A Centurion AX ágának bemutatója

A Centurion AX ágának bemutatója

Lássuk, hogy milyen is valójában a Centurion AX ága.

A World of Tanks újraindult Top of the Tree rendszerében újfent minden hónapban kedvezményes áron vásárolhatjuk meg a kijelölt ág harckocsijait. A kedvezményeket túl 2019-től már speciális küldetések is járnak melléjük, így ha valaki arra adja a fejét, hogy ezen az ágon indul el, kipróbálhatja a brit tier VIII-as közepes tankok egyikét, a Centurion 5/1-et. Erről az egységről cikkünkben ugyan nem ejtünk szót, de a többi egységre igenis kitérünk.

Cruiser Mk. III & Cruiser Mk. IV

A két egység szinte teljesen megegyezik, és mindkettővel élmény játszani különleges lövegük miatt. Meglepő, de ezek az alacsony tierű egységek szórakoztatóbbak, mint az elsőre gondolnátok.

Covenanter

A tier IV sokszor tölti be a fekete bárány szerepét egy-egy ágon -mint például a szovjeteknél a T-28 vagy az amerikaiaknál az M3 Lee-, de a Covenanter szerencsére teljesen élvezhető egység.

Crusader

Erről a tankról nagyon ritkán hallani, de legalább olyan jó random csatákban, mint az M4 Sherman vagy a Pz. IV (H), -bár játékstílusát tekintve inkább a T-34-hez lehetne hasonlítani. 

Cromwell

Az első egységek egyike, amiknél az újonnan érkező prémium variáns jobbnak bizonyult. Szerencsére ezen a szinten az eltérés csupán a fordulási sebességben keresendő, így a Cromwell a free-to-play játékosok számára 10/10-es tanknak számít.

Comet

Játékstílusát tekintve nagyban hasonlít a Crusaderhez és a Cromwellhez, de a Comet tornyára már lehet alapozni. Próbáld meg hull down pozícióban tartani, és biztos lehetsz benne, hogy a páncélzat és tűzerő kombója elegendő bármelyik riválissal szemben. Csak tüzér ne legyen a közelben!

Centurion I

Ha elértek a Centurion I-ig, akkor már bizonyosan kipróbálhatjátok a Centurion 5/1-et is, és azzal a tankkal összehasonlítva bizony a Centurion I már elavultnak számít. Hasonló a helyzet, mint a T-34-85 és a T-34-85M, ahol a prémium verzió megerősített front páncélzatot kapott.

Centurion 7/1

Az egység azért különleges, mert prémium lőszer nélkül bír akkora átütéssel, mint az M46 Patton és az E-50 prémium lövedékkel, ráadásul két repeszromboló lőszert is magával vihet. A normál repeszrombolója 105 milliméter vastag páncélzat leküzdésére alkalmas, ami már önmagában is igazán különlegesnek mondható, de a 210 milliméteres átütésű prémium repeszrombolója erre még rátesz egy lapáttal. Olyan közegben gyengén páncélozott egységnek nem sok esélye lehet, ahol a Centurion 7/1 a csúcsragadozó.

Centurion Action X

Tulajdonképpen ez egy minden paraméterében javított Centurion 7/1, aminél a 105 milliméter átütésű repeszromboló megmaradt, a prémium HE-t pedig a szinten jól ismert 330-as átütésű HEAT váltotta fel. A tankot úgy lehetne jellemezni, mint az M48 Patton brit verzióját. Egy kompakt gépezet, amit vétek kihagynia azoknak a játékosoknak, akik szeretnek közepes tankokkal játszani.

Az ágról összegzésképpen 

A Centurion Action X ága azon ritka fejlesztési ágak egyike, amiknél nincs rossz tank, hiszen még a kevésbé jóra értékelt egységekkel is élmény játszani. Összességében azoknak tudnánk a brit közepes tankokat ajánlani, akik alacsony tierben az egyediséget, közepes tierben a mozgékonyságot, a magasabb tierekben pedig a megbízható torony páncélzatot és hull down képességet részesítik előnyben.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy sajnos az ágon található egységek a Cromwellt leszámítva alkalmatlanok arra, hogy megállják helyüket a kompetitív metában. Randomra persze tökéletesen alkalmasak.

Te tízből hány pontra értékelnéd a Centurion Action X ágát? Melyik a kedvenc tankod erről az ágról?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.