Lucentbarkban van még erő: top Legend Heal Druid bemutató

Lucentbarkban van még erő: top Legend Heal Druid bemutató

Bizonyos szituációkban bátran lehet a Heal Druidért nyúlni. Mutatjuk az ízig-vérig off meta decket!

Lucentbarktól többen várták azt, hogy esetleg a Heal Druidot önmagában játszható szintre emeli. Az elmúlt hónap statisztikái alapján ez nem valósult meg, kivételt képez az a néhány nap, amikor főleg a streamerek miatt felkapott lett a Standard ladderen. Nem érdemes temetni azonban a koncepciót, mert vannak olyan matchupok, amik ellen nagyszerűen teljesít. Egyenesen Franciaországból érkezik a Heal Druid legújabb verziója, ami nagyot ment Legenden belül!

Charon's Legend #108 Heal Druid

Deck kód: AAECAZICCsUE7QWFBoz7Auj8AvX8AqCAA9OUA9aZA8mcAwpAkwTEBooHmAeN8ALy8QK/8gLKhgO5lAMA

A Heal Druid három deck ellen képes olyan jó teljesítményre, ami elég ahhoz, hogy elővegyék néhányan, akik komolyan veszik a Standard ladderezést. Az egyik a Nomi Priest, ami Legenden belül egyre népszerűbb és kifejezetten a profik körében számít általánosabb választásnak. Hiába képes hatalmas tempót generálni a nagyon gyors Priest pakli, ha egyszerűen felhúzza a falat előtte Malfurion. Két Witchwood Grizzly, két Witching Hour, Lucentbark, Flobbidinous Floop, Gloop Sprayer, Faceless Manipulator, két Predatory Instincts és Archamge Vargoth közösen képes arra, hogy felhúzzuk a medvéket, plusz megduplázzuk az életerejüket, haláluk után feltámasszuk őket, akár két példányban is, egy mozdulattal, sőt a boardon lévő Grizzly-ket is könnyedén sokasíthatjuk és gyarapíthatjuk. Ehhez képest a Mások elleni Fal, egy ócska kerítésnek tűnhet.

Más okokból kifolyólag működik a deck a Control Warrior ellen. A Lucentbarkra először is kell legalább két Ironbeak Owl, mivel a Floop miatt könnyedén megduplázhatjuk a nyolc manás Legendary-k számát. Ezek után még a végtelen Grizzly-t is meg kell oldani, ez a két feladat meg általában túlszárnyalja Garrosh képességeit. A Khadgar Summon Mage-ek felveszik ugyan a versenyt a boardépítésben, de a Lucentbark(okra) érdemben nem sok megoldás van. A Conjurer's Calling után ugyanúgy ott marad alvó állapotban a fa, amit könnyedén ébreszt fel a számos gyógyításnak köszönhetően a Druid.

A probléma, hogy a Tempo Rogue, a Token Druid és a Bomb Hunter sem tartozik a legyőzhető ellenfelek táborába, hiába a rengeteg Heal és a sok Taunt. Ez a három típus megkerülhetetlen szinte minden Rankon, így a Heal Druid hosszútávon nem képes maradandót alkotni. Akkor ajánlott érte nyúlni, ha szeretnénk valami különleges deckkel játszani, miközben futószalagon érkeznek ellenünk a Nomi Priestek, Control Warriorok és Khadgar Mage-ek.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!