8 éve jutott ki utoljára Riot által szervezett globális verseny csoportköréből, ki ő?

8 éve jutott ki utoljára Riot által szervezett globális verseny csoportköréből, ki ő?

A Team Liquid sztárja megküzdött azért, hogy ismét egy Riot által szervezett esemény rájátszásában tündökölhessen.

Doubleliftet a LoL közösség számára nem kell bemutatni, talán még az is jól ismeri a nevét, aki nem követi aktívan a LoL e-sport eseményeit. Az amerikai lövész még 2011-ben kezdte meg a karrierjét, előbb toposként, majd supportként, azóta pedig szinte már csak lövészként találkozhatunk vele. Nagyszerű éveket élt meg a CLG játékosaként, majd pólót cserélt és a TSM-nél folytatta, 2017 novemberétől azonban már a Team Liquid igazolt játékosa.

Doublelift karrierjében volt számos öröm és szomorúság, de valószínűleg életének egyik legnagyobb mélypontja az volt, amikor a testvére késsel támadt rá a szüleire, édesanyát pedig meg is ölte.

Tehát, ha valaki mögött, akkor Doublelift mögött nem áll egy egyszerű múlt, a mostani MSI-on azonban egy 8 éves átkot sikerült megtörnie. A Riot Games számos globális megmérettetést szokott tartani, a nagy részükön pedig Doublelift ott volt, ám nagyon régóta nem sikerült kijutnia egyetlen csapatával sem a group stage-ből. Az utolsó alkalom, amikor ez sikerült, az a World Championship Season 1, itt az Epik színeiben a negyedik helyig menetelt. Azóta viszont ült rajta az átok, sem egy MSI-on, sem egy világbajnokságon nem sikerült megugrania ezt a lépcsőfokot.

Ha lejjebb tesszük a lécet, és nemcsak Riot által szervezett versenyeket nézünk, akkor a 8 év lecsökken 3 évre, ugyanis a 2016-os IEM Season 10 World Championshipen a TSM színeiben a 3-4. helyig menetelt, itt a rájátszásban állította meg a csapatát az SKT.

Tény és való, azonban hogy a 2019-es MSI elődöntője is elég neccesen jött össze a Team Liquidnek, hiszen negyedik helyen 4-6-os győzelem-vereség aránnyal sikerült bejutniuk. A group stage során voltak jobb és kevésbé jobb mérkőzéseik, ez azonban már a múlt, ahogy a TL-nek is úgy nekünk is érdemes a jövőre koncentrálnunk; az amerikai csapat legközelebb május 17-én, pénteken a tavalyi világbajnok, az Invictus Gaming ellen bizonyíthat egy Bo5-ös összecsapásban.

A találkozó győztese már repül is tovább az MSI döntőjébe, a partnerére pedig szombaton derül majd fény, a G2 ugyanis akkor találkozik az SKT-vel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!