ellenfelüket, vagy csak simán elrontották, mindazonáltal, nagyjából a 2. percben eldőlt a meccs: A PVB junglere, Meliodas parádés Rek'Sai játéka előtt Jankos is csak tisztelegni tudott, mert amúgy sok köze nem volt a meccshez. A 15. percben már 10-1 volt a killek aránya és 5k arany volt a különbség a felek között, a G2 mintha az öltözőben maradt volna. Ezzel megvan a PVB első győzelme, így még egyáltalán nem biztos, hogy ők fejezik be az utolsó helyen az MSI-t. Aztán jöhetett javítani a Liquid és a Flash Wolves is, és az, ami az IG ellen nem jött össze, most a Liquid ellen igen, Betty-ék pedig megszerezték második győzelmüket a tornán.

EUfória másodjára is

A nap meccsét egyértelműen a G2 és az SKT összecsapása hozta, a kérdés az volt, hogy vajon tud-e duplázni Korea ellen Európa már a csoportkörben. Az SKT nagyon fogadkozott a meccs előtt, hogy nem lépnek bele még egyszer ugyanabba a kakiba, a G2-t pedig úgy néz ki, nem érintette mélyen a PVB elleni zakó. Minden tisztelet egyébként a csapat edzőjéé, Grabbzé, aki parádésan rakta össze a tiltási/választási fázist, aminek a végén Wunder és Mikyx ide-oda tikitakáztak Pyke és Tahm Kench között. Végül Pyke ment a topra Wunder kezei közé, pedig egyáltalán nem ő a legjobb a hőssel a csapatban. Az SKT rá is állt arra, hogy a felső ösvényt büntesse, és sikerült is a Khan + Clid kombónak levadásznia néhányszor Pyke-ot, aki láthatóan csak szenvedett az ösvényen. 

Ez viszont csak az első csapatharcig tartott, amikor kiderült, hogy miért is volt zseni a G2 coach: hiába a hátrány, Pyke képességei miatt a csapat nem kevés aranyat hozott vissza a killekkel, Wunder pedig remekül használta a hős ultiját úgy nyolcszor egymás után. A G2 egyáltalán nem ijedt meg az SKT-től és ahelyett, hogy ők játszottak volna alárendeltként, rákényszerítették a Teddy-éket, hogy az ő szabályaik szerint játsszanak. Jó volt nézni az európai ötöst, akik bő fél óra alatt le is ütötték a Nexust, ezzel 2-0-ázva az SKT-t. Nagyon sokat számíthat ez majd még a rájátszásnál.

A nap végén az IG még azért behúzta a kötelezőt a PVB ellen, így ők továbbra is veretlenek. Olyan még nem volt MSI-n, hogy egy csapat 10-0-ba végzett volna, holnap az IG lehet az első. A meccsek összefoglalóit alább nézhetitek meg:

A NAP EREDMÉNYEI:

  • TL - SKT 0-1
  • Flash Wolves - IG 0-1
  • PVB - G2 1-0
  • TL - FW 0-1
  • SKT - G2 0-1
  • IG - PVB 1-0

A tabella állása:

  1. IG 6-0
  2. G2 4-2
  3. SKT 3-3
  4. TL 2-4
  5. FW 2-4
  6. PVB 1-5

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!