Partnerséget kötött a Sony és a Microsoft: fókuszban a játék streaming

Partnerséget kötött a Sony és a Microsoft: fókuszban a játék streaming

Különös megállapodást kötött egymással a két konzolgyártó óriás!

2001 óta dúl a harc a konzolpiacon, amikor piacra dobta a Microsoft az első Xboxot. Ezúttal azonban két mamutvállalat nem azzal került a hírekbe, hogy milyen területen próbálnak jobbat alkotni a másiknál, hanem azzal, hogy összefogtak a közös ellenségeik ellen. A játékok streamelése tulajdonképpen iparággá nőtte ki magát, amiből minden nagyobb technológiai cég szeretne egy szeletet. A Google Stadia bejelentése óta izzik a levegő, mivel kifejezetten a konzolok ellen küldené harcba a Google legújabb szolgáltatását. Másik oldalról ott van még az Amazon, aki szintén a felhőalapú streamingben látja a jövőt, de szót kell még ejteni a GeForce Now-ról és az Apple Arcade-ról is, amik szintén megreformálnák a klasszikus videojátékok piacát.

A Sony és a Microsoft megegyezett abban, hogy a jövőben közösen használják majd az Azure-t, a Microsoft saját felhőalapú technológiáját, sőt más területeken is együtt fejlesztik majd a jövőt, mint a még modernebb mesterséges intelligencia, vagy a jövő képérzékelő szenzorai. Pontos részleteket még nem árultak el a szerződésről, de mindenképp fontos figyelni, hogy a konzolgyártók óriásai milyen lépéseket tesznek a konkurenciával szemben.

Az biztos, hogy a jövőt látja az Azure-ban a Microsoft, erről beszélt legutóbb a vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella. A kérdés, hogy van-e ennyi felhasználó a piacon, mint amennyi kell ahhoz, hogy az összes felhőalapú játékstreaming szolgáltatás megéljen. Nem kell sokat várnunk, hogy a jövő eldöntse ki marad, és ki távozik a színpadról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.