"Az AWP-s szerepkör teljesen megváltozott a régi időkhöz képest" – kennyS

A G2 sztárjátékosa írt arról, miért is szereti a játékban betöltött szerepét.

"Maga az AWP, mint fegyver, azonnal megfogott, amikor elkezdtem játszani." – ezzel a mondattal indítja publicisztikáját a 23 éves Kenny " kennyS " Schrub, akinek írásos anyagát, a francia Sans Filtre hírportál hozta nyilvánosságra.

Az éveken át a világ legjobb AWP-s játékosának titulált franciát saját elmondása szerint azért fogta meg ez a szerepkör, mert szerinte a mesterlövész az a bosszantó srác a szerveren, aki azért játszik, hogy idegileg tönkre tegyen. 

"Az AWP-s szerepkör teljesen megváltozott a régi időkhöz képest, az egyéni célom azonban azóta is mindig ugyanaz: nagyobb előny kovácsolása magamnak és a csapatomnak, mind numerikus és pozicionálás szempontból. Továbbá az AWP-nek mindig több meglepő oldala van és lesz is, mint egy sima rifler-nek,  ugyanakkor a nyomás is jóval nagyobb."

KennyS arról is beszámolt, milyen érzések öntötték el első CS:GO LAN versenyén, ami még az Esports Heaven Vienna nevet viselte Bécsben.

"A karrierem legelején az első LAN versenyemen eléggé nehéz volt úgy játszani, hogy minden tekintet mögöttem rám szegődik. Bécsben a Natus Vincere csapata ellen játszottunk, mely csapatban még ott volt markeloff is, aki egy mesterlövész legendának számított az 1.6-os időszakban. Túl nagy tisztelettel voltam iránta, és megkérdeztem csapattársamat, SmithZz-t, hogy azon a mérkőzésen átvenné-e az AWP-s szerepet. Ezután elhatároztam, hogy ez volt az első és utolsó ilyen döntésem."

"Ha össze kéne hasonlítanom az AWP-s pozíciót más sportágakban betudható szerepkörrel, akkor a kapust választanám. Bármilyen kisebb hiba is végzetes lehet." – folytatja kennyS, aki írásában arra is kitér, hogy számára azok a legizgalmasabb szituációk, amikor az ellenfél csapatának AWP-s játékosával kell megküzdenie.

"Szót ejtettem a nagy nyomásról, azok a pillanatok viszont, amikor egy másik AWP-s játékossal nézel farkasszemet generálják a legnagyobb nyomást. A győzelemhez szó szerint romba kell dönteni ezt a játékost a másik oldalon. Továbbá azonban ismerni kell ezeknek a játékosoknak a játékstílusát, hiszen mindegyik AWP-s más és más. Allu például egy jóval defenzívebb AWP-s, aki nem nagyon változtatott a stílusán az elmúlt időszakban, de ott van GuardiaN, akit a legstabilabb ellenfélnek neveznék a világon. Ha ő ellene játszok, mindig meg tud lepni valami újjal, aminek az okát a mai napig nem tudom, hogy hogyan csinálja. Nagy riválisom ő, és rettentően tisztelem."

A francia játékos kitért a 2018-as évre is, ami elmondása szerint az egyik leggyengébb éve volt.

"A 2018-as év jelentette számomra a legrosszabb évet, nem csak a játékban, hanem az élet során is. Sosem fogtam még ennyire padlót, de ez egy nagy pofont adott számomra. Mindig azt rebesgettem: olyan játékos vagy, mint amilyen ember a való életben. Rengeteget köszönhetek az edzőnknek, maLeK-nak, aki nagyon sokat segített mind mentálisan, mind pedig abban, hogy megközelítsem a régi formámat, és dolgozunk azon, hogy ismét elérjem azt a szintet, és talán még annál is erősebben játszhassak."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!