Az öt legszebb és legizgalmasabb comeback a CS:GO történelmében

Az öt legszebb és legizgalmasabb comeback a CS:GO történelmében

A történelem öt legizgalmasabb mérkőzése, amit szinte a semmiből fordítottak meg.

Az utóbbi kb. fél évben nem gyengén rákapcsolt a Valve és rengeteg frissítéssel látják el a CS:GO-t. A hibajavításoknak persze mindig örülünk, ahogy azoknak is ha korábban nem igazán használt fegyvereken javítanak vagy éppen a meccsek gerincét adó gazdasági rendszert csiszolják minél tökéletesebbre. Az viszont kétségtelen, hogy az új rendszerben sokkal kevesebb eco kört és sokkal kevesebb comebacket láthatunk, hiszen az egyes körök vesztesei már nem kerülnek akkora hátrányba, mint korábban. Pedig az elmúlt években rengeteg szinte a semmiből visszahozott meccset láthattunk, amiket hirtelen senki sem akart elhinni. A Rivalry.com szerinti öt legizgalmasabb meccset láthatjátok most, amelyen nagy hátrányból fordított egy csapat.

NiP vs VeryGames - 2013

Az első meccs máris 6 évet repít vissza minket az időben, egy igazi retró gyöngyszem a CS:GO életéből. Még jó pár hónappal az első Major előtt járunk az akkori VeryGames (későbbi Titan) a fénykora kezdetén lévő NiP ellen játszik, Nuke-on. Azon a pályán, ami akkoriban még a mostanitól is sokkal inkább CT oldali volt, ennek megfelelően a védekező oldalon kezdő VeryGames meg is nyeri az első félidőt 13-2-re. Ekkora hátrányból azért még Nuke CT oldalán is nehéz visszajönni, a NiP azonban még a franciáknál is erősebb védelmet tudott felállítani és egy hibátlan CT oldallal 16-13-ra megnyerte a mérkőzést, majd később az ESEA Invite 13. szezonját is.

LDLC vs iBUYPOWER - 2014

Talán még a NiP zárkózásánál is nagyobb mutatott nekünk az LDLC 2014-ben. A FACEIT League második szezonjának elődöntőjében járunk, ahol a francia csapat a nem sokkal később kirobbant bundabotrányról elhíresült csapat, az iBUYPOWER ellen játszott. 12-3-as iBUYPOWER vezetéssel fordultak a csapatok, az LDLC azonban képes volt kiharcolni a hosszabbítást, pedig a pálya nem is az erősen CT oldali Nuke, hanem a mondhatni kiegyensúlyozott Inferno volt. A végső győzelmet azonban a hosszabbítás sem hozta meg a franciáknak, de pár hónappal később Major győztes lett az NBK-shox-koShiMa-SmithZz-Happy felállású csapat.

Cloud9 vs Dignitas - 2014

Továbbra is 2014-ben vagyunk, méghozzá az ESL One: kölni Majorön, ahol mára két sokkal szebb időket is megélt csapat került szembe egymással a verseny csoportkörében. Ne felejtsük el, hogy ekkor a Dignitas-ban az a device-Xyp9x-dupreeh trió játszott, akik azóta a világelső Astralis magját adják, a C9 oldalán pedig olyan nevekkel találkozhattunk még mint Hiko, SEMPHIS, n0thing, shroud vagy seang@res. 14-10-re vezettek a dánok, a Cloud9 azonban fordítani tudott a kommentátorok és a nézők pedig csak keresgélték az állukat.  Erről a meccsről származik Anders híres "Hiko, are you kidding me?!" kiáltása, hiszen 14-14-nél az amerikai játékos egymaga védte meg a bombát hatástalanító társát, aminek köszönhetően aztán az egész meccset is megnyerték.

Luminosity vs Team Liquid - 2016

A két csapat az MLG Columbus Majörön játszott egy elképesztő meccset, ahol az akkor még s1mple-t is sorai közt tudó Liquid pályaponthoz ért Mirage-on, de nem tudta azt győzelemre váltani. A FalleN vezette Luminosity nem csak hogy hárított hat pályapontot, de végül az oldalukon is landolt Mirage, hiszen 9-15-ről, 19-15-re tudták megfordítani az eredményt. Coldzera ezen a meccsen szerezte meg graffitijét, ami azóta is díszíti a Mirage fehér vagonjánál lévő falat.

Fnatic vs EnVyUs - 2015

Máig az egyik legizgalmasabb Major döntő volt 2015-ben az ESL One: Köln Majorön, pusztán egy pálya miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy a fnatic-nak nincs ellenszere a franciák játékára, aztán valamit mégis találtak. Olofmeister-ék hét körös hátrányból tudták kiharcolni maguknak a hosszabbítást, hogy aztán 19-15-re meg is nyerjék Dust2-t. Az ezután következő Cobblestone pedig már piskóta volt a fnatic-nak. Máig az utolsó Major győzelmüket szerezték meg ekkor a svédek, reméljük, hogy a jövőben is láthatjuk még legalább ennyire jól játszani a csapatot.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!